Săptămâna 31 a fost săptămâna pregătirilor. Având în vedere că am un col scurtat și sunt șanse să nasc oricând, am început deja să-mi pregătesc bagajul de maternitate.

Înainte să încep, trebuie să recunosc că nu sunt sigură că lucrurile pe care le-am pus în bagaj sunt suficiente. Așa că, aștept sfaturile voastre în comentarii. Sunt încă în săptămâna 31, deci am timp să mai scot sau să mai adaug ceva. Precizez că bagajul meu este pentru nașterea prin cezariana. Mulți dintre voi știți deja cât de mult mi-am dorit eu să nasc natural, dar din păcate până în acest moment șansele sunt destul de mici. Asta pentru că piticii mei nu s-au așezat în prezentație pelviană și ar fi mult prea riscant să nasc natural.

Unul dintre dezavantajele nașterii prin cezariană este faptul că lactația pornește mult mai greu. Vă mărturisesc cu sinceritate că mi-e tare frică de acest aspect. Îmi doresc nespus de mult să alăptez. Dacă tot nu voi reuși să nasc natural, măcar atât sper să pot face pentru piticii mei. Așadar, având în vedere că alăptatul este un subiect atât de important pentru mine, primul lucru pe care l-am pus în bagaj a fost pompița de sân electrică.

Pompița pe care am ales-o este de la Kids Care și are zeci de review-uri pozitive. Pentru mine contează foarte mult părerea celor care au încercat produsul. De aceea vă dau și eu aici câteva informații, în speranța că o să vă fie și vouă de folos. În primul rând este electrică, iar ăsta a fost un criteriu de bază în alegerea pompiței. În al doilea rând are cupă de silicon pentru masaj. Masajul este extrem de benefic în stimularea lactației. Nu conține BPA și functionează atât la priză, cât și cu adaptor USB. Așa că, în scurt timp voi scrie articole și voi pregăti masa pentru gemeni în același timp.

Așadar, eu sunt tare mândră de alegerea mea. Dacă vă place și vouă, vă las chiar aici un link cu trimitere către site-ul lor. Acolo veți găsi mult mai multe informații, chiar și un video de prezentare. So, click aici!

Pe lângă pompița de sân de la Kids Care, din bagaj nu îmi lipsesc cele trei rochițe de noapte. Am ales varianta de rochiță pentru că va fi foarte incomod să port pantaloni după cezariană. De altfel, am aflat de curând că voi avea nevoie și de absorbante de lăuzie. Aveam senzația că doar în cazul nașterii naturale sunt necesare. Ei bine, nu! Am mai pus o pereche de șlapi, două maiouri pentru alăptat și bineînțeles o ținută pentru ziua în care vom fi toți externați. Nu mai menționez produsele pentru igienă personală, dar se subînțelege că sunt deja în bagajul meu. Nu în ultimul rând am pus dosarul meu medical și cardul de sănătate.

Pentru piticaniile mele am pus haine, multe haine. Câte trei body-uri pentru fiecare, salopete, bluzițe, mănuși, căciulițe și câte o salopetă groasă pentru ziua în care vom fi externați. Nu știu exact cât vor cântări și cât de micuți vor fi. Așa că, am pus haine foarte mici și mici. Nu mă intrebați, vă rog, de mărimi pentru că n-am reușit încă să le învăț.

Pe lângă haine am pus șervețele umede, gel de duș, păturici, scutece și cam atât. Ah, era să uit. Scoicile de mașină nu-mi încap în bagaj, dar sunt pregătite și ele. Inițial voiam să ies din spital cu ei ținuți în wrap, dar nu avem voie să-i ținem așa în mașină. Așadar, scoicile sunt perfecte pentru transportul piticilor. În wrap îi vom scoate la plimbare. Ah, abia aștept.

Apropo, voi ce wrap îmi recomandați?

