Unică vs gemelară – Săptămâna 21 de sarcină

săptămâna 21

Corpul meu se schimbă de la o zi la alta. Încă nu-mi vine să cred că sunt deja în săptămâna 21. Bebe se mișcă mult, iar mami începe să resimtă sarcina.

Comparativ cu sarcina gemelară, ma simt, categoric, mai bine. Pot încă să dorm pe spate, dar nu o fac atât de des precum mi-aș dori. Deși nu mulți doctori ne atenționează în privința asta, dormitul pe spate în sarcină nu e o variantă prea bună. De ce? Pentru că atunci când stăm pe spate, uterul presează vena cavă care e responsabilă de tot sângele și oxigenul care ajunge la inimă. În felul ăsta, pe lângă faptul că noi am putea să ne simțim rău, copilul poate să nu primească suficient sânge și substanțe nutritive. Spre exemplu, în sarcina mea gemelară am ajuns la vărsături după ce am fost la cosmetică și am stat pe spate mai mult decât trebuia. Deci, e bine să ținem cont de acest aspect.

E foarte interesant că uitându-mă la pozele cu mine din săptămâna 21 de sarcină gemelară, îmi dau seama că nu e aproape nicio diferență între cele două burtici. Chiar mi s-a spus de curând că burtica e destul de mare pentru această perioadă. Și da, chiar e. Nu-mi explic cum sau de ce. Când voi merge la următoarea ecografie promit să-l întreb pe doctorul meu dacă nu cumva mai e un bebe pe acolo de care nu știam.

Bebe

Bebe e tot mai activ din săptămâna 21. Încep să-l simt chiar și în timpul zilei când sunt prinsă în activitățile cu copiii. Ba chiar și mama a reușit să-l simtă într-o seară. Se mișcă mult, reacționează la sunete și sunt absolut fascinată de relația pe care a început să o aibă cu Ezra. Nu glumesc. De fiecare dată când Ezra „mă prinde” cu burta pe afară începe să râdă. Ba mai mult, își pune capul pe burtică, o mângâie și o pupă. Nu știu dacă am dreptate sau nu, dar eu cred și simt că el știe că mai are un frățior. Și Noah cred că știe, dar bănuiesc că nu e atât de încântat de idee. Ce-i drept, Noah adoră să fie în centrul atenției. Posibil să își dea seama că va trebui să împartă acest „tron”, în curând. În schimb, știe să-i pronunțe aproape perfect numele. Ah, am uitat. Încă nu v-am spus ce nume am ales pentru bebe 3. ❤️ Urmează!

Evoluția sarcinii

În primul rând, sânii mei sunt extrem de sensibili de la o vreme. Uneori mi-e foarte incomod și dificil să port sutien, dar știu că acest lucru este absolut normal.

În al doilea rând, am început să simt o presiune în zona inghinală atunci când îi țin pe copii prea mult în brațe. Drept e că toată familia mă „ceartă” că îi țin prea mult în brațe. Eu nu pot și nu vreau să-i refuz. Cred că am să-i țin în brațe până în ziua în care voi naște.

În rest, lucrurile merg bine. Sunt relaxată, fericită că voi avea încă un băiețel și absolut nerăbdătoare să-l cunosc. Aș vrea să vă mulțumesc pentru că sunteți aici și pentru că în fiecare zi suntem o gașcă tot mai mare. Sunt extrem de bucuroasă să văd că în lista mea de prieteni sunt atât de multe mămici cu care schimb experiențe în fiecare zi. Cu atât mai mult cu cât suntem majoritatea pe aceeași lungime de undă.

Vă pup și vă aștept cu drag pe Instagram, acolo unde știți bine că îmi puteți scrie oricând. Dacă încă nu ne-am împrietenit virtual, click aici.

Citește și:

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 20 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 19 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 17 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 16 DE SARCINĂ

Articole recomandate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.