Lefkada, prima vacanță cu soțul meu|Ghid de călătorie

Lefkada

Eu iubesc Grecia și în special Lefkada. Am vizitat destul de multe insule și peninsule și pot să spun că între noi a fost dragoste la prima vedere.

Peisajele de aici m-au fascinat pur și simplu. Parcă înca simt aerul puțin exotic cu care mă trezeam în fiecare dimineață. Am o problemă cu camera pe care o rezerv atunci când îmi plănuiesc un concediu la mare. Trebuie să fie obligatoriu cu o priveliște superbă. Ei bine, ce am avut în Lefkada a fost exact ce îmi doream eu. Da, e adevărat că petrecem prea puțin timp în camera de hotel, dar ia uite cum mă trezeam eu în fiecare dimineață. Nu mai vorbesc de serile târzii în care stăteam la un pahar de vin pe balcon.

Cafeaua are un alt gust când o bei privind marea!
lefkada

Incă din prima zi în care am ajuns în Lekfada am cumpărat o hartă! Ador să fac asta, îmi place să bifez toate destinațiile în care am fost, doar așa mă pot numi un turist adevărat.

lefkada

Aici eram la plaja Porto Katsiki, plaja care se afla în top 10 cele mai frumoase plaje din Europa. Este cu siguranță cel mai spectaculos loc din Lefkada. Fără îndoială cei care au ajuns pe această insulă nu l-au ratat. Accesul se face pe trepte, 96 la număr. O nimica toată! O să înțelegi puțin mai jos de ce. Apa este de un albastru turcoaz și de o limpezime iesită din comun. În concluzie, un mic basm al plajelor grecești.

lefkada

Asta a fost priveliștea pe care am văzut-o după aproape 2 km de mers pe jos. Îti fac cunoștință cu una dintre plajele pe care cu siguranță nu le voi uita niciodată. Egremni! Dacă știi despre ce vorbesc, te rog să nu râzi. A fost un adevarat chin! Ceea ce salveaza situatia este frumusetea acestui chin.

330 de trepte! Doar atât aveai de coborât până la plajă! Dacă îți imaginezi niște trepte late și normale, te înșeli amarnic. Au fost niște trepte înalte și înguste. Mai pe românește calvarul calvarului. Totuși, să le cobor nu a fost chiar atât de greu, dar dupa o zi întreagă petrecută în apă, pe sub apă, pe plajă, sau la singura terasă de pe acolo, urcatul celor 330 de trepte au părut sfârșitul lumii.

Cu toate acestea, eu o consider cea mai frumoasă plajă din Lefkada. De fapt, a fost! În anul 2015 un cutremur a distrus aceasta frumusețe, la scurt timp dupa ce eu am vizitat-o. Chiar dacă acum ceva timp spuneam că Egremni este un loc în care trebuie să ajungi o dată în viață si atât, iată că astăzi aș da orice să cobor din nou acele trepte spre paradis.
lefkada
lefkada

O altă priveliște o mai găsești la cascada de pe lânga Nydri. Nu îmi amintesc cum se numește, nici cum se ajunge acolo, însă localnicii știu. Așa că, dacă ajungi în Lefkada și vrei să faci o baie ca în celebrele filme de la Hollywood, trebuie doar să te interesezi prin port și sigur vei afla drumul.

lefkada
lefkada

Frumusețea acestei insule nu se oprește aici! Bine ai venit la Megali Petra (piatră mare)!

lefkada

Citește și:

HALKIDIKI, GHID DE CĂLĂTORIE! TU CÂND AI FOST ULTIMA DATĂ CU PĂRINȚII TĂI ÎNTR-O VACANȚĂ?

THE MAGIC OF SKOPJE! GHID DE CĂLĂTORIE

Articole recomandate

2 comentarii

  1. […] LEFKADA, PRIMA VACANȚĂ CU SOȚUL MEU|GHID DE CĂLĂTORIE […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.