În sătămâna 33 am aflat, în sfârșit, motivul durerilor mele de spate și picior. Aparent, capul lui Isaac se sprijină direct pe nervul sciatic.

Parcă atunci când găsești o explicație a durerii, e mai ușor de suportat. Așa a fost în cazul meu, cel puțin. Am tot căutat în ultima vreme cauze care ar putea să-mi provoace aceste dureri atât de mari și ia uite că am găsit.

Nervul sciatic este cel mai mare nerv din corpul nostru. Atunci când copilul se pregătește de naștere și se poziționează cu capul în jos sunt șanse foarte mari ca el să preseze direct acest nerv. Eh, dar cum se face că nu toate femeile se luptă cu problema asta? Se pare că durerea apare doar atunci când discul coloanei vertebrale este deteriorat. Aha! Asta explică multe. Eu având o sarcină gemelară în trecut, cel mai probabil spatele meu n-a fost deloc pregătit să susțină o greutate atât de mare. Să nu uităm totuși că am pus 30 de kg pe atunci, iar burta a fost absolut imensă.

Așadar, acum, la a doua sarcină, apar repercusiunile. O durere înțepătoare din zona inferioară a spatelui până la fund și inclusiv picioare. Dacă la început îmi era afectat doar piciorul stâng, din săptămâna 33 am început să simt un disconfort puternic inclusiv la piciorul drept.

Ce m-a ajutat în ameliorarea durerii

  • Am început să fac constant exerciții. Sunt o mulțime de exerciții pe interent pentru întinderea nervului sciatic. Eu personal, am făcut ce mi-a dictat corpul. Spre exemplu, există în yoga poziția pisică. Atunci când stau cu spatele arcuit simt cum se relaxează exact zona inferioară a spatelui, adică cea care îmi provoacă mie dureri. O altă poziție care mă ajută este întinsă pe jos, dar în sprijin pe coate. Ridic pe rând câte un picior, iar apoi amandouă deodată.

Dacă ești și tu în aceeași situație, iți las aici un video cu câteva exerciții care pe mine m-au ajutat.

  • Am început să port foarte des un brâu pentru sprijinul burticii. În felul ăsta greutatea e proporționată altfel și inclusiv durerile sunt mult mai ușor de suportat. Centura este de la Mama Boutique și o găsiți chiar aici.

Evoluția sarcinii

In ciuda durerilor mele, sarcina decurge absolut normal. Burtica e mare, motiv pentru care majoritatea oamenilor pe care ii intalnesc ma intreaba daca astept gemeni, din nou. Am pus aproximativ 14 kg pana acum si mi-e tare groaza de cum voi arata la final.

Oricum, nasul meu deja a luat proportii. Inainte de prima sarcina habar n-aveam ca nasul isi poate schimba in halul asta aspectul. Nici buzele nu mai sunt ce-au fost. 😂 Arat de parca mi-am bagat botox, ceea ce nu m-ar deranja neaparat, dar parca nu se potrivesc deloc cu “silueta” de acum.

Urmatoarea ecografie pe care o voi face va fi in saptamana 37. Atunci voi semna contractul pentru pachetul de nastere si voi face o serie de analize. Sunt absolut nerabdatoare! Ma gandesc tot mai des la nastere si profit de fiecare discutie cu alte mamici care au nascut natural ca sa mai aflu unele detalii. Am inceput sa urmaresc cateva clipuri ale Dittei Depner si sa ma pregatesc. Citisem mult despre nasterea naturala si inainte de prima sarcina, dar simt ca de data asta trebuie sa iau lucrurile mult mai in serios.

INSTAGRAM: RALUCA ONUC

Articole recomandate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.