Să nasc la stat sau la privat? Asta a fost întrebarea care m-a măcinat în ultimele luni. După o lungă perioadă de documentare, cred că am luat cea mai bună decizie.
Probabil știti deja că eu îmi doresc extrem de mult să nasc natural. Începând de la acest subiect, controversat în rândul mamelor de gemeni, am ajuns să caut doctori. De la doctori am ajuns să caut clinici. Îmi doream să găsesc pe cineva care să mă susțină în acest sens. Noi, femeile, am primit un dar unic și anume darul de a aduce pe lume oameni noi. Bărbații nu pot face asta. E adevărat că nu putem nici noi fără ei. Ceea ce vreau să spun, însă, este că am învățat foarte multe lucuri în această sarcină despre corpul nostru.
Mi se pare uluitor cum organismul nostru știe să prioritizeze sarcina. Știe să împartă nutrienții, în așa fel încât bebelușilor noștri să nu le lipsească nimic. Știe să-i protejeze în cazul în care noi nu o facem. Știe că timp de nouă luni ei sunt cei mai importanți.
Este un dar unic pe care noi am fost binecuvântate să-l primim. De aceea eu îmi doresc să nasc natural. Visez la o naștere naturală, nemedicamentată. Vreau să simt pe pielea mea totul. Vreau să simt ce se întâmplă cu corpul meu atunci când din mine ies, pur și simplu, doi copii.

–
În cazul sarcinilor gemelare, însă, nașterea naturală vine la pachet cu multe riscuri. Discutând cu mai mulți medici, am ajuns la concluzia că trebuie să nasc în siguranță. De aceea, în săptămâna 26 de sarcina eu am luat o decizie foarte importantă pentru copiii mei. Am decis să nasc într-un spital de stat.
Principala problemă a sarcinilor gemelare este prematuritatea. Au fost extrem de multe cazuri în care s-au născut gemeni chiar și la 30 de săptămâni. Din păcate, spitalele private din România nu sunt pregătite pentru situații de urgență maximă. Asta înseamnă că dacă aleg un spital privat și copiii mei se nasc mult prea devreme, ceea ce este posibil, vor fi transferați de urgență la un spital de stat. De ce? Pentru că nicio clinică privată din România nu este mai bine dotată decât un spital de stat.
Sarcina gemelară este o sarcină cu risc până în momentul în care naștem. De aceea eu am decis să nasc acolo unde sunt convinsă că bebelușilor mei nu le vor lipsi nimic. Într-un spital de stat vor fi în siguranță 100% și nu vor fi transferați prin alte părți în cazuri de urgență maximă.
–
Asta nu înseamnă că toată lumea trebuie să nască într-un spital de stat. Dacă aveam o sarcină unică, fără riscuri, optam, cu siguranță, pentru un spital privat. Condițiile sunt mult mai bune și poți să impui reguli care să fie și respectate. Nu știu dacă asta se întâmplă și într-un spital de stat. Nașterile sunt făcute pe bandă rulantă acum și foarte multe aspecte importante sunt tratate cu superficialitate sau sunt chiar ignorate. Eu am deja un plan de naștere și voi face tot ce-mi stă în putință să fie respectat. Știu exact ce aș vrea să primească copiii mei și ce n-aș vrea să primească. Probabil voi vorbi despre asta într-un articol separat. Voi ce părere aveți?
Înainte să închei, va dau din nou întâlnire pe Instagram! Acolo sunt mult mult mai activă și sunt foarte bucuroasă să vă aflu și eu poveștile. Așadar, CLICK AICI ca să ne conectăm!
[…] SĂPTĂMÂNA 26 DE SARCINĂ […]
[…] SĂPTĂMÂNA 26 DE SARCINĂ […]
[…] SĂPTĂMÂNA 26 DE SARCINĂ […]
[…] SĂPTĂMÂNA 26 DE SARCINĂ […]
[…] și dacă e să fac o comparație cu săptămâna 26 din sarcina gemelară, de data asta e pistol cu apă, piece of cake sau cum aș putea să o spun ca să vă dați seama […]