Primul trimestru de sarcină, cu bune și cu rele

primul trimestru

Primul trimestru de sarcină a fost o adevărată avalanșă de trăiri. Am simțit o bucurie imensă, dar m-am simțit și neatrăgătoare. O combinație tare ciudată.

Mi-am dorit extrem de mult să devin mamă și nimic nu se compară cu momentul în care afli că ești însărcinată și conștientizezi că viața ta urmează să se schimbe pentru totdeauna.

În primul trimestru de sarcină m-am simțit destul de rau. Am avut grețuri matinale până în săptămâna 14, iar după ora 16:00 mă lua o amețeală și o oboseală greu de stăpânit. Încă am rău de mașină. De când sunt însărcinată am condus de vreo cinci ori. În rest, soțul meu mă duce și mă aduce de la muncă și chiar și așa uneori îl rog să ia curbele mai cu grijă sau să meargă mai încet. Mirosurile nu m-au deranjat, în afară de cel de țigară pe care îl simt de la un km, cred. În schimb, am dormit mult și m-am odihnit extrem de bine. Soțul meu era surprins când mă vedea că mă retrag în dormitor uneori chiar și de la ora 21:00.

Cel mai frumos moment din primul trimestru de sarcină a fost acela în care am început să ne anunțăm oamenii dragi că vom deveni părinți. Categoric, cel mai emoționant a fost să ne anunțăm părinții. Probabil voi face un articol separat în care voi insera și clipul video pentru că am filmat tot momentu. Tatăl meu a avut o reacție haioasă când a aflat că „sunt doi”.

Adevărul este că toată lumea a avut o reacție haioasă când au aflat că „sunt doi”. Nimeni nu se aștepta, nici măcar noi. Vestea că ești însărcinată este deja o veste care surprinde, darămite când spui că ai gemeni. Ne-am bucurat nespus de mult de toate reacțiile oamenilor dragi, dar și de mesajele și comentariile pe care le-am primit în social media.

Totuși, printre bucuria asta dusă la extrem au fost și zile în care nu mă mai regăseam în propriul meu corp. În ultimii 10 ani nu am depășit 50 kg, iar media mea e undeva pe la 47 kg.

Pentru mine a fost destul de ciudat să văd cum corpul meu se schimbă de la o zi la alta. Am pus aproape 5 kg în primul trimestru. Nu știu dacă este mult sau puțin pentru o sarcină gemelară. Cert este că am trecut printr-un moment delicat când am realizat că nu mai intru în nicio pereche de jeansi. Picioarele mele nu mai arată așa cum arătau înainte și cantarul îmi spune că pun aproape un kg pe săptămână.

So, au fost și momente mai puțin plăcute în primul trimestru de sarcină. M-am simțit neatrăgătoare, ba chiar uneori aveam senzați că transmit asta celor din jurul meu.

Citește și:

SUNT ÎNSĂRCINATĂ!

CE TREBUIE SĂ ȘTII DACĂ VREI SĂ TE CĂSĂTOREȘTI ÎN GRECIA

NUNTA NOASTRĂ ÎN SANTORINI!

Articole recomandate

8 comentarii

 1. Stii ca eu te-am vazut, la un moment dat schimbata, dar nu stiam ca esti gravida; si m-am gandit “mama, ce frumoasa e”; adica mereu ai fost frumoasa, doar ca erai frumoasa altfel:) asa ca nu cred ca ai fost vreodata neatragatoare;

  1. Multumesc mult, Cristina! ❤️

 2. Raluca,
  In primul rand, îți doresc o sarcină ușoară și o naștere la fel!
  Aștept si eu 2 gemeni și inteleg perfect stările pe care le-ai trăit în acest prim trimestru. Nici eu nu mă regăsesc deloc in noua imagine, nu imi recunosc corpul, am trăit si trăiesc aceleași sentimente descrise de tine.
  Transformarea si senzațiile trăite cred că sunt normale…
  Te urmăresc cu drag!

  1. Hey! Te pup, Oana, si iti multumesc pentru mesajul tau. <3 Sunt chiar surprinsa de cate mamici de gemeni am in lista mea de prieteni, really! 😀 Da, cu siguranta e normal sa ne simtim asa. Chiar si putin pufoase, important e sa ne bucuram la maximum de perioada asta. Te puup! :*

 3. Felicitari si sarcina usoara iti doresc! 😍☺️

  Eu sunt mamica de 3 ani jumatate si pot sa-ti spun ca inteleg perfect starile prin care treci… De obicei ti se spun doar momentele frumoase din timpul sarcinii, insa nu e mereu asa, dar tot ce simti este perfect normal si va trece … si cand va veni momentul magic, va fi MAGIC. Nu exista o bucurie sau un sentiment mai PUTERNIC, decat sa iti cunosti MINUNEA/MINUNILE. 😍

  Pana atunci, cat mai multa relaxare, weekend-uri linistite, sot iubitor si tot ce-ti aduce bucurie in suflet iti doresc.

  P.S. Esti o mamica S U P E R B A! ❤️

  1. Heey! ♥️ Iti multumesc mult de mesaj. Astept si eu cu nerabdare sa-mi strang puii in brate sau macar sa-i simt in burtica. 🙈 Te pup si te imbratisez cu drag! 🤗

 4. […] PRIMUL TRIMESTRU DE SARCINĂ, CU BUNE ȘI CU RELE […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.