Londra, destinația perfectă pentru un Crăciun de poveste! Ghid de călătorie!

Londra

 Ne-am întâlnit ca niște străini, dar ne-am luat rămas bun ca o familie! Este locul în care am simțit frigul până în măduva oaselor, dar nu mi-a păsat. Este locul pe care am vrut să-l descopăr singură.

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să călătorești singură? Ah, asta a fost una dintre dorințele mele și iată că am reușit oarecum. Nu am plecat în Londra ca un turist adevărat, am plecat oarecum într-un loc sigur și plin de dragoste, acasă la o bună prietenă care locuiește acolo de ceva timp.  Totuși, am fost în mare parte singură, asta pentru că nu toată lumea are vacanță. Unii trebuie să mai meargă și la muncă. Prietena mea a avut doar două zile libere, iar restul le-am petrecut cu ea, cu Londra mea.

Londra

Greenwich

Greenwich a fost locul care mi-a făcut prima prezentare a Londrei. Aveam lista locurilor pe care voiam să le vizitez încă de când am plecat de acasă, așa că The Queen’s House a fost prima mea oprire. Casa Reginei este considerată bijuteria Greenwich-ului și este redeschisă vizitatorilor după un an de renovare. Totuși, anul acesta nu a fost ales oarecare, ba dimpotrivă. Are o semnificație extrem de importantă. Casa Reginei împlinește 400 de ani.

Istoria acestei case este una ceva mai diferită. A fost proiectată de arhitectul Inigo Jones în anul 1616 la ordinul Annei de Danemarca, soția regelui James I. Casa a fost un cadou în semn de iertare pentru înjurăturile spuse în fața ei, dar și pentru faptul că regele i-a ucis din greșeală câinele ei preferat în timpul unei vânătoare.  Ăsta da mod de a-ți cere iertare.

Casa Reginei se bucură de o colecție impresionantă de tablouri create de Orazio Gentileschi în anul 1639. Multe dintre ele sunt făcute din frunze de aur, aceste detalii fiind inspirate din Treptele Tulip.

London Bridge

Londra

London Bridge a fost locul în care mi-am început una dintre zile. A fost o zi extrem de obositoare, iar când spun asta îmi amintesc de cei 18 km făcuți pe jos.

London Bridge m-a fascinat inițial. Este imens, impunător și fotogenic aș putea spune. Totuși, nu am pierdut prea mult timp aici. Am făcut câteva fotografii pe care încă le privesc cu nostalgie și am mers mai departe. Știam că mă așteaptă ceva mult mai frumos.

London Eye

Londra

Următorul care mi-a apărut în cale a fost London Eye. Încă de când am plecat de acasă am vrut să ajung aici. De fapt, cel mai mult îmi doream să văd Londra de sus, iar London Eye era o variantă extrem de bună. Totuși, nu am făcut-o.

Te întrebi de ce nu am vrut să mai văd Londra din celebrul London Eye? Uite de asta!

Londra

Mi-a furat privirea! Mi-a absorbit toată atenția! M-am îndrăgostit de priveliștea asta! Nu știu dacă tu ai mai trăit așa ceva vreodată, dar eu am simțit că mă cuprinde un sentiment extrem de dubios. Pur și simplu l-am văzut și am rămas tăcută câteva minute în șir. Îmi doream doar să stau la distanță și să-l privesc.

Big Ben

Londra

Știam multe despre Big Ben, văzusem multe poze pe internet, de aceea nu mă așteptam sub nicio formă să fiu atât de impresionată. Am mulți prieteni care au vizitat Londra cu mult înaintea mea și toți veneau acasă cu aceleași fotografii. London Bridge, London Eye și Big Ben. Ăsta a fost unul dintre motivele pentru care eu eram pornită să mă îndrăgostesc de alte locuri neștiute din Londra. Am făcut și asta, dar nu atât de puternic.

A fost dragoste la prima vedere și aș putea să scriu despre Big Ben fără oprire. Dacă încă nu ai fost în Londra aș vrea să știi că fotografiile pe care le vezi aici nu au nicio valoare. Sunt goale, sunt fără sentiment, sunt fără frumusețe. Am stat și l-am privit până cănd s-a lăsat seara.

Oxford Street

Este una dintre cele mai cunoscute străzi din Londra, dar cred că niciodată nu e mai frumoasă decât iarna. Am nimerit într-un moment extrem de bun, cu puțin înainte de sărbători. Astfel, toate străzile au fost împodobite din cap până în picioare.

