gingivita de sarcină

Nu știu dacă voi ați trecut prin asta, dar pe mine gingivita de sarcină m-a afectat destul de tare. Partea bună e că am găsit un tratament acceptat în sarcină și care a dat rezultate surprinzător de repede.

Gingivita de sarcină este o afecțiune foarte comună la femeile însărcinate. Eu am realizat destul de târziu că o am, abia când gingiile mele s-au desprins de dinți și au început să sângereze abundent. De fapt, ea s-a manifestat încă din primul trimestru de sarcină, însă eu nu am băgat de seamă.

La început, am observat că la un dinte gingia a coborat destul de mult, dar am ignorat semnalul. La o lună după aceea am remarcat că sângerez abundent atunci când mă spăl pe dinți. Am ignorat și atunci semnalul și vă spun de ce. Pe lângă acidul folic și vitaminele pe care le iau pentru sarcină, iau și Aspenter pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge. Inițial, am crezut că sângerez atât de tare din cauza Aspenterului, de aceea am ignorat și acel semnal. În săptămâna 18 de sarcină am intrat în panică pentru că gingiile mele au devenit foarte umflate, coborâte peste dinți și sângerau aproape fără să le fac nimic.

Eh, acum să vă spun și ce tratament am luat. În mod normal, gingivita nu se tratează cu medicamente. Cel mai important este să îți păstrezi cavitatea bucală extrem de curată.

gingivita de sarcină

Tratament:

M-am spălat pe dinți de trei ori pe zi cu o periuță pentru dinți sensibili de la Sensodyne. Am folosit apă de gură cu aloe vera, care este indicată în cazul gingivitei. Mi-am cumpărat un irigator bucal și mi-am masat gingiile în fiecare seară cu ulei esențial de mușețel roman. Acest ulei esențial este permis în timpul sarcinii, el este folosit și în cazul bebelușilor care suferă atunci când le cresc dințișorii.

În mai puțin de 24 de ore, gingiile mele au început să se retragă. Acum, după câteva zile de tratament, pot să spun că sunt insesizabile. Gingivita de sarcină se va retrage complet abia după ce vom naște. Până atunci, trebuie să o ținem sub control.

Înainte să închei, va dau întâlnire pe Instagram! Acolo sunt mult mult mai activă și sunt foarte bucuroasă să vă aflu și eu poveștile. Așadar, CLICK AICI ca să ne conectăm!

Citește și:

SĂPTĂMÂNA 18 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 17 DE SARCINĂ

SAPTĂMÂNA 16 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 15 DE SARCINĂ

Articole recomandate

3 comentarii

  1. […] de sarcină care m-a afectat destul de tare. Dacă treci și tu prin asta, te invit să dai click aici. Am scris un articol despre această afecțiune extrem de neplăcuta, dar frecventă in cazul […]

  2. […] data asta nu văd prea mari schimbări. Ce-i drept, de teamă să nu mă mai trezesc cu o gingivită de sarcină mă spăl pe dinți minute în șir, folosesc zilnic apă de gură și ață dentară. Dinții […]

  3. […] articol aici pe blog, scris în perioada în care mă confruntam și eu cu această problemă. Click aici dacă vrei să-l […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.