Săptămâna 29 de sarcină gemelară

săptămâna 29

Săptămâna 29 de sarcină a venit cu o veste nu tocmai bună. După ultima vizită la ecografie, am aflat că nu mai am voie să mă ridic din pat.

În primul rând, aș vrea să vă mulțumesc din tot sufletul pentru mesajele voastre. În ultima săptămână am fost mai puțin activă în mediul online și am fost plăcut surprinsă de mesajele voastre de îngrijorare. Nici nu stiți cât de mult contează pentru mine acum.

În al doilea rând, vreau să vă invit pe Instagram. Ador să stau în povești cu voi. Așadar, click aici ca să ne conectam.

Acum, să încep cu noutățile. Noul doctor m-a avertizat că sarcina gemelară devine problematică abia după șapte luni. Așa a și fost. În săptămâna 29 de sarcină am avut surpriza de a afla că, într-un timp foarte scurt, colul meu s-a scurtat cu 12 mm. Mai exact, am avut un col lung de 4 cm, iar acum aflu că a ajuns la doar 2,8 cm. Având în vedere că încă nu vorbim nici măcar de 30 de săptămâni, este extrem de periculos.

De ce se întâmplă asta: copiii au împreună 3 kg, eu sunt mică de înălțime, am fost mereu destul de slabă și sunt foarte îngustă în șolduri. Corpul meu are senzația că sunt la final de sarcină și se pregătește de naștere. Din păcate, însă, eu am doi copii care cântăresc 1,5 kg fiecare. Să-i nasc acum ar fi mult, mult prea periculos pentru ei.

So, în momentul de față nu mai am voie să ma ridic din pat. Altfel, aș putea să nasc oricand, iar noi încercăm să ducem sarcina cât mai aproape de termen. E tare neplăcută situația, cu atât mai mult cu cât știți deja că noi suntem în proces de mutare și ar fi atât de multe lucruri de făcut prin casă.

Așa că, dragi graviduțe, ca să nu ajungeți în situația mea, trebuie să fiți foarte atente. Nu urcați prea multe scări, nu ridicați greutăți, gata cu plimbările și gata cu șofatul. Când suntem pe ultima sută de metri, nimic nu contează mai mult decât sănătatea bebelușilor noștri.

Citește și:

SĂPTĂMÂNA 28 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 27 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 26 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 25 DE SARCINĂ

Articole recomandate

10 comentarii

 1. Buna Raluca 😊
  Da, asa e. Sanatatea ta si a bebelusilor tai e cea mai importanta, asa ca de acum incolo doar relaxare.
  Iti doresc ca timpul ramas, pana cand ii vei cunoaste pe puii tai, sa fie cat mai odihnitor….desi stiu ca nu-ti este deloc usor.
  Gandeste-te insa ca in burtica ta sunt doua minuni si ei merita tot sacrificiul.
  Te pup si te imbratisez! 🤗

  Inca putiiin…

  1. Heey! Te pup si te imbratisez cu drag! 💙💙💙 Tu ma incurajezi mereu!

  2. Buna Raluca!
   Copiii tai sunt bine, vor fi puternici și sănătoși! Să îți repeți asta zilnic și să crezi cu toată ființa ta lucrul acesta!
   Fiecare sacrificiu, oricât de mic, va fi recompensat. Cu siguranță ești o femeie puternica, Doamne Doamne nu te-a ales întâmplător sa fii mămică de gemeni 😊
   Pupici, nu uita că ești puternica! 😉

   1. Loredana, te pup si te imbratisez cu drag! Iti multumesc mult pentru mesajul tau! 💙💙💙

 2. With Him all things are possible and He is in control !
  Ca esti curajoasa, asta se stie, te imbratisez !

  1. Te pup si te imbratisez cu mare mare drag! 💙

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.