Am vizitat de patru ori Veneția și m-aș întoarce oricând acolo. Acum un pregătit pentru tine un ghid de călătorie pentru vacanța ta în orașul îndrăgostiților.

Noapte în Veneția e mai frumoasă ca oriunde. După agitația din timpul zilei, când străzile venețiene sunt împânzite de turiști dorinici de a absorbi toate frumusețile orașului, noaptea se lasă o liniște străpunzătoare. Nu există vânzători ambulanți, nici turiști, nici zgomot. Tot ce auzi e sunetul ocazional al vâslelor.
În primul rând, nu te aștepta să vezi întreaga Veneție într-un weekend. E un oraș format din 450 de poduri și 120 de insule. Canalele sale istorice și gondolele au făcut ca Veneția să se numere printre cele mai romantice destinații din lume. Orașul ar trebui să fie pe listele tuturor, chiar merită vizitat, cu atât mai mult cu cât trăiești o frumoasă poveste de dragoste. Pentru mine Veneția este locul perfect în care poți să te lași pierdut.
Pe de altă parte, nu este tocmai locul potrivit pentru a face cumpărături, asta pentru că este destul de scump, mai ales pe insula principală. Totuși, o vacanță în Veneția nu trebuie să te coste o avere. Sunt câteva modalități care te pot ajuta să o vizitezi cu un buget destul de mic. Astfel, poți să folosești ghidul meu de călătorie în orașul îndrăgostiților.

Cazarea în Veneția
Nu există cazare ieftină sau pensiuni în Veneția. Cea mai bună variantă de cazare este în afara orașului. Există chiar câteva terenuri de camping unde dormitoarele comune costă în jur de 10-15 euro pe noapte. În cazul în care nu îți face cu ochiul această variantă, poți să te cazezi în Mestre care este orașul vecin al Veneției. Majoritatea turiștilor aleg Mestre pentru că este aproape și ieftin. Dacă totuși vrei să alegi un hotel fix în Veneția, trebuie să te aștepți la prețuri începând de la 30-50 de euro pe noapte pentru o cameră de cămin. Hotelurile ieftine din Veneția costă în jur de 70 de euro pe noapte, iar cele scumpe de la 140 de euro în sus.
Mâncarea
Mâncare este într-adevăr scumpă. E de preferat să iei masa de prânz în Veneția, decât cina. O cină te va duce undeva la 37-55 de euro, iar prânzul 18 euro. Există totuși câteva variante de a mânca și ieftin, dar nu prea ai cum să faci asta mai mult de o zi. Poți alege sa cumperi pizza la felie sau sandwich-uri. Dacă ai ales în schimb să te cazezi într-un apartament și ai parte și de o bucătărie, gătitul nu e nicidecum o idee rea. Poți găti pentru o săptămână cu 65 de euro, mai ales dacă faci cumpărături la piețele fermierului local.
Transportul

Autobuzele plutitoare, sau vaporetto costa 7,50 euro pentru o excursie de o oră. Un bilet de 24 de ore costă 20 de euro. Pentru a ajunge din Mestre de exemplu până în Veneția, prețul transportului e destul de ieftin. Cu doar 3 euro poți găsi un autobus care te va duce până la intrarea în Veneția.
Sfaturi pentru economisirea banilor
Nu mânca în Piața San Marco. Aceasta este cea mai vizitată zonă a Veneției, prin urmare și cea mai scumpă. Aici totul este dublu sau poate chiar triplu. Așadar, oricât de tentat ar fi, dacă vrei să economiseși banii, o masă aici nu este tocmai cea mai bună idee.
Stai la un picnic! Eu ador picnicurile, iar în Veneția vei găsi o mulțime de piețe care îți pun la dispoziție alimente proaspete și destul de ieftine. Ah, mai mult decât atât, poți chiar să negociezi cu vânzătorii. Și uite așa poți lua prânzul unde vrei tu la un preț decent.
Alege mersul pe jos în locul unei plimbări cu vaporetto. Ultima dată când am vizitat Veneția am mers 10 km pe jos și crede-mă am făcut înconjurul orașului de vreo trei ori. Veneția e destul de mică, așa că nu vei pierde prea mult timp dacă o străpați la pas.
Dacă ți-ai plănuit o ședere pe o perioadă mai lungă, poți profita de biletele de autobuz cu discount. Achiziționează un card de reducere pentru autobuzul plutitor sau vaporetto. Așa ai posibilitatea de a salva până la 25% din prețul inițial. Pentru mai multe informații despre aceste carduri de reducere vizitează www.veniceconnected.com
TOP 5 locuri pe care trebuie să le vizitezi în Veneția
Piazza San Marco

Este cea mai faimoasă piață din Veneția. După cum îți spuneam și mai sus aici vei găsi cele mai scumpe restaurante și terase. Este o zonă extrem de aglomerată și plină de porumbei. E o priveliște uimitoare, așa că orice poză îți vei face aici va fi de nota 10. Mie mi-a fost cam frică de porumbeii care mă înconjurau din toate părțile. În concluzie poza mea e un pic mai nereușită.

Basilica San Marco

Se află tot în Piața San Marco, deci nu ai cum să o ratezi, cu atât mai mult cu cât a devenit o amprentă a Veneției. Înainte Basilica San Marco a fost formată din două biserici. Acestea au fost construite pentru a păstra oasele furate ale Sf Mark. Dacă vei intra înauntru îți garantez că vei rămâne cu gura căscată. În toată biserica vei găsi mozaicuri uimitoare, domuri, statui și evident altarul care conține o parte din presupusele rămășițe ale Sf. Mark.
Palatul Dogilor

Palatul Dogilor este de fapt Palatul Ducai, numele i s-a schimbat ulterior, asta pentru că acolo era sediul dogilor. Fațada palatului este formată din mai multe arcade de-o frumusețe ieșită din comun, toate din marmură albă. Este situat tot în Piața San Marco, deci iată cum poți bifa trei dintr-o lovitură. Interiorul palatului este remarcabil, fiind umplut cu opere de artă.
O plimbare cu gondola

Am auzit de mai multe ori că plimbările cu gondola sunt considerate de mulți turiști o capcană turistică. Ideea e că o mulțime de alte lucruri care îți fac cu ochiul în Veneția sunt capcane turistice. Până la urmă nu ne place nouă să fim mințiți frumos? Eu recunosc că da. Cu toate acestea nu m-am plimbat niciodată cu gondola. Nu din pricina faptului că e destul de scump, ci pur și simplu nu m-a atras prea tare. Totuși, m-am interesat de oferte. O plimbare în timpul zilei te va costa 90 de euro, iar pe timp de noapte 140 de euro. Acum, tu decizi dacă merită sau nu. Cu siguranțe momentul este magic.
San Marco Campanile

Turnul a fost construit în 1912, fiind de fapt o replica a originalului Bell Turnul Sf. Marcu. Pentru 8 euro, poți urca până la ultimul etaj. Eu nu am făcut-o. Nu pentru că nu am vrut, ci pentru că am aflat abia dupa ce am ajuns acasă, dar sunt sigură că ar fi ieșit o o fotografie de senzație. Așa că măcar tu nu rata ocazia asta.


[…] VENEȚIA, DESTINAȚIA DE CARE NU TE PLICTISEȘTI NICIODATĂ! GHID DE CĂLĂTORIE! […]