Panettone – rețetă pentru masa de Crăciun

panettone

Panettone, un preparat clasic italian care, dacă mă întrebați pe mine, n-ar trebui să lipsească de pe masa de Crăciun.

De ce să faci un Panettone la tine acasă și să nu-l cumperi din magazin? Pentru că știi exact ce ingrediente ai folosit și nu va conține niciodată coloranți sau conservanți. De ce să faci Panettone Herbalife? Pentru că acesta conține proteine de înaltă calitate, fibre, minerale, vitamine și beta glucan care ajută la scăderea colesterolului în sânge. În plus, eu n-am mâncat până acum un Panettone mai bun ca acesta.

panettone
Ingrediente:

250 gr făină integrală superioară

100 gr făină albă superioară

o linguriță de sare

coaja rasă de la o lămâie

2 porții (56g) PDM

1 porție (26g) Formula 1 Fructe de Pădure

1 porție (7,5g) Beta Heart

14 g drojdie uscată (dacă folosiți drojdie proaspătă trebuie să puneți 28g)

250 ml apă caldă

100 ml lapte cald

o lingură de sirop de agave

50 g afine uscate, mărunțite

50 g stafide sau struguri uscați

50 g coajă de portocală confiată mărunțită

Pentru glazură:

O lingură de zahăr crocant

O lingură de migdale feliate

Mod de preparare

Înainte de toate, trebuie să pregătim drojdia. Indiferent ce fel de drojdie vom folosi, ea trebuie pusă în lapte cald, apă caldă și sirop de agave. Apoi trebuie lăsată să stea cinci minute.

Următorul pas este să pregătim ingredientele uscate. Amestecam făina integrală, făina albă, sarea, coaja de la lămâie și produsele Herbalife în vasul unui mixer sau într-un bol.

Amestecăm apa caldă cu laptele cald și cu siropul de agave, iar apoi le adăugăm peste ingredientele uscate. Aluatul îl frământăm timp de aproximativ 6-8 minute, până când se va desprinde de pe marginile bolului. Nu este nevoie să mai adăugăm făină. Până la urmă se va omogeniza.

După ce am terminat de frământat, vom pune aluatul într-un bol, îl acoperim și îl vom lăsa la dospit, timp de 2 ore, 2 ore și jumătate, până când își va dubla volumul.

După ce a stat suficient la dospit, vom scoate aluatul din bol și îl vom pune pe un blat de lucru, tapetat cu făină. Mai frământăm timp de un minut, iar apoi îl îmingem cu vârful degetelor până când va avea o grosime de câțiva cm.

Așezăm deasupra afinele confiate, stafidele și coaja de portocală confiată, iar apoi ne pregătim să punem aluatul în tava pe care urmează să o băgăm la cuptor.

Atenție! Aluatul se va pune în tavă cu partea netedă în sus!

După ce am așezat aluatul în tavă, vom presăra deasupra zahărul și migdalele feliate, după care îl vom lăsa, din nou, la dospit, timp de 2 ore, 2 ore și jumătate, până când își va dubla încă o dată volumul.

panettone

Între timp, vom preîncălzi cuptorul la 180°C / 160°C cu ventilație sau linia 4 pentru cuptorul cu gaz. Vom pune aluatul crescut pe un palier în partea de jos a cuptorului și îl vom lăsa să se coacă timp de o oră.

Dacă se rumenește prea tare deasupra, după 45 de minute putem să îl acoperim cu o hârtie de copt.

După ce a stat o oră la cuptor, îl vom scoate din tavă, vom înlătura hârtia de copt, iar apoi îl vom mai băga o dată la cuptor, timp de 5-10 minute, până când va suna a gol atunci când îl lovim ușor la bază.

Și asta este tot. Poate că pare grea rețeta, dar să știți că nu este. Da, probabil că durează ceva până să fie gata, dar eu zic că merita sacrificiul.

Valorile nutriționale ale acestei rețete sunt:

Proteine: 10g

Kcal: 218

Fibre: 5g

Grăsimi: 2g

Carbohidrați: 41g

Zahăr: 15g

Atunci cand produsele Herbalife Nutrition sunt folosite in retete cu preparare termica, unele valori de vitamine din preparatul final pot diferi de cele de pe eticheta produsului.

Instagram – Raluca Onuc

Facebook – Raluca Onuc

Pentru inspirație în bucătărie vă las mai jos linkuri către conturile și canalele Herbalife Nutrition.

Instagram: Herbalifero

Facebook: Herbalifero

Citește și:

CLĂTITE CU BANANE – REȚETĂ

GAZPACHO – REȚETĂ

CLĂTITE PALACSINTA – REȚETĂ

VAFFE BELGIENE – DESERT ÎN 5 MINUTE

Articole recomandate

2 comentarii

  1. […] Author: RalucaFiled Under: Din bucătărieTags: bundt, festivă, herbalife, herbalife nutrition, prăjitură, raluca onucPanettone – rețetă pentru masa de Crăciun […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.