Ezra febră, eu mastită – mercur retrograd?

somnul gemenilor mei la 9 luni

Nu e nimic mai neplăcut pe lumea asta decât să-ți vezi copilul suferind. Ezra are febră de două zile, iar eu mă chinui cu o mastită tare dureroasă.

Când l-am luat pe Ezra în brațe și am simțit cât e de cald, am intrat în panică. I-am pus termometrul, avea 37,8. Era încă vioi, nu dădea semne că se simte rău. A mai făcut și o diaree și am fost sigură că urmează să ne apară dințișorii. L-am lăsat să doarmă cu noi în pat, ca să îl pot monitoriza în cursul nopții. La prima trezire nici n-a mai fost nevoie să-i pun termometrul. Era roșu la focul, se vedea clar că este înfocat și deloc în apele lui. Mă privea cu niște ochișori mici și respira destul de greu. Am bănuit că are febră peste 39 și am avut dreptate. Avea 39,4.

Noroc că vorbisem cu pediatrul și știam ce am de făcut în cazul în care febra crește. I-am dat Panadol în prima noapte.

În cazul în care sunteți și voi în situații similare, trebuie să discutați cu medicul înainte de a-i administra orice medicament copilului.

Pe lângă asta, l-am alăptat mult. Trezirile fiind dese, am insistat să mănânce la sân de fiecare dată, măcar puțin. Citisem la un moment dat într-o carte despre alăptatul în situația în care copilul se simte rău. Aparent, corpul nostru știe să prepare laptele perfect pentru bebe, în funcție de nevoile lui. Așadar, alăptarea este una dintre cele mai importante arme pe care le avem noi, mămicile.

Și uite așa, o noapte întreagă, eu și Marius l-am privit îngrijorați și i-am luat temperatura o dată la două ore. Spre dimineață, văzând că situația nu e prea schimbată, i-am pus în picioare o pereche de șosete umede. Așa am reușit, într-un final, să-i scădem temperatura și să dormim liniștiți.

Ma rog, treaba asta cu dormitul când ai mastită e cu dus și întors. Mie mi-e aproape imposibil să mă odihnesc. Durerile sunt atât de mari încât ma trezesc de fiecare dată când vreau să-mi schimb poziția în pat. Nu mai știu de câte ori am făcut mastită de când alăptez. Oricum, de multe ori. Așa că, știu la ce mă mă aștept, știu cât de îngrozitor este și mai știu și că nu scap de ea mai devreme de o săptămână.

Partea neplăcută acum este că nu pot să-i iau pe copii în brațe. Dacă o fac, trebuie să-i țin în așa fel încât să nu îmi atingă sânul cu pricina, ceea ce e cam imposibil. Mai nou, nu mai stau locului o secundă. De hrănit cu biberonul îmi e imposibil. Pot să o fac doar stând jos.

Nu iau nimic pentru mastită. Alăptez mult și cam atât. În rest, încerc să uit și să mă concentrez pe Ezra care e bolnavior și pe Noah care are nevoie de atenția noastră. Apropo de asta, o fi normal să mă simt prost că Noah doarme singur în patuțul lui în timp de Ezra doarme cu noi? În mod normal, dorm amândoi împreună, în camera lor. Acum, însă, de când Ezra e bolnăvior și se trezește de „zece” ori pe noapte, l-am luat cu noi în dormitor. În felul ăsta, îl putem ține sub control și îl lăsăm pe Noah să se odihnească. Știu că e exagerat, dar tot abia aștept să se trezească și să-l aduc cu noi în pat.

În perioada asta, mama mă ajută mult și tare îi mulțumesc pentru asta. Azi, spre exemplu, a stat cu copiii cât timp eu am tras un pui de somn. O oră și jumătate de somn după o noapte albă este sfântă.

Tratamentul de azi, după două zile de febră e Panadol și Nurofen, tot la recomandarea pediatrului. Sperăm ca mâine să avem o zi mai bună.

E tare greu să-și vezi copilul suferind și să nu poți să faci nimic. E atât de micuț și pare atât de neajutorat. Febra asta mă pune și pe mine la pământ, darămite pe el, un pui de om.

Dragilor, hai că v-am povestit despre situația asta neplăcută prin care trecem. Acum fug în pat lânga bolnaviorul meu. Voi sper să fiți bine.

Instagram – Raluca Onuc

Facebook – Raluca Onuc

CITEȘTE ȘI:

AUTODIVERSIFICAREA – PRIMELE ALIMENTE

ȘASE LUNI DE IUBIRE NECONDIȚIONATĂ – EVOLUȚIA COPIILOR, RECUPERAREA MEA

CE MAI FAC GEMENII MEI 8

CE MAI FAC GEMENII MEI 7

Articole recomandate

7 comentarii

 1. Hei,infasoara sanul cu varza , face minuni.

  1. Waa! Mersi mult! Chiar o sa incerc! 🙏

 2. Dușuri cu apa calda și masaj…
  Ai încercat sa pompezi cât sa detensionezi?
  Cred ca te poate ajuta în consultant în alaptare, sa eviți mastita, nu pare ok ca ti se întâmpla des…

  1. ce m a ajutat cu adevărat au fost: comprese cu apa rece , cât de rece puteam suporta, cat de dese poti; lecitina de 3 ori pe zi și bebe pus la san. Atât.
   Eu am făcut greșeala să tot pompez sânii și așa mi i-am prea stimulat.
   Sănătate multă!

 3. Insanatosire grabnica va doresc. 🤗😘

  Te urmaresc cu drag Raluca.
  Baietii tai cresc atat de frumos.

  In curand trece si episodul asta mai neplacut. Va pup 😘😘😘

  1. Multumim muult! ♥️

 4. […] EZRA FEBRĂ, EU MASTITĂ – MERCUR RETROGRAD? […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.