Ceva unic s-a întâmplat în săptămâna 16 de sarcină. Ceva ce am așteptat foarte mult. Piticii mei mi-au urat „bună dimineața”.

A fost un moment pe care l-am așteptat foarte mult și chiar dacă știam că din săptămâna 16 sunt șanse mari să îi simt, tot m-au luat prin surprindere. Mi-am dat seama imediat ca sunt ei. Am simțit ca niște gâdilături în burtică sau ca niște bulbuci, cum le-am spus eu prima dată. Se spune că femeile care au mai fost însărcinate, pot simți mișcările bebelușului chiar înainte de săptămâna 16, asta pentru că deja cunosc sentimentul. Pe de alta parte, fiecare sarcină e diferită. De exemplu, prietena mea cea mai bună, însărcinată și ea în 15 săptămâni, a simțit mișcările bebelușului încă din săptămâna 14 și nu mai fusese însărcinată înainte. Mamele de gemeni au ceva mai mult de așteptat, asta pentru că puii noștri sunt ceva mai mici.

Deja am început să citesc și să mă documentez cât pot de mult, sunt chiar în căutarea unor cursuri prenatale. Dacă sunt femei care mă urmăresc și au câteva sugestii, le aștept cu mare drag.

So, în săptămâna 16 bebelușii mei au aproximativ 12 centimetri și sunt mari cat un avocado. Apropo, este foarte indicat să mâncați avocado în timpul sarcinii. Este foarte bogat în vitamine și minerale și poate preveni malformațiile fătului.

săptămâna 16 de sarcină

Vă spuneam și în articolele anterioare că am o aplicație pe telefon care mă ține la curent cu tot ce se întâmplă în burtica mea, de la o săptămână la alta. Așadar, am aflat că de acum înainte, ochii bebelușilor mei au capacitatea de a vedea. Ei deja mă aud, de aceea profit și le vorbesc destul de des, uneori chiar le pun muzică. Cât despre mine, cresc în greutate de la o săptămâna la alta. Deja am pus aproape 6 kilograme și sunt abia în saptamana 16. Spatele mă doare destul de tare, nu mai pot să dorm nici pe spate, nici pe burtă, iar asta e destul de deranjant pentru că acestea erau pozițiile în care dormeam comod înainte să rămân însărcinată. Eh, acum trebuie să mă obișnuiesc cu noua Raluca și noile ei nevoi.

Minunat este că din aceasta săptămână vom putea afla și sexul bebelușilor, asta dacă își vor dori și ei și nu se vor ascunde.

În rest, a fost o săptămână absolut normală. Am încercat să mănânc cât mai sănătos, sa le ofer piticilor toți nutrienții de care au nevoie și bineînțeles să beau multe lichide, în special apă și lapte.

Citește și:

SĂPTĂMÂNA 15 DE SARCINĂ

PRIMUL TRIMESTRU DE SARCINĂ, CU BUNE ȘI CU RELE

SUNT ÎNSĂRCINATĂ!

Articole recomandate

7 comentarii

  1. Crestere mare si sa fie sanatosi copilasi tai !😘😘❤️

    1. Multumesc mult! 😍

  2. […] Dacă sunt prin zonă femei însărcinate cu gemeni, nu uitați că pe blog găsiți și un jurnal de sarcină gemelară, scris pe săptămâni. Trebuie să intrați în meniul principal, în secțiunea „Jurnal de sarcină”. Vă dau acum o mână de ajutor și vă trimit la Săptămâna 16 de sarcină gemelară. Click aici! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.