The magic of Skopje! Ghid de călătorie

Skopje
Am petrecut o singură zi in Skopje, însă trebuie să recunosc că a fost o zi de-a dreptul copleșitoare. Orașul îți face cunostință cu o mulțime de stiluri arhitecturale, fiecare clădire parcă își spune propria istorie, iar asta te face să te simți într-o adevărată poveste.

În Piața Macedonia din Skopje se află cea mai importantă statuie, statuia lui Alexandru Macedon! Are 26 de m înălțime și se află pe un soclu înalt, încercuit de lei și de războinici. Fântânile arteziene din jurul lui își schimbă constant culoarea, ceea ce oferă un adevărat spectacol.

Alexandru Macedon este eroul lor legendar. Totuși era trac, iar de aici se trag oarecum neînțelegerile dintre Macedonia si Grecia. Grecii susțin că denumirea de Macedonia a fost furată de la provincia din partea de nord a Greciei, care de altfel se numește tot Macedonia, iar odată cu numele și simbolurile naționale.

Oricum ar fi, atât Grecia cât și Macedonia, în special Skopje, trebuie să se numere printre țările pe care urmează să le vizitezi. Nu am fost niciodată pasionata de istorie, dar când am vizitat Skopje am simțit că sunt rolul principal într-un film istoric.

skopje

Citește și:

LEFKADA, PRIMA VACANȚĂ CU SOȚUL MEU|GHID DE CĂLĂTORIE

HALKIDIKI, GHID DE CĂLĂTORIE! TU CÂND AI FOST ULTIMA DATĂ CU PĂRINȚII TĂI ÎNTR-O VACANȚĂ?

Articole recomandate

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.