săptămâna 20 de sarcină

Mă dor toate, dar trec prin cea mai frumoasă perioadă din viața mea și mi se pare că timpul trece mult prea repede. Săptămâna 20 de sarcină a fost una de studiu, aș putea spune.

Deja am început să mă gândesc la naștere, iar subiectul acesta mă sperie destul de tare. Nu mi-e frică de nașterea în sine, ci de numărul tot mai mare de doctori care încearcă să convingă femeile însărcinate să nască prin cezariana. Eu îmi doresc din tot sufletul să nasc natural, dar simplul fapt că în burtica mea sunt doi bebeluși îi face pe majoritatea doctorilor să excludă din start ideea de naștere naturală.

Așadar, în săptămâna 20 de sarcină am început cu pași repezi să mă documentez despre naștere.

Am învățat multe lucruri despre acest proces firesc și natural și am mare încredere că puii mei se vor poziționa corect.

S-a întâmplat destul de des să fiu întrebată de prieteni sau cunoștințe cum vreau să nasc și înainte să apuc să spun și eu ceva, răspundeau ei pentru mine. „Prin cezariană, banuiesc”. Ei bine nu! Momentan refuz ideea de cezariană. Atât timp cât sarcina mea evoluează normal, analizele sunt bune, iar bebelușii sunt sănătoși, nu văd de ce eu n-aș putea să nasc natural.

Dacă sunt prin preajmă mămici de gemeni care au născut natural în București sau în Oradea, m-aș bucura tare mult să vă aud poveștile. Pe mine mă găsiți oricând pe Instagram. Sunt foarte activă, răspund foarte repede și chiar am legat prietenii cu cititoarele mele. So, click aici ca să ne împrietenim repede și pe Instagram.

În altă ordine de idei, în săptămâna 20 de sarcină am încheiat un capitol important din viața mea și anume șireturile. S-au dus vremurie în care puteam să mă încalț singură. Dacă soțul și încălțătoarea dispar din casă, sunt pierdută. Există totuși și o parte bună. Sunt tare răsfățată. Marius e mereu lângă mine și când vede că mă chinui îmi sare îmediat în ajutor.

Între timp, mi-am comandat și o pernă de dormit pentru gravide, la sugestiile graviduțelor și mămicilor care mă urmăresc. O am de câteva zile și ușor ușor încep să mă obișnuiesc cu ea. Am comandat-o de la Bebeke și sunt chiar foarte mulțumită. Îmi sprijină și burtica și spatele în același timp, ceea ce mă ajută sa mă odihnesc. Amuzant este că atunci când eu nu o folosesc, soțul meu profită din plin și se cuibărește în ea. So, o fi ea de gravide, dar cred că o vom folosi și după ce nasc.


Citește și:

CE MĂNÂNC ÎN TIMPUL SARCINII

SĂPTĂMÂNA 19 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 18 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 17 DE SARCINĂ

Articole recomandate

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.