Aici este locul în care orice femeie își poate pierde mințile. Găsești toate magazinele posibile și imposibile. Dacă ai venit în Londra cu gândul de a face shopping, ești în locul potrivit. Totuși, eu nu ți-aș sugera asta. Prețurile sunt mult mai mari decât ți-ai putea imagina.

Winter Wonderland

Dacă tot vorbeam de perioada sărbătorilor, bine ai venit la unul dintre cele mai renumite târguri de Crăciun din lume! Winter Wonderland m-a făcut să mă simt din nou copil.  Târgul de Crăciun din Londra este locul ideal pentru distracție. Aici poți să mănânci orice, începând de la turtă dulce până la langoș unguresc. Nu e nicio glumă.

Am găsit tot felul de bunătăți și chiar dacă încă mă mustră conștiința, recunosc. Am gustat aproape din toate.Aici e lumea lui Moș Crăciun. E parcă un orășel de poveste care te îndeamnă să faci de toate, dar cel mai important să crezi din nou în Moș Crăciun.

Iar acum să trecem la lucruri puțin mai serioase.

Muzeul de Istorie

Este unul dintre cele mai mari muzee naturale din lume. A fost construit în anul 1860, iar pe lângă exponate geologie și schelete aici găsești mulaje de animale fosile, dar și schelete ale omului preistoric. Intrarea este gratuită, așa că în cazul în care viața te aduce prin Londra, sfatul meu este să nu-l ratezi.

Nothing Hill

Mi-aș dori să locuiesc și eu aici. Nothing Hill este una dintre celebrele zone din Londra. Este de fapt un cartier colorat în care găsești așa numitul Portobello Market. Se spune că este una dintre cele mai cunoscute piețe din lume, cu o istorie de pste 150 de ani. Piața este renumită pentru magazinele de antichități și rarități. Mai pe românește, aici găsești de toate. Începând de la produse alimentare până la tablouri sau chiar piese de mobilier. Sute de comercianți vând tot felul de produse vechi și noi, dar și alimente din întreaga lume.  Cu toate acestea, uite ce mi-a furat mie ochii.

Camden Town

Că îți vine să crezi sau nu, Camden Town datează din anii 1970 și totul a început într-o fostă curte din lemn. Iată cum arată acum. Camden este bine cunoscut pentru piețele sale.  Acestea sunt o atracție turistică majoră, astfel la fiecare sfârșit de săptămână vei fi călcat în picioare de oameni din toată lumea. Este extrem de aglomerat, dar adevărul este că poți să găsești absolut orice.

Ulima mea zi am decis să o petrec plimbându-mă. Am fost în parc.

Am mers să mănânc la un restaurant renumit, la etajul 34.

Am fost la Catedrala Southwark

Iar în final, am fost să-mi iau rămas bun de la cel pe care am vrut să-l văd a doua oară.

Londra

Am petrecut două ore în fața la Westminster Abbey.

Aici era singurul loc în care puteam să stau jos, să mă odihesc și să-mi iau rămas bun de la Londra mea.

Era destul de devreme, aproximativ ora 20:00, o oră aglomerată în Londra. De fapt Londra e mereu plină de turiști, indiferent de oră, cu atât mai mult la Big Ben. Totuși, ceva s-a întâmplat în seara aia. Nu era urmă de om. Toata strada era goală, se mai auzeau din când în când ambulanțele care treceau grăbite.

Mi-am dorit mereu să plec singură într-o vacanță, dar făcând asta mi-am dat seama cât de îngrozitor este să fii singur. Am avut o vacanță minunată, am vizitat tot ce mi-am propus, mi-am cumpărat tot ce mi-am dorit și totuși abia așteptam să mă întorc acasă.

Ora exactă nu există fără dragoste!

Londra

Citește și:

VENEȚIA, DESTINAȚIA DE CARE NU TE PLICTISEȘTI NICIODATĂ! GHID DE CĂLĂTORIE!

CASTELUL DE LUT! POVESTEA DIN SPATELE ACESTUI TĂRÂM MAGIC!

Articole recomandate

2 comentarii

  1. […] LONDRA, DESTINAȚIA PERFECTĂ PENTRU UN CRĂCIUN DE POVESTE! GHID DE CĂLĂTORIE! […]

  2. […] LONDRA, DESTINAȚIA PERFECTĂ PENTRU UN CRĂCIUN DE POVESTE! GHID DE CĂLĂTORIE! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.