săptămâna 24

Am profitat de săptămâna 24 de sarcină și am plecat cu soțul meu în ultima noastră escapadă până la venirea copiilor.

Eh, s-au cam dus vremurile în care petreceam până în zorii zilei de Revelion. Anul acesta, trecerea dintre ani m-a prins cu două piticanii în burtică, cu dureri mari de spate și o poftă subită de somn. Cu avionul deja nu mai am voie să călătoresc, așa că s-a dus pe apa sâmbetei și dorința mea de a-mi etala burtica undeva prin țările calde. Partea bună este că am petrecut mult timp în familie. Am decis să petrecem Revelionul împreună cu părinții mei la munte. Am stat cinci zile la Arieșeni, o stațiune montană superbă din munții Apuseni.

săptămâna 24
săptămâna 24
săptămâna 24

Peisajele astea frumoase le-am admirat mai mult din camera de hotel. Să mergi la pârtie ca femeie însărcinată e tare ciudat și tare riscant. În loc să mă bucur de peisaj, eram mereu stresată fiindcă trebuia să mă feresc ba de sănii, ba de schiori. Nu mai zic că era să și cad după ce am alunecat pe gheață. O adevărată aventură. Ca să previn orice nenorocire, am decis să mă relaxez în camera de hotel. Așa că am m-am rezumat în mare parte la rummy, la mâncare delicioasă și bineînțeles la odihnă.

Chiar și așa, n-am scăpat fără o răceală. A doua în această sarcină. Din fericire, am întâlnit o mămăiță tare simpatică care vindea sirop de pin și care mi-a promis că în câteva zile scap de răceală. A avut drepate. Sărut mâna mamaie!

Chiar și fără răceală, sarcina este tot mai grea. Mă trezesc de multe ori noaptea din cauza durerilor de spate. Picioarele și mâinile sunt tot mai umflate și e tot mai dificil să stau mult în picioare. Nu mai spun că obosesc vorbind. Într-o seară chiar m-am panicat. După ce am stat câteva ore bune pe un scaun la un joc lung de rummy, am început să-i simt pe copii tot mai agitați. Mișcau încontinuu și îi simțeam undeva mult mai jos de buric. Aproape că îmi venea să-mi sun doctorul și să-i spun că mi-e frică că o să nasc. Am renunțat la idee și am fugit repede la somn. De atunci încerc să stau cât mai mult la pat, așa cum îmi este recomandat.

săptămâna 24

Acum sunt bine. Mi-am dat seama că nu-mi fac bine călătoriile cu mașina, așa că mă pregătesc ușor ușor să intru într-un maraton de urmărit seriale pe Netflix. Apropo, dacă ai recomandări le aștept cu tot dragul. Sunt într-o mare pană de idei.

În concluzie, sarcina decurge normal. Eu încerc să beau cel puțin doi litri de apă pe zi și să mânânc multe fructe. De curând am făcut o mare pasiune pentru kaki. Sunt foarte sănătoase, dar și foarte gustoase.

Și dacă tot vorbim de pasiuni, trebuie să îți mărturisesc ceva de care nu sunt deloc mândră. Am o pofta nebună de Coca-Cola. Ciudat este că înainte să rămân însărcinată beam o cola pe lună și patru cafele pe zi. De cafea nici să nu aud, dar de Coca-Cola nu pot să spun același lucru. Oh, Doamne. De ce am ales să vorbesc despre asta? Aproape că îmi vine să fug la magazin să-mi cumpăr o doza rece ca gheața. Eh, n-am să o fac. Mă abțin cât pot de mult, dar să nu crezi că n-am mai băut câte o jumătate de pahar o dată la câteva zile.

Până la urmă, nu poți să lași o gravidă să poftească? Așa mi-a spus cineva…

Pe final, aș vrea să-ți dau întâlnire și pe Instagram. Acolo sunt foarte activă și putem povesti în voie mare. So, click aici ca să ne conectăm.

Citește și:

SĂPTĂMÂNA 23 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 22 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 21 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 20 DE SARCINĂ

Articole recomandate

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.