Iritația de scutec – cum am scăpat de ea

Iritația de scutec ne-a dat mari bătăi de cap în ultima vreme. După multe încercări eșuate, am găsit, în sfârșit, rezolvarea.

La întoarcerea din Dubai ne-am trezit cu o iritație de scutec destul de severa. Atât Noah cât și Ezra au avut aproape două săptămâni de roșeață și usturimi în zona inghinală. Am încercat o mulțime de creme. Unele rezolvau problema pentru o zi, după care apărea din nou. Altele, în schimb, pur și simplu nu aveau niciun efect. Cauza reală încă n-am identificat-o. În orice caz, astfel de situații sunt cauzate de urina și scaunul care irită pielea bebelușului.

Crezând că ar fi o bacterie, am început prin a face două analize elementare, coprocultură și coprocitogramă. Rezultatele au ieșit negative. Deci, nu e vorba de o bacterie. Astfel că alimentația rămâne singura variantă posibilă. Cel mai probabil, copiii mănâncă anumite alimente cu un grad mare de aciditate. Problema e că lista de astfel de alimente este lungă.

Alimente acide:

Afinele, bananele necoapte, strugurii verzi, murele, portocalele, rodiile, roșiile, făina sau fulgii de ovăz, supele în care au fiert carnea, spanacul gătit, nucile, cajuul sau chiar fisticul. O mare parte din lactate, cum ar fi laptele fiert, smântâna fermentată, parmezanul, telemeaua sau brânzeturile fermentate.

Sigur, fiecare dintre alimentele de mai sus au un grad diferit de aciditate. Cert este că ele există aproape în totalitate în alimentația noastră. Mâncăm afine, banane și ovăz aproape în fiecare dimineață și recunosc că ar fi destul de dificil să le excludem din alimentație.

Tratamente fără rezultat

Înainte să vă enumăr cremele pe care le-am folosit în zadar, aș vrea să menționez că în situații de dermatită de scutec, igiena este extrem de importantă.

Așa că, înainte de a aplica orice tip de cremă, am spalat foarte bine zona genito-fesieră și am evitat să mai folosesc șervețelele umede. Acasă, folosim de o vreme destul de îndelungată șervețele umede de la Pampers, varianta cu ulei de cocos care sunt extrem de fine, comparativ cu celelalte șervețele de pe piață sau chiar de la același brand. Chiar și așa, le-am evitat. Am folosit doar apă. Inclusiv săpunul îi făcea uneori să urle de usturime, așa că am ajuns la concluzia că apa este singura care nu le face rău.

Legat de tratament, am început prin a folosi Triderm. O cremă care a dat rezultate când Ezra a avut vreo trei luni și i-a apărut o iritație destul de severă. Pe atunci acest Triderm a rezolvat problema în două zile. De data asta, însă, nu.

Apoi am trecut pe Nidoflor. Teoretic, o variantă mai puternică, recunoscută pentru reușitele ei. Nu, n-a funcționat. Am folosit-o mai mult de cinci zile consecutiv, fără niciun rezultat.

Apoi am trecut la Cicaplast, de la La Roche-Posay. Am cumpărat-o la recomandarea unei prietene. În cazul lor a funcționat foarte bine, însă la noi nu. Parcă văzusem o îmbunătățire după vreo două zile, dar apoi lucrurile au revenit la „normal”.

Bepanthenul voiam să-l exclud din discuție, dar îl trec oricum aici în lista.

Ce a funcționat:

Hai că după o serie lungă de încercări, cu ceva am reușit, totuși, să luăm o gură de aer. În primul rând aerul a fost unul dintre instrumentele magice care au ajutat la rezolvarea problemei. Poate ați văzut în story-urile de pe Instagram că i-am ținut și încă îi țin destul de mult fără scutece. Să curățăm pielea, iar apoi să o lăsăm pur și simplu să respire, a fost una dintre salvările noastre.

În ceea ce privesc cremele, am dat din greșeală peste Cicalfate de la Avene. Este, de fapt, o loțiune reparatoare a pielii ce prezintă iritații. Este potrivită atât pentru bebeluși cât și pentru adulți. Ce face ea, de fapt? Usuca și cicatrizează foarte rapid zona iritată.

Am folosit această loțiune în combinație cu pudra Bébé Calendula de la Klorane care a reușit să calmeze foarte bine zona iritată.

Acum, sincer să vă spun, nu știu sigur care din aceste două produse au făcut minunea, dar folosite împreună au fost singurele care pe noi ne-au ajutat.

Citește și:

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 18 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 17 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 16 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 15 DE SARCINĂ

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] provocat iritații de scutec. Dacă sunteți interesați de acest subiect, aruncați o privire peste IRITAȚIA DE SCUTEC – CUM AM SCĂPAT DE EA. În al doilea rând, conține proteină completă, fier, este bogată în altioxidanți și inhiba […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.