Săptămâna 18 de sarcină

Eh, lucrurile nu mai sunt la fel de simple acum. Burtica mea e tot mai mare și în săptămâna 18 de sarcină am avut parte de primele nopți albe.

Săptămâna 18 de sarcină a fost una destul de dificilă, asta pentru că burtica mea a crescut destul de mult și mi-e tot mai greu să mă odihnesc. Oamenii care nu mă cunosc mă întreabă cât mai am până nasc și când le spun ca sunt abia în săptămâna 18, rămân șocați. Ce-i drept, eu am 1,60, iar înainte să rămân însărcinată am avut între 47 și 50 de kilograme. Pe mine s-a văzut mereu când m-am îngrășat două kilograme, dar și când le-am dat jos. Așa că, e posibil ca și asta să conteze. Oricum, greu mai pot să mă leg la șireturi. Noroc cu soțul meu care mă ajută de fiecare dată și pentru asta îi mulțumesc din suflet.

Săptămâna 18 de sarcină

O altă problemă cu care mă confrunt din săptămâna 18 de sarcină e spatele. Mă trezesc în toiul nopții cu dureri greu de suportat și s-a întâmplat de doua ori să nici nu mai pot să adorm din cauza asta. Am realizat că înainte să rămân însărcinată dormeam foarte mult pe spate și pe burtă, iar acum nu mai pot să dorm în pozițiile mele preferate.

Dormitul pe spate este destul de periculos pentru femeile însarcinate. Asta pentru că ar presa o venă extrem de importantă care transportă sângele către inimă. Nu riscăm ca bebelușul, bebelușii în cazul meu, sa nu primească suficient sânge și substanțe nutritive, așa că trebuie să încercăm să dormim, de preferat, pe partea stângă.

Important este că bebelușii mei sunt bine. Sunt sănătoși, activi, iar eu mă pregătesc pentru a le deveni mamă. În săptămâna 18 de sarcină am citit o carte foarte interesantă. Se numește „Cartea bebelușului, volumul 1” și arată așa.

Este o carte care promovează un stil de parenting bazat pe afecțiune, iar eu simt că asta mă reprezintă și așa mi-aș dori să-mi cresc copiii. Este foarte interesantă, așa că o recomand cu mare drag. Fetelor, eu recunosc că toate cărțile de parenting pe care le am acasă, le-am primit de la prietenele mele. Așa că, dacă aveți prietene care au născut deja și care sunt dispuse să vă împrumute cărțile lor, nu refuzați.

Dacă aveți întrebări pentru mine, le aștept cu mare mare drag.

Citește și:

SĂPTĂMÂNA 17 DE SARCINĂ

SAPTĂMÂNA 16 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 15 DE SARCINĂ

Articole recomandate

6 comentarii

  1. […] săptămâna 18 de sarcină gemelară lucrurile începeau să devină complicate pentru mine. E foarte interesant să recitesc acum […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.