Cine nu are plăcințele cu fructe uscate pe masa de Crăciun, n-are decat să-și facă. Rețeta o primiți cadou de la Moșu’. Prin mine, bineînțeles.
Dacă tot ne bate Crăciunul la ușă, m-am grăbit să vă mai dau o rețetă perfectă pentru acest sezon. Aceste plăcințele cu fructe uscate nu doar că sunt delicioase, dar sunt bogate în fibre și proteine. Rețeta este Herbalife Nutrition, așa că eu am încredere că pe masa noastră de Crăciun, voi pune ceva sănătos pentru familia mea.

Ingrediente:
Pentru aluat:
100g făină simplă
75g făină integrală
1 porție (28g) PDM
100g unt (nesărat)
50 ml apă
Pentru umplutură:
1 porție (26g) Formula 1 cu aromă de măr
1 porție (7g) Fibre din măr și ovăz
1 măr mic, curățat și ras
100g amestec de stafide și struguri uscați
½ linguriță scorțișoară măcinată
Coaja rasă mărunt. de la o portocală
100 ml suc de portocale proaspăt stors
25g nuci mărunțite
25g curmale tocate
Veți mai avea nevoie de o tavă pentru plăcințele cu margine mică și de un tăietor mic în formă de stea sau inimioară.

Mod de preparare:
Vom începe cu aluatul. Trebuie să punem făina și PDM într-un castrol și să le amestecăm. Adăugam untul care trebuie să fie la temperatura camerei. Asta pentru că îl vom rupe cu mâna în bucăți și îl vom amesteca cu făina până când va arăta ca un pesmet grosier. Apoi vom adăuga o jumătate din cantitatea de apă. Pentru mine a fost suficient, dar dacă mai aveți nevoie de apă, puteți să completați. Aluatul ar trebui si devină moale, nelipicios și neomogen. Când este gata, trebuie să-l punem la frigider pentru cel puțin 20 de minute.
Între timp, ne vom ocupa de umplutură. Într-un bol vom pune mărul, stafidele, strugurii uscați, nucile, curmalele sau caisele uscate, scorțișoara, coaja și sucul de portocală, iar în cele din urma Formula 1 cu aromă de măr și Fibrele din măr și ovăz.
După ce aluatul a stat suficient la frigider, îl vom scoate și îl vom întine pe un blat tapetat cu făină. Vom tăia 12 rondele, astfel încât ele să acopere baza și laturile tăvii pentru plăcințele. Apoi, vom tăia 12 stele.
Vom așeza rondelele în tavă, vom împărți umplutura, iar deasupra vom pune bucățile de aluat în formă de stea. În final, trebuie să le băgăm la cuptor pentru 20 de minute.
Eu am presărat deasupra puțin zahăr pudră. Puteți să o faceți și voi, dacă vă doriți sau puteți să vă jucați la decor. Plăcințelele Herbalife Nutrition pot fi servite calde sau la temperatura camerei și pot fi congelate chiar și coapte, pentru atunci când aveți nevoie de ele.




Proteine: 4g
Kcal: 164
Fibre: 3g
Grăsimi: 6g
Carbohidrați: 25g
Zahăr: 12g
Atunci cand produsele Herbalife Nutrition sunt folosite in retete cu preparare termica, unele valori de vitamine din preparatul final pot diferi de cele de pe eticheta produsului.
Instagram – Raluca Onuc
Facebook – Raluca Onuc
Pentru inspirație în bucătărie vă las mai jos linkuri către conturile și canalele Herbalife Nutrition.
Instagram: Herbalifero
Facebook: Herbalifero
CITEȘTE ȘI:
PRĂJITURĂ FESTIVĂ BUNDT – REȚETĂ PENTRU MASA DE CRĂCIUN