Săptămâna 30 de sarcină a fost, categoric, cea mai grea de până acum. Veștile rele s-au ținut lanț de noi în ultima perioadă, dar asta le-a depășit pe toate.

În săptămâna 30 de sarcină am primit o veste absolut șocantă. Nu știu dacă am apucat să vă povestesc, dar eu am RH-ul negativ, iar acest lucru poate fi extrem de periculos în sarcină. Totuși, toți doctorii cu care am vorbit m-au asigurat că la prima sarcină nu am de ce să-mi fac griji, așa că am avut încredere că toate lucrurile vor merge bine.

Aproximativ 15% din femei au RH-ul negativ, iar eu sunt printre ele. Asta înseamnă că organismul meu poate produce niște anticorpi anti-RH care atacă globulele roșii din sângele copiilor. L-am rugat pe doctor să-mi explice mai pe românește ce înseamnă asta și care sunt riscurile. Înseamnă că anticorpii atacă copiii. Astfel, le provoacă anemie și încearcă să-i elimine. Anemia intrauterină poate fi fatală pentru bebeluși.

Ciudat, însă, este că acești anticorpi apar doar în situația în care sângele mamei se întâlnește cu sângele copiilor. Asta se poate întâmpla la naștere, la avort sau la o pierdere de sarcină. Eu n-am trecut niciodată prin așa ceva. Sunt la prima sarcină. Deci, toți suntem șocați în acest moment și nu reușim să ne explicăm cum e posibil acest lucru. Sper că am explicat în așa fel încât să înțeleagă toată lumea, pe cât de bine am putut și eu înțelege toată povestea asta.

Totuși, există și o parte bună. Anticorpii prezenți în organismul meu sunt momentan într-un număr mic. Asta înseamnă că băieții mei, dragii de ei, sunt mult mai puternici decât acești anticorpi. Sper din tot sufletul să nu se înmnulțească. Altfel, va trebui să fiu transferată de urgență la București, tocmai la Spitalul Filantropia. Acolo ar trebui să ni se facă o transfuzie de sânge intrauterină. Asta ar fi singura variantă în care copiii ar putea fi salvați.

Eu exclud total varianta asta. Nici nu vreau să mă gândesc la acest scenariu negativ. Mi se pare atât de trist. Cum e posibil ca tocmai eu, mama lor, să încerc să le fac rău? Cred din tot sufletul că e cineva acolo sus care ne păzește și lucrurile se vor sfârși cu bine.

În altă ordine de idei, să știți că activitatea mea redusă din mediul online este din cauza sarcinii. Colul este foarte scurtat, așa că sunt imobilizată total la pat.

Asta nu înseamnă că nu putem povesti. Vă aștept cu mare drag pe Instagram. Click aici ca să ne conectăm.

So, în urmatorea perioadă îmi iau adio de la ședințele foto cu burtica, nu de alta, dar nu mai pot sa stau în picioare nici cât să-mi dau un fond de ten.

Totuși, azi m-am rujat înainte să ajungă soțul meu acasă. Dacă tot e Valentine’s Day măcar să fiu și eu cât de cât frumușică. Sper că voi ați profitat de ziua asta și ați ieșit la o prajitură cu sufletele voastre pereche. Mie îmi place sărbătoarea asta, dar cu siguranță nu înseamnă că trebuie să fie singura zi din an în care putem fi romantici.

Așadar, nu uitați să faceți totul cu dragoste! 💙

Citește și:

SĂPTĂMÂNA 29 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 28 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 27 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 26 DE SARCINĂ

Articole recomandate

7 comentarii

 1. Draga Raluca,
  Imi pare foarte rau sa aud de ultimele tale vesti… ☹️
  Sunt insa convinsa ca totul va fi bine.
  Ramai pozitiva si gandeste-te la pui tai, care sunt foarte puternici, sa nu ai niciun dubiu.
  Te imbratisez si-ti trimit numai ganduri bune. 🤗
  Inca putin…

  1. Iti multumesc din suflet! Te pup si te imbratisez cu drag! 💙

 2. […] Dacă vrei să vezi cum a decurs săptămâna 30 din sarcina mea gemelară, click aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.