Cum am plecat la Milano cu doar 100 de euro! Ghid de călătorie

Milano

Știu, ți-ai dat ochii peste cap și te gandești că bat câmpii, dar nu! Am fost acum două săptămâni într-un citybreak în Milano pentru care am plătit APROAPE 100 de euro. 

Cum? Simplu” Am citit câteva forumuri și am aflat că dacă îmi cumpăr biletul de avion cu 56 de zile înainte de plecare găsesc cel mai ieftin bilet. Așa am și făcut. Am cumpărat un bilet de avion spre Milano dus-întors care m-a costat 15 euro. Hai să începem cu începutul.

Bilet de avion

Dacă vrei să pleci la Milano, găsești o grămadă de oferte la prețuri foarte avantajoase. Dacă stai doar un weekend, așa cum am făcut eu, nu are niciun rost să-ți cumperi bagaj de cală. Oricum, nu purtăm nici un sfert din câte lucruri punem în bagaj, măcar să nu mai plătim pentru ele. Aici făceam o referire la femei.

Cazare

Sunt unele destinații în care este mai ieftin să te cazezi la hotel, iar în altele este mai ieftin să închiriezi un apartament în regim hotelier. Eh, în Milano se aplică a doua variantă. Am închiriat un apartament la 2 km de centrul orașului care a costat 130 de euro, mai exact 65 euro/persoană. Știu că mulți plecați în cuplu și nu calculați prețul pe persoană. Așa am plecat și eu, doar că am decis să fac prețul pe persoană ca să-ți dai seama de fapt cât de ieftin poți să călătorești.

Partea drăguță la închiriatul unui apartament este că poți să te simți ca acasă. M-am trezit în prima dimineață, mi-am făcut o cafea și am ieșit pe teasă. După ce mi-am făcut siesta am început să pregătesc micul dejun.

Ce vizitezi în Milano
1.  Duomo

Este emblema orașului, o știm cu toții, dar totuși hai să-ți povestesc puțin despre ea. Este o catedrală gotică cu peste 3500 de statui, 135 de spire și cinci uși de bronz. Catedrala a fost finalizată în nici mai mult nici mai puțin de 500 de ani. Dacă ai răbdare să stai la o coadă infernală, te sfătuiesc să urci pe acorperiș. De acolo poți admira priveliștea uimitoare a orașului și poate Alpii, dacă ai norocul să prinzi o zi bună. Eu nu am urcat pentru că nu am avut timp să stăm la coadă. Unii au stat și patru ore pentru a urca pe acoperișul catedralei. Cu siguranță se merită, dar nu când ai doar două zile de petrecut în Milano.

2. Pinacoteca di Brera

Deși nu se compară în mărime cu Castelul Sforzesco, este cu siguranță locul în care vei găsi cele mai bune lucrări de artă făcute de Rafael, Mantegna și Rembrandt. Biletul costă 10 euro și galeria e deschisă zilnic, cu excepția zilei de luni, de la 8:30 la 7:15 pm.

3. Castelul Sforzesco

A fost construit în secolul al XV-lea de Francesco Sforza, iar în incintă vei găsi 12 mini-muzee și o vastă arhivă de artefacte. Dacă ajungi pe aici trebuie să știi că tot ce vei vea datează din perioada Renașterii. Intrarea costă 5 EUR și este deschisă zilnic, cu excepția zilei de luni, între orele 9:00 și 17:30. Dacă ajungi la castel într-o zi de joi, nu-ți face griji că nu ajungi să-l vizitezi. Orele sunt prelungite în zilele de joi.

Como

Ca să înțelegi cum mi-am împărțit eu timpul: în prima zi am vizitat Milano, iar a doua zi am plecat în Como. Nu ai voie să ajungi în Milano și să nu vizitezi și Como. Este unul dintre acele locuri care efectiv te lasă fără cuvinte. Nu degeaba George Clooney are o casă aici.

Shopping

Dacă tot n-am dat banii pe cazare și avion, măcar să facem un pic de shopping. Aici e locul perfect pentru asta. Găsești o mulțime de outlet-uri care au reduceri de până la 80% pe toată perioada anului. Eu am ales Foxtown care se află de fapt în Elveția. De ce am plecat până acolo? Pentru că era la 15 km de Como și pentru noi era mai simplu. Te sfătuiesc, însă, să nu faci aceeași alegere ca și mine. Nu a fost una prea inspirată.

Citește și:

BERLIN, GHID DE CĂLĂTORIE! TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE VIITOAREA TA VACANȚĂ

LONDRA, DESTINAȚIA PERFECTĂ PENTRU UN CRĂCIUN DE POVESTE! GHID DE CĂLĂTORIE!

VENEȚIA, DESTINAȚIA DE CARE NU TE PLICTISEȘTI NICIODATĂ! GHID DE CĂLĂTORIE!

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] CUM AM PLECAT LA MILANO CU DOAR 100 DE EURO! GHID DE CĂLĂTORIE […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.