Dacă iubiți deserturile sănătoase și fără zahăr, cred că rețeta aceasta de cheesecake raw vegan o să vă placă.
Dacă bine îmi amintesc, prima mea încercare în materie de deserturi a fost cu un cheesecake. Primisem o rețetă super ușoară de la o bună prietenă. A ieșit delicios, iar de atunci a rămas unul dintre deserturile mele preferate sau mai bine zis a devenit „prăjitura casei”.
Înainte să mă mut la București, mama obișnuia să facă, la fiecare eveniment important din familia noastră, o prăjitură pe bază de nucă și cafea. Era o rețetă inventată de ea și noi toți o adoram. Pentru că toată lumea o întreba cum se numește prăjitura, ea a spus simplu: „prăjitura casei”.
Ei bine, această rețetă nu este una cu istorie. Am învățat să o fac abia după ce am devenit mamă. Mi-am dorit să le pregătesc copiilor un desert sănătos și fără zahăr. Dacă sunteți iubitori de prăjituri super glazurate și dulci, nu va fi, categoric, pe gustul vostru. Dacă vă plac, însă, deserturile fine, dulci, dar nu exagerat de dulci, cred că acest cheesecake raw vegan ar putea deveni „prăjitura casei” voastre.


Ingrediente:
Pentru blat:
- 150 gr nuci (eu am combinat nuci românești, nuci pecan și migdale)
- 60 gr curmale
- 50 gr nuca de cocos
- opțional sirop de agave, arțar sau curmale
Pentru compoziție:
- 500 gr caju
- 120 ml ulei de cocos (topit)
- 180 ml apă
- 80 ml sirop de agave, arțar sau curmale
Mod de preparare:
Înainte să vă povestesc cât de simplă și rapidă este această rețetă, trebuie să menționez câteva detalii importante:
- Dimensiunea tavii – 18×7 cm
- Nucile de caju trebuie hidratate în apă fierbinte cel puțin o oră (ideal 4 ore)
- Curmalele au fost și ele hidratate în apă fierbinte mai bine de o oră
Ei și acum să începem distracția. Pentru blat tot ce trebuie să faceți este să combinați toate ingredientele într-un blender până când obțineți o pastă omogenă. Eu, personal, n-am îndulcit blatul cu nimic. Consider curmalele suficient de dulci, dar voi puteți să o faceți dacă simțiti nevoia.
După ce este gata, mutăm compoziția în tava de cheesecake și o presăm până când obținem un blat perfect. Următorul pas este să pregătim compoziția de caju. Până va fi gata, puteți să puneți tava de cheesecake în frigider.
Într-un blender, amestecăm nucile de caju hidratate, uleiul de cocos, apa și siropul de agave. Eu am pus aproximativ 80 ml. Dacă voi considerați că îl doriți mai dulce, sunteți liberi să vă faceți de cap. Mie, personal, nu-mi plac deserturile dulci, iar în ceea ce privește această rețetă îmi place să simt gustul aromat de caju.
După ce compoziția este gata, putem să scoatem tava de cheesecake din frigider și să o turnam peste blatul de nuci.
Ca decor, eu am folosit fulgi de migdale, nuci pecan și 3 bombițe făcute din aceeași compoziție ca cea pentru blat. Voi puteți, desigur, să vă jucați aici și să vă dați frâu liber imaginației.
IMPORTANT: Acest cheesecake se ține la congelator. Se scoate cu o jumătate de oră înainte de servire.

Dragilor, sper să vă placă această rețetă. M-aș bucura nespus de mult să o încercați și să reveniți la mine cu un feedback.
Pentru reclamații, mă găsiți aici.
Citește și:
PANCAKES – CLĂTITE PUFOASE PERFECTE PENTRU MIC DEJUN
[…] CHEESECAKE DIN CAJU – RAW VEGAN […]
[…] CHEESECAKE DIN CAJU – RAW VEGAN […]