Ce mai fac gemenii mei – 1

Sunt fix trei săptămâni de când n-am mai avut o noapte întreagă de somn. Chiar și așa, sunt tare norocoasă.

Dragilor, de astăzi dau startul acestei noi rubrici. Dacă săptămânile de sarcină gemelară ne-au adus împreună, sper ca poveștile despre copii să ne țină tot așa. Aș vrea să știți ca sunt recunoscătoare pentru toate mesajele voastre. Sincer vă spun că am rămas cu adevărat surprinsă de sprijinul pe care l-am primit din partea voastră în perioada în care am fost în spital și nu numai. Povestea blogului meu a început din dorința de a stoca undeva amintiri din sarcina mea gemelară. În timp, însă, am ajuns să leg prietenii, fie ele virtuale. Așadar, vă mulțumesc și sper să rămâneți aici, alături de mine. Să ne sfătuim și să împărtășim experiențe.

Ce mai fac gemenii mei - 1

Ce mai fac gemenii mei – 1

Acum, să povestim despre copii. Ezra și Noah vă transmit salutări. Dacă mă urmăriți deja pe Instagram, cred că ați văzut cum mă laud cu timpul meu liber. Am stat la soare până m-am înnegrit și m-am uitat la tot sezonul 4 din Casa de Papel. Mama spune că sunt o norocoasă, iar eu nu îndrăznesc să o contrazic.

Totuși, a durat ceva până să ne intrăm într-o rutină. La început, copiii plângeau mult, erau neliniștiți, iar eu nu înțelegeam de ce. Am crezut că au colici, că îi doare burtica, că nu le place patul, tot felul de supoziții. De fapt, copiii stăteau la sân, mâncau cât mâncau, oboseau și ajungeau să suzeteze. Eu neștiind, îi lăsam așa și câte 45 de minute, după care îi ridicam la râgâit. Surprinzător, chiar râgâiau, motiv pentru care eu eram liniștită că ei sunt sătui. Și uite așa adormeau la sân, iar când îi puneam în pătuț se trezeau plângând.

Într-o dimineață, m-am trezit înaintea lor și am decis să folosesc pentru prima dată pompa de sân de la Kidscare. Am pus laptele în două biberoane și am așteptat să se trezească. Eh și după ce au mâncat și au râgâit pe bune, ia uite cum au dormit copiii mei patru ore nemișcați. BINGO! Aflasem, în sfârșit, care era problema lor.

Cu biberonul e minunat pentru că știi exact cât au mâncat și poți gestiona lucrurile. Totuși, e important să-i țin și la sân, chiar dacă ei sunt mici și obosesc repede. Suptul la sân le dezvoltă maxilarul, favorizează dezvoltarea dentiției. Saliva lor îmi stimulează lactația, iar contactul piele cu piele știm deja câte beneficii are. Așadar, îi țin în continuare la sân, dar le suplimentez mesele cu laptele matern pregătit în biberoane.

Ce mai fac gemenii mei – 1

Acum, suntem toți liniștiți. Ei dorm bine, mănâncă bine, iar noi avem timp să ne relaxăm și să ne bucurăm din plin de această perioadă absolut superbă. Înainte să rămân însărcinată, am auzit tot felul de povești. Majoritatea mamelor cu care vorbeam se plângeau că dorm puțin, că e greu, că sunt obosite sau că nu mai au viață. De atunci mi-am propus ca eu să nu sperii viitoarele mămici și înainte să spun cât e de greu, să spun cât e de frumos.

Așadar, oboseala, nopțile nedormite și distanța socială sunt o nimica toată față de ceea ce simți atunci când te strânge tare de degetul de la mână.

Înainte să închei, vă reamintesc că aștept cu drag să stăm în povești și ador să-mi trimiteți poze cu îngerașii voștri. Așa că v-am lăsat mai jos link-uri cu trimitere directă către conturile mele de socializare.

Instagram – Raluca Onuc

Facebook – Raluca Onuc

Citește și:

CINCI ANI|PRIMA ANIVERSARE ÎN PATRU

PRIMA SĂPTĂMÂNĂ ACASĂ

SĂPTĂMÂNA 37 DE SARCINĂ – NAȘTEREA COPIILOR NOȘTRI – EZRA ȘI NOAH

Articole recomandate

8 comentarii

  1. Felicitari! Ai doi baietei minunati! Si eu am un baietel care ieri a implinit o luna, iar pana acum mi se pare o perioada absolut minunata! 🙂

    1. Awww! ♥️ Crestere mare! Te puup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.