Săptămâna 25 de sarcină gemelară|VIDEO

săptămâna 25

Nu știu sigur dacă o să explodez, dar mă simt, categoric, ca o bombă cu ceas. Săptămâna 25 de sarcină m-a întâmpinat cu dureri puternice.

Cu fiecare zi ce trece, burtica mea este tot mai mare, tot mai grea și inevitabil tot mai incomodă. Încerc, pe cât posibil, să nu mă plâng. Îmi doresc doar să împărtășesc cu voi etapele prin care trec în această sarcină. Poate, cine știe, informațiile pe care le-am scris aici, de-a lungul celor 25 de săptămâni, vor fi de folos viitoarelor mămici.

săptămâna 25

În săptămâna 25 de sarcină m-am lovit de durerile inghinale. Aceste dureri sunt considerate absolut normale și sunt des întâlnite la femeile însărcinate. Cu atât mai mult la cele cu sarcini gemelare, cum sunt eu.

Pe la începutul sarcinii, oamenii încercau să mă avertizeze că sarcina gemelară este mult mai grea decât cea unică. E drept că nu prea înțelegeam pe atunci la ce se referă, iar răspunsul meu era mereu același: „Eu nu știu cum e sarcina unică, așa că pentru mine asta e normalitatea”. Între timp, însă, am obsercat că prietenele mele cu sarcini unice nu s-au lovit nici de gingivită, nici de sindromul de tunel carpian, nici de, nici de. Și uite așa am început să înțeleg. Femeile însărcinate cu gemeni sunt un fel de magnet. Nicio afecțiune nu trece pe lângă noi neobservată. Eu, cel puțin, cred că le-am bifat pe toate până acum, mai puțin grețurile matinale din primul trimestru.

Așadar, vă spuneam de durerile inghinale. Cauza lor sunt mărirea uterului, iar asta face, bineînțeles, ca ligamentele care îl susțin să se întindă. E o durere puternică pe care eu o simt în special când mă ridic din pat, când îmi schimb poziția, când tușesc sau când strănut. Ideal este să ne plimbăm pe jos, măcar 15 minute în fiecare zi. Am întâlnit și recomandări precum stretching -ul sau yoga. Eu, de exemplu, nu mai am voie să fac sport, de aceea trebuie discutat acest aspect cu medicul care vă monitorizează sarcina.

17,5 pare să fie numărul magic al săptămânei 25 de sarcină. Cam atâtea kilograme am pus până acum. Sună incredibil de mult, cu atât mai mult cu cât recomandat ar fi să punem cam 18 kilograme. E posibil să ating limita asta chiar mâine. Problema e că mai am încă două luni și jumatate din această sarcină, perioadă în care se spune că te umfli cel mai mult. Nu știu unde se vor pune restul kilogramelor. Probabil voi ajunge să mă rostogolesc. Deja am nevoie de ajutor când mă ridic din pat.

Recunosc, mă înspăimântă gândul că abia de acum urmează greul, dar îmi revin repede când mă uit în oglindă. Port după mine doi copii, copiii mei. Ei au nevoie să stea acolo cât mai mult timp, iar eu îmi doresc ca lor să le fie bine și să nu le lipsească nimic. Așa că, în zilele mai puțin plăcute îmi imaginez cum o să-i hranesc, cum o să-i leagăn, cum o să-i mângâi, cum o să-i privesc dormind.

Acum au în jur de 750 de grame fiecare. Așa că trebuie să se mai bucure încă mult și bine de lumea lor intrauterină. Eu tot ce pot să fac e sa visez la clipa în care mă voi simți din nou ușoară ca o pană.

Pe final, aș vrea să-ți dau întâlnire și pe Instagram. Acolo sunt foarte activă și putem povesti în voie mare. So, click aici ca să ne conectăm.

P.S De curând am decis să fac și câteva video-uri. Cred că așa putem să ne apropiem și mai tare. Așa că, vă astept cu brațele deschise și pe canalul meu de Youtube, acolo unde ne-am strâns deja aproape 15.000 de prieteni. Cel mai recent clip pe care l-am postat este jurnalul de sarcină din săptămâna 25. Sper să vă placă și aștept cu mare drag comentariile voastre.

Citește și:

SĂPTĂMÂNA 24 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 23 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 22 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 21 DE SARCINĂ

Articole recomandate

5 comentarii

  1. […] într-un fel. O lună mi se pare o veșnicie. acum. Durerile inghinale care au început încă din săptămâna 25 sunt extrem de înțepătoare acum. Îmi ia trei minute să mă ridic din pat și alte trei să […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.