Unică vs Gemelară – Săptămâna 23 de sarcină

săptămâna 23

În săptămâna 23 de sarcină am avut senzația că m-am întors în primul trimestru. Am avut niște grețuri și stări de amețeală de toată frumusețea.

M-am trezit într-o dimineață fără poftă de mâncare. Le-am pregătit copiilor mic dejunul. De obicei gust din el, bineînțeles, să mă asigur că este bun. De data asta pur și simplu n-am putut să o fac. Îmi era greață, exact ca în perioada primului trimestru de sarcină. Cine știe ce nu i-a plăcut piticaniei mele, ori n-a dormit prea bine. Cert este că m-am simțit destul de rău și am fost foarte pretențioasă la mâncare, pe tot parcursul zilei. Să fie așa și bebe? Hmm…să sperăm că nu. De regulă, eu nu sunt deloc pretențioasă când vine vorba de mâncare. Mănânc orice, fără să fac mofturi. Soțul meu, în schimb, este regele pretențioșilor. De fapt, cred că el a inventat cuvântul ăsta.

Nu mănâncă pește pentru că a mâncat acum 1000 de ani un anume pește și nu i-a plăcut. De atunci nu suportă nici mirosul. Nu mănâncă fructe de mare că deh, tot pește e. Nu mănâncă carne dacă există vreo fărâmă de grăsime pe ea. Nu mănâncă nimic dacă a stat pe aceeași farfurie cu ceva ce nu arăta prea bine estetic. În fine, cred că ați înțeles ideea. Deci, șanse ca unul din copii să-l moștenească există. Eu, totuși, sper să nu. Cu toate că Ezra cam dă semne uneori că urmează să calce pe urmele tatălui lui.

Bebe

Din săptămâna 23, bebe începe să pună tot mai mult în greutate. Devine mai puternic de la o zi la alta, motiv pentru care loviturile lui sunt din ce în ce mai intense. Deja pot să văd mișcările pe burtică și Doamne cât de dor îmi era. Petrec foarte mult timp privindu-l, în special seara, când mă pun în pat la serial. Teoria spune că pancreasul lui este deja format și chiar produse insulină. Plămânii sunt încă în formare și va mai dura destul de mult până să fie pregătiți să funcționeze la capacitate maximă. Îmi amintesc că în sarcina mea gemelară am avut un risc destul mare de naștere prematură. Așa că, am fost nevoită să iau câteva injecții de dexametazonă. Dexametazona este un glucocorticoid sintetic care grăbește maturarea plămânilor.

Evoluția sarcinii

Sarcina decurge absolut normal acum. Burtica crește de la o zi la alta și începe ușor, ușor să mă incomodeze în unele momente. În orice caz, dacă ar fi să compar lucrurile cu situația din sarcina gemelară, acum sunt vis. Am scăpat și de gustul metalic din gură de care vă vorbeam în săptămâna 20 de sarcină. Mi-am dat seama de treaba asta acum câteva zile și Doamne ce m-am mai bucurat.

Până acum am pus aproximativ 7 kg. Conform unor calculatoare online, sunt semi obeză. 😂 Nu glumesc. Poate știți și voi că există tot felul de calculatoare online care îți spun aproximativ câte kg e în regulă să depui în timpul sarcinii și când trebuie să-ți faci griji. Ei bine, eu sunt în situația în care ar trebui să-mi fac griji. Adevărul este că nu mă simt încă obeză. M-am simțit cândva și știu cum e. Ciudat e că am grijă cât mănânc. Nu mănânc niciodată după ora 20:00 și las să treacă cele 12 ore de la cină până la mic dejun. Eh, dar chiar și așa, ia uite că s-au adunat cele 7 kg. Drept e că am făcut o obsesie în sarcina asta pentru Magnum Double Gold Caramel. Shame on me!

Disconfortul inghinal e încă prezent, ba chiar se accentuează de la o zi la alta. Încerc să-i țin pe copii tot mai puțin în brațe, iar ăsta e un detaliu care nu-mi convine deloc. Iritațiile de pe față sunt cauzate de o dermatită, se pare, pe care încerc să o tratez, dar o să vă povestesc mai multe despre asta în următorul articol.

În rest, mă lupt cu căldura. La Oradea e caniculă de o vreme și e extrem de greu de suportat, însărcinată fiind. Așteptăm cu nerăbdare să plecăm în vacanță. La finalul lunii iulie plecăm în Grecia, toată familia. Vor veni și părinții mei cu noi, așa că de data asta poate apucăm și noi să înotăm puțin.

În încheiere aș vrea să vă recomand o carte care m-a cucerit încă de la primele pagini. Se numește „Nu-i musai să împarț cu ceilalți” de Heather Shumaker.

Ah, și nu uitați că mă găsiți pe Instagram. Aștept cu mare drag să-mi scrieți.

Citește și:

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 22 DE SARCINĂ

Articole recomandate

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.