Ce mai fac gemenii mei – 4

Ce mai fac gemenii mei - 4

De două luni am înlocuit cafeaua de dimineață cu pupici și nopțile lungi cu cântece de leagăn. Să fiu mamă este cea mai mare binecuvântare. (Ce mai fac gemenii mei – 4)

Dragilor, în primul rând aș vrea să vă spun că mi-a fost dor de voi. Ultima săptămână a fost tare aglomerată pentru mine. Am fost cu copiii la vaccin, iar eu am profitat de ajutorul mamei mele pentru a face ceea ce în timp ce eram însărcinată n-am reușit. Am fost la stomatolog, la dermatolog, la manichiura, la pedichiura. Ah, ce bine e să am timp și pentru mine. În orice caz, gândul îmi era tot la ei, chiar dacă am tânjit după perioada asta.

Pe 25 mai, copiii mei au împlinit două luni. Mă uit la pozele vechi cu ei și abia acum realizez cât de mici au fost. Noah avea două kilograme când l-am adus acasa, iar Ezra 2,5. Acum, amândoi au aproape 5. Sunt pufoși, au gușă și cute la piciorușe. În ultimele două săptămâni au început să reacționeze la tonul vocii noastre. Acum își dau seama când ne jucăm cu ei. Ezra râde cu gura până la urechi uneori, iar mie îmi vine să-l mănânc. Noah a început și el să gângurească, iar mama l-a poreclit deja „turturică”.

N-am mai dormit mai mult de patru ore de când am născut, dar când îi iau în brațe în toiul nopții și îi văd cum caută să ajungă la sân, uit de toată oboseala.

Ce mai fac gemenii mei – 4

Am sărbătorit cele două luni împlinite cu o binecuvântare chiar la noi acasă. Mulți dintre voi știți deja că noi suntem penticostali și nu ne botezăm copiii. Le facem o binecuvântare, iar ei vor decide singuri când vor avea discernământ de ce religie vor să aparțină. Așadar, un pastor a venit la noi acasă și i-a binecuvântat pe copii. Am fost doar noi și părinții noștri. A fost intim și extrem de emoționant, iar eu am plâns în hohote, evident.

Ce mai fac gemenii mei - 4
Ce mai fac gemenii mei - 4

Ce mai fac gemenii mei – 4

Acum, să vă povestesc câte ceva despre evoluția lor. Nu, nu avem colici. Toată lumea mă întreabă asta. Copiii plâng doar când sunt înfometați și eventual când sunt obosiți, dar foarte rar. Încerc pe cât posibil să nu sar peste programul lor de somn. În schimb, Ezra a avut o iritație de scutec destul de urâtă cu care ne-am bătut capul vreo două săptămâni. Apoi am descoperit „Triderm”, iar crema și-a făcut efectul în două zile. Noaptea dorm în reprize de trei patru ore, dar ziua nu dorm niciodată mai mult de două ore legate. Se întâmplă de multe ori să doarmă tot câte jumătate de oră în timpul zilei. Atunci când reușesc să-l adorm pe Ezra și răsuflu ușurată, hop, se trezește Noah.

Copiii sunt liniștiți, iar asta cred că se datorează faptului că noi nu suntem deloc stresați. Ne-am luat rolul de părinți cu foarte mult calm. Nu ne ieșim din fire când adorm mai greu sau când trebuie să schimbăm trei rânduri de haine în decurs de o oră. Nu am încercat nicio secundă să-i demonstrez soțului meu cât de pricepută sunt în a schimba scutece și a crește copii. I-am dat spațiu să învețe și l-am lăudat de fiecare dată când am avut ocazia. Acum, îmi e de mare ajutor. Uneori mă pompez înainte de somn, las laptele în frigider, iar el se trezește la copii, lăsându-mă pe mine să dorm.

Dimineața se trezesc cam de fiecare dată pe la ora 06:00. Deja ne-am făcut un obicei ca atunci să-i luăm cu noi în pat. Un fel de răsplată pentru că au dormit foarte bine singurei în camera lor. Încep să-l alptez pe primul, în timp ce stau în poziție de somn, cu ochii închiși. Uneori, chiar adorm așa, dar mă trezește al doilea când i se face foame. Așa că, fac repede schimb de locuri cu Marius și încep tura a doua de alăptare. Așa mai dormim până pe la 09:00, uneori chiar 10:30, împreună.

Dragilor, nu uitați că putem să stăm în povești oricând. Mai jos aveți conturile mele de socializare unde puteți să-mi scrieți. Sunt foarte încântată să vă răspund curiozităților.

Instagram – Raluca Onuc

Facebook – Raluca Onuc

Citește și:

RECUPERAREA DUPĂ CEZARIANĂ

CE MAI FAC GEMENII MEI – 3

CE MAI FAC GEMENII MEI – 2

CE MAI FAC GEMENII MEI – 1

Articole recomandate

8 comentarii

 1. Buna Raluca 🤗

  Copilasii tai sunt superbi si Doamne cat de frumos cresc… 😍😍😍

  Sunteti o familie minunata. ❤️

  Sanatate si la cat mai multe momente frumoase impreuna.

  Va pup. 😘

  1. Multumim din suflet! ❤️ Te imbratisez, Andrea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.