Dubrovnik, „Perla Mării Adriatice”! Ghid de călătorie

Dubrovnik
Dacă încă nu ai ajuns în Dubrovnik, acest articol e special pentru tine. Înainte de fiecare vacanță eu obișnuiesc să pregătesc o listă lungă de obiective turistice. Așadar, tu nu trebuie să mai faci asta pentru că aici vei găsi cele mai frumoase locuri pe care poți să le vezi în Dubrovnik. Mai mult decât atât, am și câteva ponturi pentru tine.
Dubrovnik

Pentru început aș vrea să-ți povestesc câte ceva despre orașul Dubrovnik. În primul rând este un oraș port și a fost fondat prin unirea a două mici orășele: Raguza, inițial Laus (numele provine de la cuvântul latin pentru stâncă) care era doar o mică insulă inatacabilă pe coasta de sud a Dalmației. Aici se oferea adăpost refugiaților italieni. Al doilea oraș a fost Dubrava (denumit după cuvântul slavic dub, care înseamnă stejar). Astăzi, Dubrovnik se numără printre cele mai des alese destinații de vacanță din Europa, dar nu degeaba. Marea Adriatică și formele de relief muntoase formează cuplul perfect. Aici totul îți taie respirația.

Zidurile din Dubrovnik (Walls of Dubrovnik)

Nu ai cum să le ratezi, asta pentru că zidurile înconjoară oarecum orașul vechi Dubrovnik. Acestea se numără printre cele mai întreținute ziduri din Europa și evident printre cele mai vizitate. Au aproximativ 1940 de metri lungime și 25 de metri înălțime. Frumusețea acestor ziduri datează din secolele XIII-XVI.

dubrovnik
dubrovnik
Am ajuns din întâmplare și la una dintre cele mai luxoase case boierești din Dubrovnik. Aici îți dai seama ce înseamnă de fapt o viață perfectă. Nu pot să vă spun prea multe despre ea pentru că nu am avut norocul de a intra și înăuntru, dar într-o bună zi simt că voi avea și eu una și atunci am să vă explic mai în detaliu ce înseamnă să fii un multimilionar cu un asemenea conac în Dubrovnik. Glumesc! De fapt, sper că nu!
dubrovnik

Și eu oftez de fiecare data când văd aceste imagini, dar îmi amintesc mereu că nemulțumitului i se ia darul. Așa că, e minunat să ai și o cameră de 12 metri pătrați!

 Acum să revenim în paradis. Te invit la o plimbare virtuală prin centrul orașului Dubrovnik.

Că vrei, că nu vrei, aici vei da nas în nas cu milionarii care își etalează iahturile în portul Dubrovnik. O plimbare în largul mării Adriatice pe un asemena vas va fi cu siguranță ceva inedit.

În ceea ce privește mâncarea, să nu uităm că este un oraș port, așa că specialitațile din pește sunt de-a dreptul delicioase. Bucătăria croată este foarte apreciată de turiști, asta pentru că pot savura cele mai gustoase mâncăruri din lume. Pljeskavica este specialitatea lor. E un fel de shaorma cu un amestec de carne de porc, vită și vițel. De altfel, dacă ești iubitor de fructe de mare, nu vei fi nicidecum dezamăgit. Mai mult decât atât, mesele îmbelșugate ale croaților sunt încărcate și cu numeroase tipuri de deserturi, care mai de care mai delicioase.

Așadar, ți-am făcut deja programul. După câteva ore de vizitat, ia masa la un restaurant, iar apoi savurează desertul. Nu, nu mă refer la dulciuri acum, ci la frumusețea naturii.

Citește și:

THE MAGIC OF SKOPJE! GHID DE CĂLĂTORIE

HALKIDIKI, GHID DE CĂLĂTORIE! TU CÂND AI FOST ULTIMA DATĂ CU PĂRINȚII TĂI ÎNTR-O VACANȚĂ?

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] DUBROVNIK, „PERLA MĂRII ADRIATICE”! GHID DE CĂLĂTORIE […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.