Săptămâna 28 de sarcină gemelară

săptămâna 28

Au apărut vergeturile, burtica este tot mai grea, iar nopțile sunt tot mai lungi. Săptămâna 28 de sarcină a fost grea din toate punctele de vedere.

Voi începe cu vergeturile pentru că ele au fost sursa mea principală de îngrijorare. Am crezut că voi scăpa, dar nu. Au apărut brusc. Într-o singură săptămână m-am trezit cu ele pe burtă, în ciuda uleiurilor și cremelor pe care le-am folosit din abundență. Asta nu înseamnă că ele nu fac o treabă foarte bună. Am folosit ulei de cocos, ulei pentru prevenirea vergeturilor de la Weleda și Bio Oil. Toate sunt ideale pentru prevenirea și chiar estomparea vergeturilor. Totuși, când ai doi bebeluși în burtică sunt slabe șanse să scapi nevătămată.

Mai mult decât atât, e important, totuși, să ai și puțină grăsime pe burtică înainte să rămâi însărcinată. Deci, fetelor, nu vă grăbiți să slăbiți înainte de a deveni mame. Am găsit, în sfârșit, un rol pozitiv al colăceilor. Eu până să aflu că sunt însărcinată, mergeam la sală de patru ori pe săptămână, iar stratul de grăsime de pe abdomen era foarte subțire. Eh, asta nu m-a ajutat prea tare. Pielea s-a întins la maximum, iar apoi a început să crape, formându-se și vergeturile.

Totuși, am auzit că unele femei au scăpat de ele imediat după ce au născut. Poate îmi fac doar iluzii, nu știu. Dacă sunt printre cititoarele mele femei care au trecut prin asta și au reușit să scape de ele, tare m-aș bucura să le aflu secretul.

Până atunci, să vă mai spun ceva. Nu știu cum dormiți voi, dar pentru mine somnul a devenit un adevărat lux. Uneori chiar merg la culcare cu groază. Săptămâna 28 a fost extrem de grea din punctul ăsta de vedere. Nu-mi mai găsesc locul în pat deloc și în orice poziție aș sta mă doare burtica. Chiar de curând îi spuneam soțului meu că nu-mi amintesc cum e să mai dormi comod.

Știți serile acelea în care vă trântiți în pat, vă așezați într-o poziție atât de comodă încât ați putea adormi într-un minut? Ah, ce dor mi-e de senzația aia. Tânjesc după o noapte în care să nu mă mai trezesc de fiecare dată când vreau să-mi schimb poziția și să nu-l mai invidiez pe soțul meu care, al naibii, doarme mai nou doar pe spate (poziția mea preferată). Cel mai greu e când realizez că due date-ul meu este pe 15 aprilie. Asta înseamnă exact 77 de nopți. Oh, Doamne! Cum voi rezista?

Acum să vă spun și părițile frumoase ale săptămânei 28 de sarcină. Cei care mă cunosc deja, știu că odată cu vestea că vom deveni părinți de gemeni, am decis să renunțăm la haosul din București. Săptămâma 28 a fost săptămâna mutării. Am ales să ne mutăm provizoriu în Oradea, orașul în care eu m-am născut. E o perioadă absolut superbă. Despachetăm lucruri, așteptăm mobilă nouă și montăm pătuțuri. Cam astea au fost activitățile noastre din această săptămână. Imaginea celor două pătuțuri din camera gemenilor mă emoționează profund.

Tot în săptămâna 28 am început să fac lista de cumpărături pentru copii.

Sunt șanse mari ca gemenii să se nască prematuri, așa că vreau să mă asigur că am tot ce îmi trebuie și nu mă va lua nimic prin surprindere. Partea bună este că nu le trebuie foarte multe lucruri. Am ales să nu cumpăr o masă de înfășat, ci să-mi fac una pe comandă. Asta pentru a salva spațiu. Așadar, am făcut o comodă cu multe sertare în care să le depozitez provizoriu hănuțele și cu un capac mobil, astfel încât să încapă o saltea de înfășat peste ea. Încă nu este gata, dar când va fi, promit să-i fac o poză.

Am comandat apărătorile pentru pătuț și două nesturi. Am auzit că sunt foarte practice, iar ei se simt protejați în ele. Saltelele pe care le-am cumpărat pentru pătuțuri nu sunt saltele din cocos. Sunt saltele normale cu câteva specificații, cum ar fi: anti-sufocare, tratament anti-bacterian și anti-acarieni. Nu știu cât de mult contează asta.

Am cumpărat un baby monitor ca să pot să-mi fac treburile prin casă, în timp ce ei vor dormi. Sper că vor dormi. 😂 Am cumpărat un sterilizator pentru biberoane, cu toate că voiam să exclud total ideea de a-i hrăni cu biberonul. Nici acum nu-mi doresc să o fac, dar în cazul în care mă apucă vreo furie a laptelui, să am unde să-l depozitez. Gândesc prea mult?

Mai trebuie să cumpăr o pompă de muls, o cădiță, o pernă pentru alăptat gemenii și neapărat un sistem de purtat. Dacă am uitat ceva, poate îmi săriți în ajutor. Cu siguranță am uitat ceva.

Până săptămâna viitoare când revin aici cu un nou articol, propun să ne întâlnim pe Instagram. Acolo postez mult mai des și putem sta în povești. Ador să fac asta cu voi. Așadar, click aici ca să ne conectăm.

Citește și:

SĂPTĂMÂNA 27 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 26 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 25 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 24 DE SARCINĂ

Articole recomandate

7 comentarii

  1. Buna! Să mai cumperi punguțe pentru depozitarea laptelui matern, poți să și congelezi daca ai prea mult. Și vezi că sunt perne pentru gravide, poate te ajuta sa dormi mai bine (in cazul in care nu ai una deja) 😊 Naștere ușoara!

    1. Te pup, Loredana! Eh, de pungute pentru depozitarea laptelui chiar n-am auzit. 😂 Mersi mult! Le-am trecut in lista mea de cumparaturi. In ceea ce priveste perna pentru dormit, o am deja, dar nu ma mai ajuta. Puup 🥰

  2. Buna Raluca,

    Iti citesc cu mare drag postarile din Jurnalul de sarcina. Ai doi baietei minunati. Si eu sunt insarcinata in 20 de saptamani si vom avea doua fetite, pe care de-abia asteptam sa le cunoastem. Momentan incepem sa ne gandim la cum sa le amenajam camera fetitelor si suntem in cautarea unor patuturi. Imi poti spune te rog, de unde ai achizitionat patuturile? Sunt foarte frumoase :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.