Ce trebuie să știi dacă vrei să te căsătorești în Grecia

Grecia
Grecia e locul în care eu mi-am văzut visul realizat. Am avut o nuntă tipic grecească, cu flori în cap, cu muzicanți tradiționali și un peisaj de poveste.

Grecia este destinația perfectă pentru nunta oricui. Am primit o mulțime de mesaje (e adevărat, de la femei) în care am fost rugată să dau câteva ponturi. Așadar, dacă visezi la o nuntă ca-n poveștile cu zeițe, îți voi lăsa aici câteva informații care sper să-ți fie de folos. ❤️

În primul rând, atunci când decizi să te căsătorești civil într-o altă țară, trebuie să știi că ai nevoie de foarte multe documente.

Nu te panica. Noi am reușit să le adunăm într-o lună. E adevărat, cu mult stres, dar se poate. În orice caz, cu cât le ai mai devreme, cu atât mai bine.

Documente
 1. Copie de pe certificatul de naștere + apostilă
 2. Traducerea certificatului de naștere în limba greacp + apostilă
 3. Certificat de celibat în original + apostilă
 4. Certificat de celibat tradus în limba greacă + apostilă
 5. Ceritificat multilingv
 6. Copie C.I

Certificatul de naștere trebuie să fie în varianta A4. Eu aveam un certificat de naștere îngălbenit și aproape distrus, așa că a trebuit să merg în orașul în care m-am născut pentru a-mi face altul.

Certificatul de celibat este, practic, o dovadă că nu ești și nu ai fost niciodată căsătorit/ă. Dacă ai fost căsătorit/ă, ai nevoie de certificatul de divorț tradus în limba greacă și apostilat.

Wedding planner

Ceremonia noastră a avut loc la ora 19:00. Am auzit de nenumărate ori ca în Santorini vezi cel mai frumos apus din lume, dar cred că rochia de mireasă îl face de un milion de ori mai frumos.

Pentru nunta mea am ales să lucrez cu un wedding planner și pot să spun cu mâna pe suflet că am luat una dintre cele mai bune decizii din viața mea. Eu am o viața extrem de agitată. Ma trezesc la 7:00 în fiecare dimineață și sunt într-o agitație continuă până la 23:00. Dacă trebuia să mă mai ocup și de buchetul miresei, coronița, tortul, locațiile sau să țin legatura cu primăria din Santorini cred că o luam razna. Este foarte important să ai un om de încredere acolo care să te ajute cu tot. Începând de la discuțiile cu primăria, până la make-up, hair, flori, muzică ș.a.m.d. Deci, făra un wedding planner nu prea ai cum să te căsătorești într-o altă țară. Nu uita că este cea mai stresantă zi din viața ta. Trebuie să fie cineva care deține controlul.

Pachetul ceremoniei

Pachetul pe care l-am cumpărat noi a inclus: inchiriatul locației, mâncarea, băutura, buchetul miresei, butoni pentru mire, muzicanți tradiționali, hairstylist, make-up artist, fotograf. Sunt sigură că am ratat ceva, dar dacă te interesează detalii mult mai exacte, poate chiar contacte, poți să-mi scrii la ralucaonuc@gmail.com sau ma gasesti pe Instagram aici.

Mă găsești și pe Instagram aici.

Citește și:

NUNTA NOASTRĂ ÎN SANTORINI!

40 DE KM PE JOS PRIN PARIS! GHID DE CĂLĂTORIE | MY KIND OF PARADISE

AMSTERDAM, AICI AM AFLAT CE ÎNSEAMNĂ LEGALIZAREA DROGURILOR ȘI A PROSTITUȚIEI

Articole recomandate

8 comentarii

 1. […] CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ VREI SĂ TE CĂSĂTOREȘTI ÎN GRECIA […]

 2. […] CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ VREI SĂ TE CĂSĂTOREȘTI ÎN GRECIA […]

 3. […] CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ VREI SĂ TE CĂSĂTOREȘTI ÎN GRECIA […]

 4. […] CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ VREI SĂ TE CĂSĂTOREȘTI ÎN GRECIA […]

 5. […] CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ VREI SĂ TE CĂSĂTOREȘTI ÎN GRECIA […]

 6. […] CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ VREI SĂ TE CĂSĂTOREȘTI ÎN GRECIA […]

 7. […] CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ VREI SĂ TE CĂSĂTOREȘTI ÎN GRECIA […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.