Roma, văzută prin ochii unui localnic! Ghid de călătorie!

roma
Roma e frumoasă oricând și oricum. Totuși, când ajungi să o vizitezi așa cum ți-a propus un localnic, o vei vedea altfel. Am vizitat-o de două ori, iar a doua oară după sugestiile unui localnic. Hai să-ți arăt grădina cu portocali de care m-am îndrăgostit.

Pentru a vizita Roma așa cum trebuie, ai nevoie de cel puțin o săptămână. Aici vei găsi o mulțime de obiective turistice care te vor fascina. Frumusețea Romei, însă, nu este în îmbulzeala de la Fontana di Trevi sau de la Colosseo. În urma unor sugestii pe care le-am primit de la un localnic am ajuns în cel mai frumos și mai relaxant loc din Roma. Se numește grădina cu portocali sau „Orange Garden”. Este un loc care efectiv îți taie răsuflarea.

După vreo 20 de minute de mers pe jos, am ajuns aici. Am intrat în grădina și am găsit niște italieni întinși în iarbă cu câteva portocale în mână. Pe margine, un domn cânta la trompetă, iar în capătul grădinii o mână de oameni care așteptau apusul. Am stat aproape trei ore aici și nu aș fi vrut să plec. Am plecat abia după ce a apus soarele și aș putea spune că am văzut cel mai frumos apus din viața mea.

De fiecare dată când plec într-o călătorie încerc să găsesc o zonă de unde pot să văd orașul de sus. Există și în Roma un astfel de loc și este genial. Am mers vreo 4 km pe jos ca să ajung aici, dar uite ce am găsit la capătul drumului.

Da, e adevărat, drumul până aici a fost lung și obositor, însă de o frumusețe ieșită din comun.

Dacă vrei să ajungi și tu aici, pot să-ți dau ca punct de reper grădina botanică. Inițial voiam să o vizitez, dar pentru că drumul până aici a fost foarte lung, am renunțat la idee și m-am mulțumit cu priveliștea aceasta minunată. Nu aș recomanda ca voi să o ratați. Din păcate, eu am ajuns aici fix în ultima zi și nu mai aveam timp de vizitat. Oricum, sigur voi ajunge și a treia oară în Roma, așa că urmează să vizitez și grădina botanică.

Următoarele două obiective turistice pe care le-am vizitat sunt cele pe care le vizitează în mod normal orice turist care ajunge prin Roma. Colosseo și Fontana di Trevi. Din păcate nu am ajuns la Vatican pentru că era închis. Așadar, dacă îți dorești să-l vizitezi, trebuie să ții cont că duminica e închis.

Ah, era să omit cel mai importat lucru! Să nu uiți de gelato! Yummy! 🙂

Am mai ajuns printr-un cartier foarte drăguț care se numește Trastevere. Numele vine din Trans Tiberen, care înseamnă „dincolo de râul Tibru”. Este un cartier plin de restaurante și de pub-uri. În drumul tău spre grădina botanică, poți să faci un popas aici. Aici vei da peste mulți americani și asta pentru că în apropiere sunt vreo două universități americane. Există și o biserică aici care se numește Santa Maria.

Toată Roma e frumoasă. Oriunde ai merge  vei găsi ceva care să-ți fure privirea. Eu mă declar îndrăgostită de acest oraș. Am făcut chiar și un vlog din această călătorie, așa că te invit să dai play.

Dacă ți-a plăcut, nu uita să dai subscribe la canalul meu de Youtube. Ți-aș fi profund recunoscătoare! Mulțumeeesc!

Citește și:

CUM AM PLECAT LA MILANO CU DOAR 100 DE EURO! GHID DE CĂLĂTORIE

BERLIN, GHID DE CĂLĂTORIE! TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE VIITOAREA TA VACANȚĂ

LONDRA, DESTINAȚIA PERFECTĂ PENTRU UN CRĂCIUN DE POVESTE! GHID DE CĂLĂTORIE!

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] ROMA, VĂZUTĂ PRIN OCHII UNUI LOCALNIC! GHID DE CĂLĂTORIE! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.