Ce mai fac gemenii mei – 3

Ce mai fac gemenii mei - 3

Conjunctivita ne-a dat mari bătăi de cap săptămâna asta. A început cu Noah, a continuat cu Ezra, iar acum pare să fie rândul lui Marius.

Săptămâna asta am intrat într-o panică de zile mari. Noah a făcut conjunctivită. Am aflat între timp că e ceva banal pentru nou născuți, dar neștiind asta bineînțeles că ne-am speriat îngrozitor. Unul dintre ochișori era roșu, destul de umflat și elimina o secreție abundentă. Am pus mâna pe telefon și am sunat imediat pediatrul. El, foarte relaxat.

„Netacin, de trei ori pe zi, după ce e șters cu ser fiziologic”

Marius, soțul meu, s-a dus de urgență la farmacie a cumpărat picăturile, serul și o cutie de comprese sterile. Surprinzător, până seara Noah nu a mai avut nimic. Totuși, am continuat tratamentul trei zile.

La câteva zile după, Ezra se trezește la fel. Un ochișor plin de secreție, umflat și roșu. Făcuse o formă mai severă. După două zile de tratament, el încă nu își revenise. Mi se rupea sufletul să-l văd așa. Uneori, nici măcar nu-și putea deschide ochișorul.

Și iată cum ieri noapte, când ne-au trezit copiii pentru masa de noapte, îl găsesc pe soțul meu cu un ochi umflat. Inițial am crezut că s-a lovit sau că l-am lovit eu, din greșeală în timp ce dormeam. Nu, este chiar conjunctivită. Acum îl tratez pe el, deja am experiență. Sper, însă, să nu fiu eu următoarea.

Ce mai fac gemenii mei – 3

Acum aș vrea să lămuresc externarea mea. Primesc multe mesaje de la mămicile care sunt în momentul acesta în spital. Am fost și eu în locul lor. Deci știu ce înseamnă să fii proaspăt mămică, singură într-o maternitate.

Dragile mele, noi ne-am externat pe proprie răspundere, după o săptămână. Teoretic, trebuia să mai rămânem până când avea și Noah 2500 grame. Ezra s-a născut la 2700, dar Noah avea doar 2200. Aflasem de la celelalte mămici că aveam șanse să fix externați și la 2300 de grame, din cauza pandemiei.

După o săptămână de stat sub supraveghere, am decis să plec. Copiii mâncau bine, începuseră să pună în greutate, nu se aflau sub niciun tratament și n-au avut niciun fel de problemă la naștere. Nu mi-aș fi asumat niciodată acest risc dacă ei nu erau bine și sper să nu o faceți nici voi.

Ce mai fac gemenii mei – 3

Înainte să închei, vreau să vă reamintesc că puteți să-mi scrieți oricând. Mai jos v-am lăsat link-uri cu trimitere directă către conturile mele de socializare. Preferatul meu este Instagram, acolo sunt cel mai activă. Mă rog, cât pot fi de activă în perioada asta. ❤️

Vă îmbrățișez!

Instagram – Raluca Onuc

Facebook – Raluca Onuc

Citește și:

AM ÎMPLINIT O LUNĂ!

CE MAI FAC GEMENII MEI – 2

CE MAI FAC GEMENII MEI – 1

CINCI ANI|PRIMA ANIVERSARE ÎN PATRU

Articole recomandate

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.