Ce mai fac gemenii mei – 2

Ce mai fac gemenii mei - 2

Paștele ăsta a fost de neuitat pentru noi. Primul Paște cu copiii, primul Paște în casă nouă și primul Paște la izolare.

Într-un fel, pandemia s-a nimerit la fix pentru noi. Marius lucrează de acasă și m-a ajutat cu copiii încă din prima zi. Nu mai vorbesc de mama care a renunțat și ea la birou și este alături de noi zi de zi. Ajutorul lor e de mare preț acum. În plus, e minunat că ne putem bucura împreună de pitici. Cresc atât de repede. Încă nu-mi vine să cred că pe 25 aprilie împlinesc o lună.

Așadar, anul acesta Paștele a fost ceva mai diferit. În primul rând, nu am fost la biserică, ceea ce nu-mi amintesc să se fi întâmplat până acum. Totuși, am ascultat predica de la biserică online. I-am îmbrăcat pe copii în costumașele primite cadou de la bunicul lor, i-am hrănit, am pregătit masa și abia apoi m-am pregătit și pe mine.

Ce mai fac gemenii mei – 2

L-am văzut pentru prima dată pe tatăl meu vopsind ouă, dar nu oricum. A făcut litere din frunze și a scris numele nepoților lui pe ouă. Da, toți suntem îndrăgostiți până peste cap. Pentru momentele astea am decis noi să renunțăm la București și să ne întoarcem acasă. Părinții mei sunt bunici pentru prima dată și nu i-am văzut niciodată mai emoționați.

Ce mai fac gemenii mei - 2
Ce mai fac gemenii mei - 2

Ce mai fac gemenii mei – 2

Și dacă tot v-am povestit despre părinții mei, las aici câteva fotografii cu ei de la Paște. Am făcut o ședință foto în curte, de dragul acestor vremuri.

Acum, să vă povestesc câte ceva despre copii. Au început să pună bine în greutate. Noah are 2700 gr, iar Ezra 3200. De curând, am început să le suplimentez mesele cu formulă de lapte praf. După mai bine de o săptămână în care am folosit pompa de muls, mi-am dat seama că produc suficient lapte pentru un singur copil. Dacă mă mulg o dată la patru ore, ceea ce este destul de dificil fără a-i hrăni pe ei cu lapte praf, scot aproximativ 130 ml de lapte. Ar fi suficient pentru un singur copil, dar nu și pentru doi.

Asta nu înseamnă că nu-i mai țin la sân. O fac în continuare, iar ei par mai încântați de sân decât de biberon, ceea ce e super. S-a întâmplat de multe ori să facă mutrițe de nemulțumiți cand au prins tetina în guriță.

Ca să produc mai mult lapte încerc să beau multe lichide, ceai pentru lactație, mănânc ovăz zi de zi și îi las pe ei la sân cât mai mult posibil. Poate cine știe, toate astea adunate la un loc și pomparea frecventă mă va ajuta în viitor să produc lapte suficient pentru amandoi.

Ce mai fac gemenii mei - 2
Ce mai fac gemenii mei - 2

Instagram – Raluca Onuc

Facebook – Raluca Onuc

Citește și:

CE MAI FAC GEMENII MEI – 1

CINCI ANI|PRIMA ANIVERSARE ÎN PATRU

PRIMA SĂPTĂMÂNĂ ACASĂ

SĂPTĂMÂNA 37 DE SARCINĂ – NAȘTEREA COPIILOR NOȘTRI – EZRA ȘI NOAH

Articole recomandate

10 comentarii

  1. Ce drăguți sunteți ❤️sa va bucurați de momentele astea ,trec imediat.Eu sunt mămică de 5luni și un pic și azi mă uitam la pozele și videoclipurile din sarcină și din primele zile alea bebelinei și nu mi venea a crede cat de repede au trecut zilele ☺️

    1. Multumim mult, draga mea!♥️ trece timpul foaaarte repede si pentru noi. Ne raman amintirile astea frumoase si fotografiile cu piticii nostri. Va pupam pe amandoua. Multa sanatate va dorim! ♥️

  2. Felicitări pt minunății copii ! Vreau sa dau și eu un sfat, pune-i la sân și doar la sân fără muls dacă nu e cazul , fiindcă sigur se satura , eu mulgeam 70/80 ml maxim , însă minunea mea întotdeauna s-a saturat , nu o sa mulgi niciodată îndeajuns ! Felicitări încă o data! 🥰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.