Humus – rețeta mea preferată

humus

La noi în casă se mănâncă destul de des humus și chiar dacă a durat ceva până să învăț să-l pregătesc, acum îmi iese perfect.

Până să îmi iasă un hummus bun, a trecut multă vreme. Nu mă întrebați de ce. E o rețetă rapidă și teoretic ușoară, dar mie pur și simplu nu mi-a ieșit o lungă perioadă de timp. Îmi amintesc că s-a întâmplat de multe ori să-l arunc direct la gunoi de frustrare. Nu avea gustul pe care îl așteptam. Ba era prea moale, ba era prea tare, ba puneam prea multă lămâie, ba puneam prea multe condimente.

Acum îmi iese perfect sau cel puțin așa consider eu. Îmi place gustul, îmi place consistența și mă simt pregătită să împart rețeta asta cu voi.

Mi-am dat seama că mulți dintre voi mă întrebați constant de rețetele pe care le fac sau de anumite secrete din bucătărie. Ceea ce aș vrea să știți e că nu sunt și nu voi fi niciodată un blogger sau vlogger de cooking. Îmi place să gătesc și să experimentez în bucătărie, dar sunt departe de a face ceva la nivel înalt. Deci, mi-aș dori să mă priviți doar ca pe o prietenă cu care povestiți ce mai gătiți azi și nu ca un bucătar priceput.

Ingrediente:

800gr năut (eu folosesc mereu 2 conserve de 400 gr)

2 căței de usturoi

8 linguri de tahini (uneori exagerez cu tahini pentru ca imi place foarte mult)

4/5 linguri de ulei de măsline

zeama de la o jumătate de lămâie

Apă (puteți folosi și apa din conservă)

Condimente:

Sare, piper

Coriandru măcinat

Chimion măcinat

E foarte important să gustați humusul și să ajustați cantitatea de codimente după bunul vostru plac. Mie, personal, îmi place ca humusul să fie ceva mai condimentat, mai aromat, dar e posibil ca voi să-l preferați mai simplu. În general, eu pun câte 2 lingurițe rase de coriandru și 3 de chimion.

Mod de preparare:

Adăugăm toate ingredientele într-un robot de bucătărie și asta este tot. Ajustăm compoziția cu apă pentru a avea o textură cremoasă.

Poftă bună! Sper să vă placă această rețetă. Dacă nu, aștept reclamațiile voastre pe Instagram. 😂

Instagram: Raluca Onuc

Citește și:

PANCAKES – CLĂTITE PUFOASE PERFECTE PENTRU MIC DEJUN

TREI VARIANTE DE MIC DEJUN PENTRU BEBE

BEBE CUISINE – PANCAKES CU BANANE ȘI SCORȚIȘOARĂ

BEBE CUISINE – BISCUIȚI FĂRĂ ZAHĂR SAU ÎNDULCITORI

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.