Unică vs Gemelară – Săptămâna 19 de sarcină

săptămâna 19

În săptămâna 19 am avut câteva momente în care m-am simțit destul de rău. Burtica începe să crească tot mai mult și să se rotunjească.

Ultima oară când mi-am măsurat tensiunea, aveam 90 cu 60. Era destul de mică, motiv pentru care am avut câteva dimineți destul de grele. Mă trezeam extrem de amețită și fără puteri. Dacă la sarcina gemelară am exclus categoric cafeaua din alimentația mea, de data asta nu am făcut-o. O guriță de cafea a reușit să mă salveze în astfel de situații. În orice caz, beau maxim o cafea scurtă pe zi. Se întâmplă de foarte multe ori să îmi fac o cafea dimineața după ce adorm copiii și să nu apuc să o beau pe toată. Într-o dimineață m-am simțit atât de amețită încât nici măcar cafeaua nu m-a ajutat, așa că am luat și o bucățică mică de ciocolată neagră.

Bebe

În această săptămână se formează vernixul, o substanță albicioasă care protejează pielea bebelușului de lichidul amniotic. Să nu-i spele pe copii de vernix atunci când se nasc a fost una dintre cererile mele de bază. Este extrem de important ca înainte de naștere să ne facem o listă cu cerințe pe care să o discutăm cu medicul nostru. Din păcate, în Romania acest detaliu este de cele mai multe ori ignorat. Bebelușii sunt spălați imediat după naștere, ceea ce este extrem de greșit. Acest vernix trebuie masat în pielea bebelușului până când se absoarbe. Rolul lui este extrem de important și anume îi protejează pe copii de posibilile bacterii din spital.

La ultimul control, bebe avea aproximativ 330 gr, o greutate normală, după cum spune doctorul. Chiar dacă încă nu simt mișcările fetale, el este extrem de activ. M-am amuzat teribil să văd cum se împingea în pereții uterului, exact ca într-o trambulină. Mă gândeam de multe ori că poate se plictisește singurel acolo. De bine de rău, gemenii s-au avut unul pe celalalt. Se mai înghionteau, mai aveau o activitate, nu erau singuri. Glumesc, desigur. El pare să se distreze de minune acolo și cred că profită la maximum de locul spațios pe care l-au pregătit frațiorii lui pentru el.

Evoluția sarcinii

Eh, hai să revenim la kg. Până acum am reușit să mă îngraș aproximativ 4 kilograme. Comparativ cu sarcina gemelară sunt vis. În săptămâna 20 din sarcina gemelară aveam deja peste 10 kg depuse. Nu mănânc mai mult decât o făceam înainte să fiu însărcinată, dar pur și simplu organismul meu cred că așa funcționează. Nașa noastră, spre exemplu, a pus în toată sarcina cam 10 kilograme. Mie, personal, mi se pare un vis pe care simt că nu îl voi trăi niciodată, dar iată că se poate și altfel. Cel mai probabil depinde de la femeie la femeie.

O schimbare pe care am început să o văd este umflarea nasului. Urăsc acest detaliu, dar iată că nu o să scap nici de data asta. 😂 În sarcina gemelară am experimentat foarte multe schimbări asupra corpului meu. Nasul, buzele, degetele, fața, gingiile, toate au fost umflate. Pe atunci, credeam că totul este din cauza sarcinii gemelare. Acum, văzând că mă îndrept spre același drum, încep să conștientizez că așa sunt eu. Așa reacționează corpul meu la orice tip de sarcină. Acum, bineînțeles că sper să existe totuși o mică diferență. Dacă tot va trebui să ma reîntâlnesc cu vechea Raluca, măcar să fie o idee mai slim. 😅

În încheiere, aș vrea să vă reamintesc că mă găsiți pe Instagram și puteți să-mi scrieți oricând, la orice oră. Eu încerc să vă răspund tuturor și cred că reușesc în mare măsură. Aștept cu drag mesajele voastre.❤️

Instagram: Raluca Onuc

Citește și:
UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 18 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 17 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 16 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 15 DE SARCINĂ

Articole recomandate

3 comentarii

  1. […] UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 19 DE SARCINĂ […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.