Unică vs Gemelară – Săptămâna 26 de sarcină

săptămâna 26

Din săptămâna 26 simt o conexiune mult mai puternică cu Isaac. Mă gândesc tot mai des la naștere si abia aștept să-l cunosc.

Din experiență proprie, la prima sarcină suntem extrem de atașate de burtică. La a doua, în schimb, suntem puțin mai detașate. Asta pentru că există deja un copil care are nevoie de toată atenția noastră. Suntem absorbite de viața de zi cu zi, de treburile casnice, etc. Dacă vă amintiți, chiar vă povesteam în urmă cu ceva timp că am mustrări de conștiință pe tema asta. Gemenilor le-am oferit mult mai multă atenție când erau în burtică, comparativ cu Isaac.

În schimb, la prima sarcină habar nu ai ce înseamnă să-ți iubești propriul copil. Da, auzim mereu înainte de fi mame că dragostea pentru propriul copil e unică. Totuși, până nu ne ținem copiii în brațe, până nu ne zâmbesc, până nu ne strâng la piept, putem doar să ne imaginăm sentimentul. Așa se întâmplă la prima sarcină. Îți imaginezi cât de mult îi vei iubi.

Ei bine, la a doua sarcină, totul e diferit. Știi ce te așteaptă. Știi că o să ai inima topită de dragoste. Știi că tot universul tau se schimbă în câteva secunde. Știi că nimeni și nimic nu va mai conta în lumea asta. Știi cu adevărat ce înseamnă să-ți iubești copilul. Și cred că abia la a doua sarcină îl iubești încă dinainte să ajungă în brațele tale.

Abia acum, la finalul trimestrului 2, încep să conștientizez toate lucrurile astea. Poate pentru că mă apropii de ultimul trimestru de sarcină. Poate pentru că mișcă mai mult și e tot mai prezent în viața mea. Poate pentru că sunt eu mai sensibilă acum. Nu știu. Știu doar că-l iubesc. Îmi imaginez în fiecare zi cum vom dormi împreună, cum îl voi alăpta, cum îi voi pupa piciorușele. Îmi imaginez cum îl vor privi Ezra și Noah, cum se vor juca împreună, cum îl vor învăța să urce pe căluțul balansoar din camera lor. Știu ce mă așteaptă acum și sunt atât de emoționată și de fericită.

Evoluția sarcinii

După cum ați văzut, perioada asta a sarcinii m-a făcut extrem de sensibilă. Plâng foarte ușor și din motive banale. Simt o nevoie mult mai puternică de a fi aproape de cei dragi din familie, în special de copii.

Burtica începe să ia proporții, iar hainele pe care le port sunt în marea majoritate a cazurilor rochițe. Mai am câteva perechi de pantaloni de gravide din sarcina trecută, dar sunt lungi. Deci, nicio șansă să-i port acum. În sarcina asta am suferit cumplit din cauza căldurii. Cu gemenii am fost însărcinată în timpul iernii. Nu mi-a fost niciodată frig și a fost superb din punctul ăsta de vedere. În schimb, era foarte dificil să găsesc ceva cu ce să mă îmbrac. Deci, există plusuri și minusuri pentru fiecare perioadă.

Din săptămâna 26 au început problemele cu tranzitul. Am mai trecut prin asta și la prima sarcină și este o situație foarte des întâlnită în cazul femeilor gravide. Încerc să mănânc cât mai multe fibre și să beau multă apă.

Eh și dacă e să fac o comparație cu săptămâna 26 din sarcina gemelară, de data asta e pistol cu apă, piece of cake sau cum aș putea să o spun ca să vă dați seama cât sunt de recunoscătoare. 😂 Mi-e categoric mult mai ușor, cu toate că burtica nu pare să fie muuult mai mică. Dacă vă uitați cu atenție în poza din dreapta, eram deja destul de umflată la față. Nasul, buzele, obrajii, începeam să arat ca o gravidă pregătită să nască. De data asta am din start mai puține kilograme, iar asta se vede clar pe fața mea. Eh, dar să vedem cum voi arăta la final.

Dragii mei, vă pupăcesc tare tare și vă aștept pe Instagram. Sunt eu gravidă cu 2 toddlers în casă, dar tot îmi fac timp să vă răspund la mesaje. ❤️

Instagram – Raluca Onuc

Citește și:

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 25 DE SARCINĂ (VIDEO)

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 24 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 23 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 22 DE SARCINĂ

Articole recomandate

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.