Road trip de 2500 km! Vizităm trei țări într-o săptămână

road trip
Dacă anul trecut am reușit să plecăm în șapte vacanțe, anul acesta am decis să facem un road trip în care să vizităm trei țări, iar două dintre ele pentru prima dată.

A fost un an foarte greu pentru noi, dar totuși plin de reușite. Așadar, dacă nu am avut cum să plecăm în mai multe vacanțe, așa cum ne-am fi dorit, am găsit soluția. Noi alegem de fiecare dată cand avem ocazia un road trip în locul călătoriilor cu avionul. Ne oprim unde vrem, admirăm peisajele și scăpăm de orele petrecute în aeroport. 

Am ajuns în Viena. Am vizitat de multe ori capitala Austriei, dar Marius își dorea de foarte mult timp să se cazeze la un hotel cunoscut de aici. Ca să fim amândoi fericiți, ne-am cazat o noapte la acest hotel, dar am petrecut și o zi la cumpărături în Parndorf. 
road trip

Hotelul se numește „Ruby Marie”. Nu este chiar central, dar este poziționat foarte bine. Ai metroul la trei minute de mers pe jos și linie directă cu Stephansplatz. Hotelul are tematică muzicală, ăsta e motivul pentru care Marius voia neapărat să ajungă aici. Nu putea dormi dacă nu avea boxa Marshall lângă pat sau instrumentele muzicale din recepție și restaurant. Sunt doar puțin ironică. Hotelul este foarte frumos, iar mâncarea e delicioasă. Inconvenientul este parcarea. Hotelul nu are parcare. Există, într-adevăr, o parcare chiar vis a vis, dar costa 3,5 euro/ora. Cumva, în 24 ore mai plătești jumătate din camera de hotel. E adevărat că în toată Viena parcarea este scumpă, dar la un hotel unde camera sare de 100 euro pe noapte, mi se pare nedrept să nu ofere loc de parcare. 

road trip

Cam atât despre hotel. După ce ne-am cazat și am facut dus, am mers cu metroul până în centru să căutăm un restaurant unde să luăm cina. Am găsit unul pe Trip Advisor care ne-a făcut cu ochiul, dar când am ajuns acolo am văzut că nu aveau terasă, iar noi voiam să admirăm peisajul. Așa că, am luat-o la pas pe straduțe și am găsit un restaurant super cozy. Se numește Griechenbeisl și este fix langă o biserică superbă. Am mâncat cel mai bun somon ever. Chiar și lui Marius i-a plăcut, iar el nu mănâncă niciodată pește. 

A doua zi dimineață m-am trezit cu Chris Isaak – Wicked game. Marius s-a trezit înaintea mea și a pus melodia asta pe boxele Marshall din cameră. Îmi dă o stare de bine să mă trezesc cu muzică. Fac asta și acasă în timp ce pregătesc mic dejunul. În felul ăsta îmi amintesc ce viață frumoasă am și cât sunt de norocoasă să fiu eu. 

Gata, am ajuns în Praga. Mergem să facem check-in-ul și să vedem ce apucăm să vizităm astazi pe aici. 

Să aveți o zi cu soare în suflet și nu uitați să faceți totul cu dragoste! 

Mă găsești și pe Instagram aici.

Citește și:

CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ VREI SĂ TE CĂSĂTOREȘTI ÎN GRECIA

NUNTA NOASTRĂ ÎN SANTORINI!

40 DE KM PE JOS PRIN PARIS! GHID DE CĂLĂTORIE | MY KIND OF PARADISE

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] ROAD TRIP DE 2500 KM! VIZITĂM TREI ȚĂRI ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.