Cam atât am pus în bagaj. Avantajul de a naște într-un spital de stat este că nu trebuie să-ți mai bați capul cu tot felul de seruri fiziologice, creme sau mai știu eu ce alte nebunii. Ei au de toate și m-au asigurat că în afară de lucrurile personale ale copiilor, nu le vor lipsi nimic. Ceea ce vă sfătuiesc, în schimb, este să aveți la voi și o variantă de lapte praf. Cine știe de lapte praf au maternitățile la dispoziție. Eu recunosc că nu am luat, asta pentru că mă încăpătânez să alăptez. Am decis să le interzic total asistentelor să îi hrănească cu lapte praf și să-i lase cu mine în camera în permanență. Cu ei ca stimulent și cu pompița de sân, sigur voi reuși. Nu?

Citește și:

SĂPTĂMÂNA 30 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 29 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 28 DE SARCINĂ

SĂPTĂMÂNA 27 DE SARCINĂ

Articole recomandate

13 comentarii

  1. Bună Raluca! Eu am băut, după naștere, ceai de fenicul, stimulează lactația și calmează burtica bebelușilor în caz de colici. Și am mai luat Galofor Forte, niște pastile de stimularea lactației din plante. Zic eu ca m-a ajutat.
    Dar sa întrebi medicul totuși 😉
    Naștere usoara, pupici!

    1. Multumesc mult, draga mea! Te pup 😍😍😍

  2. Buna, Ralu. Cea mai mică mărime este 44 ( pentru prematuri) . Ai mai avea nevoie de plasturi pentru cezariana și eu am născut in spital de stat și știu ca mi-au cerut. Absorbante de lauzie ți-as recomanda sa-ți faci tu acasă, din vata și pansament steril, deoarece cele cumparate din magazin nu sunt foarte bune .
    Naștere ușoară!! 😘

    1. Multumesc mult, Roxana! Te puup! 🧡

    2. Buna! Sunt mamica de gemeni si eu , tot prin cezariana in urma cu 1 an si jumatate. Din pacate, atat in clinica privata cat si intr-o clinica de stat, dupa cezariana vei sta 1 zi pe sectia de terapie intensiva, loc in care bebelușii nu au acces.. Asa ca pana atunci bebeii vor fi hraniti cu lapte praf. Dar nu te speria, cum mergi in salon vei putea sa ii alaptezi exclusiv daca aceasta este dorinta ta. Dar primele 24 ore dupa operatie nu vei putea. Sarcina usoara si nastere fara probleme! ( ps. Si eu am avut bagajul pregatit din saptmana 31,insa abia in saptamana 39 am nascut)

  3. Buna Raluca 😊
    Bagajelul mi se pare complet.
    Eu ti-as recomanda doar niste dischete pentru sani (cand se porneste lactatia iti vei cam pata toate bluzele, daca nu ti le pui… Cel putin la mine asa a fost) si poate o crema de hidratare a mameloanelor (ajuta foarte mult atunci cand ai rani, fie de la pompa sau de la suptul incorect… La inceput pana va obisnuiti e bine sa iei si asta in calcul).
    Alaptatul nu este foarte usor, dar nici imposibil, insa necesita multa rabdare. E important sa gasesti o pozitie cat mai potrivita la inceput, apoi va obisnuiti voi.
    Iti tin pumnii stransi pentru tot ce va urma. Sa ai rabdare cu tine, accepta ajutorul care ti se va oferi si bucura-te de fiecare moment.
    Te pup si te imbratisez.
    Inca putiiin de tot 🤗😘

  4. Buna Raluca,
    După 2 nașteri prin cezariana pot sa iti zic ca m-a ajutat foarte mult un brâu . Cu ajutorul lui am putut să mă ridic si sa imi ridic si bebelușul.
    Nu uita de un capot cu buzunare. Vei fi chemată in diverse cabinete si este indicat sa ai o protecție deasupra hainelor tale.
    Nastere usoara!

  5. […] Kids Care despre care v-am mai povestit într-un articol. Dacă vrei să afli mai multe despre ea, click aici. Eu mi-am făcut treaba cu ea excelent. Este una dintre cele mai folosite pompe electrice, este la […]

  6. […] Dacă ești curioasă cum a decurs pentru mine săptămâna 31 din sarcina gemelară, click aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.