Ce mănânc în timpul sarcinii

Din fericire, nu a fost nevoie să fac prea multe modificări în alimentația mea. Mănânc echilibrat, sau cel puțin așa consider eu.

Am citit destul de mult despre alimentația recomandată în timpul sarcinii și am fost tare bucuroasă să observ că se aseamănă într-o mare măsură cu meniul meu de zi cu zi.

Acest articol îl scriu în calitate de femeie însărcinată sub nicio formă în calitate de nutriționist. Pentru că analizele mele au ieșit absolut perfecte, cred că acest stil alimentar este potrivit pentru mine și pentru bebelușii mei, dar nu pot sa garantez că este bun și pentru ceilalți.

Mic dejun

În 80% din cazuri, mănânc ovăz și o fac de aproape doi ani. Este principala sursă de acid folic pentru bebelușii mei, protejează inima, reduce riscul de diabet tip 2 și este bogat în fibre, ceea ce susține sănătatea tractului digestiv. Știm cât de important este aspectul ăsta în cazul femeilor însărcinate.

Dacă aleg să îl mănânc fiert, găsesc o mulțime de combinații absolut delicioase. E simplu! 5 linguri de ovăz și 300 ml de apă. Ca topping pot să pun:

  • unt de arahite

Este categoric preferatul meu. Este foarte bogat în proteine, scade colesterolul și este o sursă generoasă de vitamine. E important de știut că persoanele alergice pot avea probleme în consumarea untului de arahide.

  • unt de migdale (yummy)

Conține acid folic, este bogat în proteine, antioxidanți și minerale. S-a dovedit că untul de migdale reduce riscul aparițiilor bolilor de inimă și a diabetului.

  • gem, (facut în casă, bineînțeles)

Eu am mare noroc cu mama care îmi trimite gem făcut cu mânuțele ei și tare îi mulțumesc pentru asta. În comerț găsim toate nebuniile posibile și imposibile. Trebuie să fim foarte atente înainte să cumpărăm și să citim tot ce scrie pe ambalaj. Cu atât mai mult cu cât acum suntem însărcinate. Eu folosesc gem de afine și de măcese.

Ovăzul îl mai folosesc în smoothie. Acesta este preferatul soțului meu. Cred că am mai vorbit într-un articol despre el. Vezi aici. Folosesc de cele mai multe ori nucile pentru că îl fac ceva mai cremos. Noi îl mâncăm cu lingura, dar este foarte delicios. În plus, nucile ne protejează sănătatea oaselor și a dinților, iar femeile însărcinate se confruntă cu această problemă.

În cazul în care nu mănânc ovăz, mănânc pâine cu avocado și ou. Avocado este un fruct minune și este foarte recomandat în timpul sarcinii. Conține o doză importantă de fier și ne ajută în cazul grețurilor matinale. Este foarte bogat în vitamine și minarale, iar eu îmi doresc să le dau bebelușilor mei tot ce e mai bun. Out, de asemenea, este o sursă bogată de proteină, ajută la dezvoltarea creierului și reglează colesterolul. Important este să fie bine bine fiert sau dacă e mâncat în omletă să fie bine făcută. Altfel, poate conține salmonella și nu doar că noi riscăm să facem o toxiinfecție alimentară, dar am pune în pericol sănătatea bebelușilor.

Prânz

Prânzul mă prinde de fiecare dată la muncă, așa că sunt nevoită să comand. Aleg mereu ciorbă pentru că am nevoie mare de lichide. Nu sunt foarte pretențioasă, dar de obicei mănânc ciorba de legume, ciorbă de pui a la grec sau supe creme de orice fel.

Cină

Cina o gătesc eu sau sotul meu, din când în când. Nu stă el foarte mult în bucătărie, dar uneori îi vin niște idei absolut delicioase, iar eu pot doar să mă bucur de statutul de ajutor de bucătar. Am să enumăr câteva tipuri de mese pe care le gătim frecvent:

  • Spanac (muult spanac)

Iubesc spanacul. Popeye marinarul m-a convins că este un aliment bogat în fier, așa că este foarte benefic atât pentru mine cât și pentru bebelușii mei. Spanacul mai conține acid folic, calciu și proteină. Toate, esențiale în dezvoltarea bebelușului.

  • Tocană de linte (Nu știu sigur dacă există această denumire. Soțul meu o face. Este vegană și conține multe multe legume)

Noi mâncăm multă linte. Are un conținut extrem de bogat în potasiu care reglează tensiunea arterială. Este foarte bogată în fibre, vitamine, fier, ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului. Ce dovezi să vă mai dau? E un aliment minune în sarcină, dar nu numai.

  • Humus (muult humus)

Nu știu să-l gătesc, recunosc. Am încercat de cel puțin cinci ori și nu a ieșit excelent, așa că am decis să-l cumpăr. Humusul este o sursă bogată de omega 3 și acizi grași, conțin acid folic și bineînțeles proteine.

  • Falafel

Este făcut din năut, așa că are cam aceleași proprietăți ca și humusul. Este foarte ușor de gătit, ai nevoie doar de un blender și neapărat chimion.

  • Pui la cuptor cu cartofi dulci

Proteinele animale sunt esențiale în dezvoltarea bebelușului. Conțin aminoacizi esențiali care lipsesc din proteinele vegetale. Sunt absorbite în corp într-o cantitate mult mai mare, ajută la dezvoltarea cerebrală a copilului și au un rol crucial în dezvoltarea placentei. Desigur și protenele vegetale sunt importante, de aceea este bine să le consumăm în proporție egală.

  • Salată de cartofi dulci cu quinoa (absolut delicioasă)

Cartofii dulci ajută la reglarea glucidelor, conțin multă vitamina C, calciu, acid folic și beta caroten. Sunt recomandați chiar și în începerea diversificării.

  • Paste cu pui și sos de ciuperci cu smântână (sunt preferatele soțului meu)

Ciupercile conțin proteine, nu multe, dar conțin. Ne mai ajută cu vitamina B, D fier și fibre.

  • Falafel în lipie (am făcut de curând după rețeta prietenei mele cele mai bune. Este absolut delicios)

Vezi mai sus.

  • Supă cremă de linte

Vezi mai sus.

  • Supă de pui de casă (tot primit de la mama)

Supica de pui este pansament pentru stomac. Este foarte important să ne alegem o sursă bună de carne și să încercăm pe cât posibil să nu cumpărăm carne din supermarket. Slavă Domnului sunt o mulțime de oameni care vând online produse de casă.

  • Mâncare de mazăre

Este o sursă bogată în calciu, multă vitamina K, fibre. Pe lângă asta, mazărea are proprietăți antiinflamatorii.

  • Somon

Trebuie să ne asigurăm, bineînțeles, că somonul este cumpărat de la o sursă sigură și să provină neapărat din țările nordice. Gătit bine, somonul este un aliment minune în timpul sarcinii. Se spune că dacă mănânci somon în timpul sarcinii, poți crește IQ-ul copilului tău cu 3 puncte.

Între mese mănânc fructe, dar nu orice. Rodiile și ananasul sunt doua fructe nerecomandate în timpul sarcinii pe care eu recunosc că le evit.

În concluzie, multe cereale, fructe, legume și pe cât posibil să nu uităm de protenele animale. Carne din sursă sigură și lactate pasteurizate.

mănânc

P.S Să nu credeți că nu fac și excepții. Îmi mai scapă și mie un păhărel de cola, o înghețată sau nachos la cinema. 😇

Citește și:

SĂPTĂMÂNA 19 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 18 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 17 DE SARCINĂ

Articole recomandate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.