Primul trimestru de sarcina (Infectată cu Covid-19)

primul trimestru

Comparativ cu prima sarcină, de data aceasta, primul trimestru a fost mult mai greu și obositor. Nu degeaba am crezut că am gastrită.

După cum știți deja, începutul sarcinii mele a fost un adevărat mister. Făcusem un test de sarcină care a ieșit negativ, iar în urma simptomelor și întâlnirilor cu medicul meu de familie, singura noastră varianta rămasă a fost gastrita. Din fericire, n-am apucat să încep tratamentul pentru gastrită până să aflu că sunt, totuși, însărcinată.

Comparativ cu prima sarcină, când primele simptome au apărut destul de târziu, de data asta totul a început extrem de devreme. Eu încă nu aveam patru săptămâni de sarcină când vărsam de câteva ori pe zi. Am avut stări puternice de amețeală, ceea ce m-a dat complet peste cap. Mă puneam de multe ori în pat și simțeam pur și simplu că se învârte toată casa cu mine. Și nu, nu băusem ginul pe care mi-am propus să-l beau încă de când eram însărcinată cu gemenii. 😅 Dar o să-l beau la un moment dat. Probabil peste vreo doi ani. Și va anunt. 😁

Am vărsat și am avut aceste stări puternice de amețeală până în săptămâna 11 de sarcină. Surprinzător, însă, este că în perioada în care am fost infectată cu Covid-19, toate simptomele au dispărut. Nu mi-a mai fost greață, n-am mai vărsat, n-am mai avut amețeli. În schimb, am avut stările normale ale acestui virus. Oboseală, dureri musculare, tuse și voce răgușită. Asta m-a speriat destul de tare, la un moment dat. Nu știam sigur dacă bebe din burtică e ok. Îmi amintesc că într-o seară mă rugam să îmi fie rău, din nou. Așa știam că totul este bine, că e acolo și că nu s-a întâmplat nimic rău. Și culmea, la câteva zile după, am ieșit din izolare și surpriză, toate simptomele sarcinii au revenit. 😂 Yuhuu!

Covid-19

Apropo de Covid-19, foarte multe dintre voi m-ați întrebat cum am trecut peste această experiență, însărcinată fiind. În momentul în care am aflat că sunt pozitivă m-am panicat destul de tare. Nu se întâmpla treaba asta dacă nu eram însărcinata, dar știind că o inimioară mică cât o boabă de orez bate înăuntrul meu, m-a făcut să privesc totul cu foarte mare responsabilitate.

Am luat un tratament doar pe bază de vitamine. Mai exact, vitamina C de 1000 mg, Vitamina D de 3000 mg, Quercitina, Magne B6 și timp de două zile am luat Paracetamol. Pe lânga astea, aveam și acidul folic și Femibion 1, vitaminele prenatale pe care le iau de când am aflat că sunt însărcinată.

Extrem de important! Tratamentul pe care l-am luat eu nu este nicidecum o recomandare pentru voi, în cazul care sunteti infectate cu Covid-19, în timp ce sunteți însărcinate. Dacă treceți sau Doamne ferește veți trece prin această experiență, doctorul vostru de familie ar trebui să fie singurul care să vă prescrie un tratament.

Sfârșitul trimestrului 1

După săptămâna 11 de sarcină, vărsăturile au dispărut, în schimb au rămas arsurile la stomac care încă mă deranjează, uneori. În rest, lucrurile au decurs normal, burtica a crescut, iar la ultima ecografie am văzut deja minunea. La început a stat în poziție turcească, ceea ce m-a făcut să mă topesc. E zen bebelușul meu. Haha! 😂 După aceea a început să se joace și să se împingă în picioare, exact ca într-o trambulină. Deci, bebe e activ, crește frumos și cel mai important este sănătos. Am făcut analizele specifice primului trimestru de sarcină care au ieșit foarte bine. La fel și bitestul pe care mi-am dorit foarte mult să-l fac. Încă n-am aflat sexul bebelușului, dar cel mai important este că e bine și nu-i lipsește nimic. Aștept cu mare nerăbdare morfologia de trimestrul 2 unde sigur voi afla dacă voi avea o fetiță sau un băiețel. Recunosc că îmi doresc o fetiță, ceea ce cred că e și normal, având deja doi băieței acasă, dar dacă e să fiu soacră cu trei nurori, e bine și așa. ❤️

Citește și:

ÎNSĂRCINATĂ DIN NOU! ÎN CURÂND MAMĂ DE 3

TESTATĂ POZITIV CU COVID-19

GEMENII MEI LA 11 LUNI

DE CE SĂ NU NE PUPĂM COPIII PE GURĂ

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] PRIMUL TRIMESTRU DE SARCINA (INFECTATĂ CU COVID-19) […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.