Prima zi în Praga | Jurnal de călătorie

Praga
Oh, da! Orașul ăsta e cu adevărat frumos. Este impunător, exprimă opulență, iar arhitectura clădirilor este absolut superbă. Am ajuns la hotel pe la prânz, iar până la 23:00 ne-am plimbat pe jos prin centrul istoric al orașului.

În primul rând aș vrea sp îți povestesc câte ceva despre hotel. Noi am rezervat camera cu mai puțin de trei ore înainte de a ajunge în Praga. Inițial rezervasem un apartament superb, dar din cauza unor probleme cu cardul l-am pierdut. Așa că am pornit la drum fără cazare, în speranța că vom găsi ceva draguț pe ultima sută de metri. Am găsit hotelul „Three Crown”, hotel de 4 stele, la un preț destul de bun. Este foarte aproape de centru, ceea ce, inițial, părea a fi un atu. Camera e fără aer condiționat, fără frigider și evident fără loc de parcare. În mare parte, toate hotelurile centrale care au prețuri mai mici de 100 euro/ noapte stau foarte prost la capitolul facilități. Apartamentul pe care voiam inițial să-l rezervăm era superb. Avea o terasă imensă de unde se vedea toată Praga. Majoritatea apartamentelor de aici sunt pe două etaje și cu terase impresionante. Dacă nu îți place Airbnb, asigură-te ca hotelul în care vrei să te cazezi are toate facilitățile, chiar dacă e hotel cu patru stele

Să trecem la subiecte mai frumoase. Trebuia să-mi spun oful.  Prima zi în Praga a fost, practic, o introducere pentru noi. Astăzi urmează să vizităm cu adevărat orașul. Așadar, am început cu centrul istoric al orașului. Având în vedere că am rezervat hotelul pe Booking, am primit și reducere pentru 63 de obiective turistice, printre care și Primăria. Am urcat în turnul primăriei, de unde se vede aproape tot orașul. Noi am plătit 400 CZK pentru două persoane.

Dacă ajungi în Praga și ai uitat să schimbi bani, nu e panică. Poți să plătești și în euro, dar vei primi rest în CZK.

Biserica Tyn este chiar vis a vis de Primărie. Este un simbol al stilului gotic și unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale orașului. Din păcate, noi nu am reușit să o vizităm pentru că se închide la ora 13:00, dar ne-am bucurat să o admirăm din exterior. De altfel, am citit câteva chestii interesante despre această biserică. Mai exact, am aflat că turnurile bisericii nu sunt identice. Unul dintre ele este mai solid și se spune că reprezintă partea puternică a familiei, adică bărbatul. De asemenea, turnul este cu puțin mai în față decât celălalt, simbolizând poziția bărbatului față de femeie. Marius a fost foarte incantat cand i-am spus asta.

Btw! Marius e soțul meu, asta dacă ești pentru prima dată pe blogul meu și te întrebi cine e intrusul. 

Astăzi ne-am propus să vizităm  Castelul din Praga, Cartierul Letna, Royal Garden, Charles Brigde și dacă ne mai rămâne timp poate ajungem și la Choco Cafe, este o ciocolatiere super cunoscută aici.

Să ai o zi cu soare în suflet si nu uita sa faci totul cu dragoste!

Mă găsești și pe Instagram aici.

Citește și:

CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ VREI SĂ TE CĂSĂTOREȘTI ÎN GRECIA

NUNTA NOASTRĂ ÎN SANTORINI!

ROAD TRIP DE 2500 KM! VIZITĂM TREI ȚĂRI ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

Articole recomandate

4 comentarii

  1. […] La fel exista Biserica Tyn din Praga care are două turnuri construite în stil gotic. Turnurile bisericii nu sunt egale. Un turn este mai solid și reprezintă partea puternică a familiei, adica barbatul, iar celalalt turn este mai mic si reprezinta partea feminina dintr-o familie. De asemenea, turnul este poziționat puțin mai în față decât celălalt, simbolizând poziția bărbatului față de femeie. Mai multe despre Praga gasesti aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.