Unică vs Gemelară – Săptămâna 34 de sarcină

săptămâna 34

În săptămâna 34 am reînceput ședințele de masaj. Durerile de spate sunt extrem de puternice, iar în ultimele zile m-am confruntat cu niște contracții destul de dese.

E atât de ciudat. Am trecut printr-o sarcină gemelară și n-am simțit niște dureri atât de puternice. E frustrant să îți dorești să faci lucruri și să nu poți. N-am suportat niciodată să trăiesc într-o casă dezordonată. Îmi place ca spațiul în care petrec cel mai mult timp să fie curat și cozy. Eh, în ultima vreme, casa mea arată exact ca după razboi. Soțul meu îi duce pe copii în fiecare dimineață la o plimbare de cel puțin 30 de minute. În mod obișnuit, eu strângeam jucăriile, făceam curățenie în bucătărie și pregăteam rapid o gustare pentru copii. Acum nu mai pot să fac lucrurile astea. Stau de multe ori în canapea, privesc în jurul meu și mă apucă depresia.

Unică vs Gemelară

O asemănare puternică între cele două experiențe de sarcină e faptul că exact în săptămâna 34 de sarcină am început să visez că nasc. Așa s-a întâmplat și în sarcina gemelară și chiar am rămas surprinsă citind articolul de atunci. Visez că nasc, că alăptez, că îmi țin copilul în brațe și e tare plăcut.

În rest, situația e diferită acum. Nu sunt chiar imobilizată la pat, ceea ce e un lucru bun. Nu am probleme cu colul și nici nu ne așteptăm să nasc prea curând. Isaac a depășit de mult 2300 gr, cât avea Noah în perioada asta a sarcinii.

Dacă ești însărcinată cu gemeni, vezi jurnalul meu de sarcină pentru săptămâna 34.

Evoluția sarcinii

Am sesizat de curând că mi-a dispărut iritația de pe față pe care o aveam încă din luna mai. A fost, categoric, pe bază hormonală și a trecut de la sine. Am folosit o mulțime de creme, am fost chiar și la dermatolog, însă nimic n-a funcționat. Temporar, am reușit să o țin sub control cu Triderm, crema pe care o folosesc uneori în cazul iritațiilor de scutec, la copii. În rest, mi-am continuat rutina de îngrijire a tenului.

Am început să simt niște contracții puternice de câteva zile. Se numesc contracțiile Brexton Hicks, sunt niște contracții false, deloc periculoase. Se întâmplă în general atunci când fac efort. Burtica se întărește exact ca un bolovan, iar atunci știu că trebuie să iau o pauză.

Isaac este în continuare foarte activ. Mișcările lui devin ușor incomode, uneori chiar mă trezesc din somn. E total diferit comparativ cu sarcina gemelară. Cred că Ezra și Noah nu au avut atât de mult spațiu în burtica mea, motiv pentru care mișcările lor erau mult mai blânde.

INSTAGRAM: RALUCA ONUC

Citește și:

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 33 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 32 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 31 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 30 DE SARCINĂ

Articole recomandate

2 comentarii

  1. […] UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 34 DE SARCINĂ […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.