O prăjitură cu gust de cafea, caramel și vanilie. Puține calorii și mulți nutrienți.
Trebuie să recunosc că prăjiturile cu aromă de cafea sau caramel sunt preferatele mele. Ei si cand dau peste una care le are pe amândouă mă simt de-a dreptul în al nouălea cer.
Am pregătit această rețetă cu mare drag și cu multă răbdare, iar rezultatul a ieșit chiar wow. Delicioasă și instagramabilă.

Ingrediente:
1 porție (40g) Tri Blend Select Coffee Caramel
1 porție (26g) Formula 1 cu aromă de Măr
½ porție (14g) PDM
75g ovăz măcinat
50g migdale măcinate
25g pudră de cacao
1 și ½ linguriță de praf de copt
1 linguriță de scorțișoară măcinată
1 linguriță de ghimbir măcinat
4 ouă
200g sos de mere neîndulcit
100 ml ulei de floarea soarelui (sau ulei de avocado)
Pentru glazură:
½ porție (14g) PDM
½ porție (13g) Formula 1 cu aromă de Cremă de vanilie
75 ml de apă
15g de nuci prăjite și mărunțite
Mod de preparare:
Înainte să ne apucăm de treabă, trebuie să preîncălzim cuptorul la 180°C și să ungem forma de Bundt cu puțin ulei.
Ca să facem compoziția, trebuie să amestecăm într-un castron Tri Blend Select, Formula 1 cu aromă de Măr și PDM. Adăugam ovăzul, dar nu înainte de a presăra o lingură peste forma de prăjitură. Apoi adăugăm migdalele măcinate, pudra de cacao, praful de copt, scorțișoara și ghimbirul.
După ce am amestecat bine cu un tel, putem să trecem la pasul doi. Batem ouale, iar apoi le amestecăm în sosul de mere neîndulcit, după care adăugăm uleiul.
Eu am făcut sosul de mere în casă. E foarte ușor, durează 20 de minute și e chiar păcat să nu îl faceți și voi. Am tăiat două mere cubulețe, le-am pus într-o cratiță mică, am pus două linguri de apă și le-am acoperit cu un capac. Le-am lăsat să fiarbă până când merele au fost complet moi.
Pasul trei constă în combinarea ingredientelor uscate cu cele umede. Compoziția trebuie să arate ca un aluat de prăjitură gros.
Asta este compoziție. Trebuie pusă în forma de Bundt, iar apoi băgată la cuptor pentru 45-50 min, până când aluatul va deveni uscat și elastic la atingere. Puteți verifica cu o scobitoare care ar trebui să iasă curată atunci când o introduceți în prăjitură.
Pentru glazură trebuie să combinăm PDM și Formula 1 cu aromă de cremă de vanilie, iar apoi să adăugam pentru început 50 ml de apă, după care completăm cu apă până când va avea o consistență groasă de glazură.
Odată ce prăjitura s-a răcit, putem turna glazura pe toată partea de sus, iar apoi vom pune nucile prăjite și tocate.

Eh, cam asta este rețeta. Nu este grea deloc, arată demențial și gustul va garantez că este bun. În plus, nu este o bombă calorică, iar asta ar trebui să conteze mult pentru noi. Mai ales că în perioada aceasta obișnuim să mâncăm în exces. Deci, eu zic că putem mânca echilibrat dacă ne dorim. Trebuie doar să facem alegerile potrivite.



Valorile nutriționale ale acestei rețete sunt:
Proteine 10g
Kcal 241
Fibre 3g
Grăsimi 18g
Carbohidrați 12g
Zahăr 5g
Atunci cand produsele Herbalife Nutrition sunt folosite in retete cu preparare termica, unele valori de vitamine din preparatul final pot diferi de cele de pe eticheta produsului.
Instagram – Raluca Onuc
Facebook – Raluca Onuc
Pentru inspirație în bucătărie vă las mai jos linkuri către conturile și canalele Herbalife Nutrition.
Instagram: Herbalifero
Facebook: Herbalifero
[…] Author: RalucaFiled Under: Din bucătărieTags: herbalife, herbalife nutrition, placintele cu fructe uscate, raluca onuc, recipePrăjitură festivă Bundt – rețetă pentru masa de Crăciun […]