Ce mai fac gemenii mei 7

Ce mai fac gemenii mei 7

Nu știu cât sunt de amuzantă, dar copiii mei râd în hohote când le vorbesc. Mai nou au început să mă imite, iar asta mă face să cred că s-a terminat cu perioada în care aveam nou-născuți. Acum am deja bebeluși care se bucură să mă vadă și cu care mă înțeleg de-a binelea.

Deja am început să citesc despre diversificare. La cât de repede trece timpul, mă trezesc mâine că trebuie să le dau și mâncare solidă și nu știu nimic despre asta. Așa că, în puținul timp liber citesc despre această „maturizare” prin care urmează să treacă piticii mei.

Sunt tare impresionată de cât de deștepți sunt. Îi analizez în fiecare zi și încerc să insist asupra lucrurilor care le atrag atenția. De exemplu, acum au început să mă analizeze de fiecare dată când mănânc. Nu-și mai iau ochii de la gura mea, ba chiar încep și ei să plescăie. Nu pentru că le este foame, ei încă nu știu că ceea ce băgăm noi în gură ține și de foame. Pur și simplu ne imită. Cât de receptivi, cât de isteți, cât de deștepți.

Chiar citeam despre acest plescăit. Multe mame cred că plescăie de poftă, de aceea se întâmplă ca unii copii să primească mâncare solidă încă de la patru luni.

Eu sunt împotriva diversificării înainte de șase luni. Copiilor mei nu le dau nimic altceva în afară de lapte. Nici ceai, nici apă, absolut nimic. Ei primesc doar lapte matern, iar în completare formulă de lapte.

Stomăcelul lor este încă nepregătit pentru alte alimente în afară de lapte, fie ele piureuri. Sistemul digestiv nu știe să extragă calitățile nutritive din alimente, așa că le elimină. Și uite așa, copilul primește, de fapt, mai puțină mâncare. În plus, până la șase luni copilul are nevoie de bombe de vitamine. Niciun aliment nu este atât de bogat nutrițional și caloric ca laptele matern sau laptele praf.

Ce mai fac gemenii mei 7

Astăzi, spre exemplu, mama i-a întins lui Noah un biscuite, iar el chiar a deschis gura. Noi am râs, știind că nu face asta de poftă, ci pur și simplu din curiozitate.

Așa că, aștept să împlinească cele șase luni și bineînțeles aștept să fie ei pregătiți. Cred că semnalul copiilor este cel mai bun start în diversificare.

Până atunci vreau să profit de fiecare clipă și îmi doresc ca pentru ei fiecare zi să fie „cea mai frumoasă zi din viața lor”. Chiar dacă avem senzația că sunt mici și că nu-și vor mai aminti nimic peste ani, perioada asta e extrem de importantă pentru ei. Au o memorie inconștientă și fără să ne dăm seama acțiunile noastre de acum pot avea impact mai târziu.

Așa că, fiecare zi e specială pentru noi. Poate de aceea nu simt oboseala. Nu am considerat nicio secundă că sarcina mea este doar să schimb scutece, să hrănesc și să adorm niște copii. Asta fac în Sims, jocul pe care îl joc de mai bine de 20 de ani. Aici e mult mai mult. Hrănitul, schimbatul scutecelor și legănatul sunt cele mai ușoare sarcini pe care le poate avea o mamă. Asta se învață rapid, oricine poate să adoarmă un copil. Cu puțin antrenament, bineînțeles.

Ce mai fac gemenii mei 7

Eu îmi doresc să cresc niște copii puternici și independenți, iar pentru asta știu că trebuie să le permit să devină, mai întâi de toate, dependenți de noi. Așa că, îi țin în brațe toată ziua, îi las să doarmă cu noi în pat, vorbim și ne jucăm fără oprire, le spun că îi iubesc, îi fac să râdă, sunt calmă, iar cel mai important nu-i compar.

Sunt o mamă fericită. Încerc să observ în fiecare zi semnalele copiilor mei, să nu pierd nicio etapă din dezvoltarea lor. Vreau să-i ajut să se descopere pe ei înșiși, să-și descopere puterile, abilitățile și talentele.

Instagram – Raluca Onuc

Facebook – Raluca Onuc

CITEȘTE ȘI:

CE MAI FAC GEMENII MEI 6

CE MAI FAC GEMENII MEI 5

CE MAI FAC GEMENII MEI – 4

Articole recomandate

12 comentarii

  1. Citesc cu drag articolele tale desi nu sunt inca mamica.
    Sunteti o familie foarte frumoasa, norocoasa si implinita!
    Le doresc bebeilor sa aiba parte numai de bucurii si de o copilarie minunata ♥️

    1. Madalina, te pup! Multumesc muult! ♥️♥️♥️ Sa se intoarca la tine toate gandurile mele bune 🤗

      1. 😚😚♥️♥️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.