Ce mai fac gemenii mei 5

Ce mai fac gemenii mei 5

Dormim câte cinci, șase ore pe noapte, hainele ne-au rămas mici și suntem extrem de vorbăreți.

Cel mai important lucru pe care l-am învățat de când sunt mamă este că trebuie să fiu relaxată. Dacă sunt eu relaxată, copiii sunt extrem de liniștiți. Pe lângă asta, ne bucurăm cu adevărat de această perioadă superbă. Nopțile nu sunt o povară, zilele nici atât. În ultimele două săptămâni, pot spune că am reușit chiar să mă odihnesc.

De când au împlinit două luni, copiii au început să doarmă chiar și șase ore pe noapte. Asta nu înseamnă că și eu. Nu mereu reușesc să-i adorm deodată. Așa că, se întâmplă ca Ezra să adoarmă primul, iar o oră mai târziu Noah. În orice caz, am dormit cinci ore legate, ceea ce mi se pare ideal pentru perioada asta.

Ce mai fac gemenii mei 5

Ziua dorm mai puțin, dar nici eu nu mă mai chinui să-i pun la somn. Dacă nu vor să doarmă, nu-i oblig. Cât timp ei sunt treji, petrecem timpul împreună. Vorbim mult cu ei, atât eu, cât și soțul meu. Poate de aceea au început să gângurească și ei atât de des. Ezra a început primul. L-am auzit într-o dimineață și eu l-am imitat. M-a privit atât de surprins de parcă atunci ar fi realizat că eu știu să vorbesc pe limba lui. Am început să-i pronunț toate vocalele, pe rând. Când am spus „A”, el a spus „A”. Când am spus „U”, el a spus „AU”. Și uite așa casa noastră a devenit o casă de plângăcioși. De dimineața până seara auzim doar „Au, Au, Au”.

Noah are și el gângureala lui preferată. Spune un fel de „Agu” pe care noi ne chinuim să-l imităm, dar ne iese cam rar. El, în schimb, râde cu gura până la urechi de fiecare dată când ne aude. Nu mă mir. Soțul meu este chiar haios când încearcă să-l imite pe Noah. Are o voce groasă, exersată în peste 20 de ani de radio. Vă dați seama cum sumă acel „agu” din gura lui.

Nimic nu e mai important pentru mine acum decât să îmi petrec tot timpul alături de copii. Dimineața avem de fiecare dată momentele noastre de giugiuleală. Nu mă grăbesc să-mi beau cafeaua sau să iau micul dejun. Îi mângâi pe cap, pe față, îi iau în brațe, dansăm împreună, ori ne pupăm. Așa începe fiecare zi și ei parcă au înțeles că aceasta este rutina noastră. Abia după aceea, luăm prima masă.

Tot ce îmi doresc este ca ei să crească în armonie. Să vadă multă iubire în casa noastră și să se simtă iubiți. Așa că, pun mare preț pe momentele noastre împreună. De multe ori, soțul meu ne pune muzică dimineața. După ce termină copiii de mâncat, stăm în pat împreună, fiecare cu câte un copil pe piept. Așa reușim de multe ori să-i adormim. Muzica îi relaxează, iar mângâierile noastre îi trimit imediat la somn.

Ce mai fac gemenii mei 5

Ah, mă bucur nespus că vă povestesc toate lucrurile astea. Sunt sigură că peste un an, doi, voi reveni aici pe blog și voi căuta poveștile mele cu copiii. Cresc prea repede și nu știu ce să mai fac ca să imortalizez fiecare moment.

Majoritatea hainelor le-au rămas mici. Noroc că avem multe body-uri și vremea o să ne permită să-i ținem așa. În orice caz, evit să-i îmbrac prea gros. Până acum le dădeam mereu un body cu mânecă scurtă peste care puneam o salopetă cu capse. Acum, că vremea începe să se încălzească voi renunța ușor la salopetă și îi voi ține în timpul zilei doar în body.

În seara asta, de exemplu, i-am scos la o plimbare cu caruciorul și am renunțat la salopetă. Am prins exact apusul, soarele nu era deloc puternic, așa că am putut să-i las doar în body. Ei au părut extrem de încântați și au dat din piciorușe aproape tot drumul.

Ce mai fac gemenii mei 5

Îi las de multe ori fără scutec, asta de când Ezra a făcut o iritație de care greu am scăpat. Așa că, atunci când le schimb hainele sau când ne pregătim de băiță, îi las măcar cinci minute să se bucure de libertate.

Dragilor, noi suntem bine. Sper că și voi. Ne găsiți, bineînțeles, pe Instagram și pe Facebook. Mai jos aveți link-uri cu trimitere directă către conturile mele de socializare. Așa că, abia aștept să vă răspund curiozităților sau chiar să ne împărtășim experiențele de părinți.

Instagram – Raluca Onuc

Facebook – Raluca Onuc

CITEȘTE ȘI:

ALĂPTAREA GEMENILOR

CE MAI FAC GEMENII MEI – 4

CE MAI FAC GEMENII MEI – 3

CE MAI FAC GEMENII MEI – 2

Articole recomandate

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.