Unică vs Gemelară – Săptămâna 35 de sarcină

săptămâna 35

Surprinzător sau nu, în săptămâna 35 am scăpat de sciatica. În schimb, durerile inghinale sunt din ce în ce mai puternice.

Pentru cei care încă nu ma cunosc, în această sarcină m-am lovit de o situație pe care n-am mai întâlnit-o în sarcina gemelară. Nervul sciatic a fost presat de capul bebelușului, iar asta mi-a provocat mari dureri în partea inferioară a spatelui. Mai mult decât atât, am avut câteva săptămâni în care pur și simplu nu mai puteam călca pe piciorul stâng. Chiar dacă nu mă așteptam să scap de aceste dureri până la naștere, ia uite că minunea s-a întâmplat. Piciorul nu mă mai deranjează acum. Durerile de spate au rămas, inclusiv cele din partea inferioară.

Acum, în săptămâna 35 am simțit o intensificare a durerilor inghinale. Nu-mi fac griji, însă, știu că e absolut normal în această perioadă. Corpul meu se pregătește ușor, ușor pentru naștere.

Unică vs Gemelară

E o diferență de la cer la pământ între cele două sarcini. Citesc articolul pe care l-am scris în săptămâna 35 de sarcină gemelară și retrăiesc fiecare moment. Nu mi-e dor deloc de acea perioadă. Aveam mari dureri și eram imobilizată total la pat. Pusesem deja 30 de kg, eram extrem de umflată și nu mai semănam deloc cu mine. Aveam o gingivită de sarcină absolut îngrozitoare și tare mult mă bucur că de data asta am scăpat de ea. Până în această perioadă, trecusem printr-un episod de prurit. Din cauza faptului că burtica crescuse foarte mult, îmi apăruse o mulțime de vergeturi. Așadar, m-am trezit peste noapte cu toată burta plină de bubițe roșii, inflamate care îmi provocau o mâncărime atât de puternică încât nu mai reușeam deloc să dorm în timpul nopții.

Dureri există și de data asta, dar mult mai suportabile. Trimestrul trei de sarcină nu e o ușor pentru nicio femeie, de aceea am considerat întotdeauna că această perioadă este singura de care nu ne va fi dor atunci când vom povesti despre sarcină.

De data asta mă doare spatele, dar asta tot nu mă oprește să gătesc, să strâng prin casă, să-i car pe copii în brațe sau să mă urc pe o scară înaltă ca să ud florile. Mă dor oasele inghinale destul de tare în ultimele zile, dar cel mai tare resimt această durere în timpul nopții. E destul de greu să mă învârt în pat și să-mi găsesc o poziție confortabilă, de aceea mă trezesc foarte des. Spre exemplu, azi-noapte m-am trezit de vreo cinci ori și am stat trează aproape două ore. M-am trezit din cauza durerilor, după care toate gândurile pe care le am legate de sarcină nu m-au mai lăsat să dorm.

Am insomnii. Mă trezesc de multe ori gândindu-mă la naștere. Stau cu ochii închiși, îmi imaginez cum voi naște și târziu conștientizez că sunt, de fapt, trează și nu este un vis. Apoi deschid ochii și pur și simplu nu mai reușesc să adorm.

Evoluția sarcinii

Sarcina decurge bine. Isaac este foarte activ, iar mișcările lui sunt extrem de puternice încă. Teoretic, în această perioadă a sarcinii, bebelușul nu mai are atât de mult spațiu în burtica noastră, motiv pentru care mișcările lui ar putea fi ceva mai domoale. În cazul meu, însă, teoria e diferită de practică. Mișcările lui Isaac sunt foarte puternice, mult mai puternice decât erau ale gemenilor în perioada asta. Cumva, e de înțeles. Frățiorii lui i-au făcut suficient loc să stea comod acolo până la finalul sarcinii.

Dragilor, mai e foarte puțin până nasc și îmi dau toată silința să fiu la zi cu acest jurnal de sarcină. În orice caz, pe Înstagram vă voi anunța mult mai repede în caz că se întâmplă vreo situație neprevăzută. Așadar, dacă încă nu ne-am împrietenit acolo, vă aștept cu drag.

Instagram – Raluca Onuc

Citește și:

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 34 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 33 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 32 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 31 DE SARCINĂ

Articole recomandate

2 comentarii

  1. […] UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 35 DE SARCINĂ […]

  2. […] UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 35 DE SARCINĂ […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.