Săptămâna 38 de sarcină + bagajul de maternitate

săptămâna 38

Gata cu comparațiile. Săptămâna 38 este o premieră în jurnalul meu de sarcină. Am sperat toată săptămâna că voi naște, dar bebe Isaac se lasă așteptat.

E o perioadă tare dificilă acum. Mă simt cu adevărat ca o bombă cu ceas și aștept în fiecare zi să se întâmple minunea. Isaac, însă, are alte planuri. Se pare că îi place tare mult la „all inclusive”, așa cum spune doctorul meu.

În săptămâna 38 au venit rezultatele analizelor pe care le-am făcut și sunt tare fericită că toate au ieșit bine. Așadar, acum nu avem nimic altceva de făcut decât să așteptăm. Eh, dar așteptarea asta e al naibii grea. În primul rând pentru că fac față destul de greu activităților de zi cu zi. Copiii sunt super activi și au nevoie de atenția mea în permanență. Așa că, nu am cum sa mă odihnesc. În al doilea rând pentru că dorm destul de puțin acum, din cauza durerilor inghinale care sunt extrem de puternice. Mă trezesc de fiecare dată când îmi schimb poziția în pat, nu mai zic de trezirile pe care ni le dau copiii în ultima vreme. Atât Ezra cât și Noah sunt răciți, au nasul înfundat, motiv pentru care se trezesc și ei de câteva ori pe noapte.

La finalul acestei săptămâni am avut o întâlnire cu doctorul meu pentru a verifica ce face bebe. Aparent, el este destul de jos, deci se poate întâmpla să nasc oricând. Că va fi peste trei ore, peste trei zile sau două săptămâni, vom vedea. Eu sper, totuși, să nu ajung la 41 de săptămâni. Nu de alta, dar la ultima măsurătoare, Isaac avea 3800 gr.

Mă sperie puțin ideea de a naște un copil atât de mare, recunosc. Asta din cauza uterului cicatricial și a riscului de ruptură uterină. Chiar dacă acest risc este unul minor, pe care am decis să mi-l asum, greutatea copilului mă îngrijorează uneori. E adevărat că toate aceste măsurători au o marjă de eroare. Măcar gândul că ar putea fi, totuși, mai mic decât apare pe ecograf, mă mai liniștește.

Bagajul de maternitate

Și dacă tot se apropie clipa, am început să lucrez la bagajul de maternitate. Este destul de diferit față de primul bagaj pe care l-am făcut. Asta pentru că atunci când naștem într-un spital privat și nu într-o maternitate de stat, ni se oferă câteva lucruri în plus.

Așadar, dacă vă pregătiți sau vă gândiți să nașteți la Euclid, poate informațiile pe care le-am primit eu vă vor fi și vouă de folos.

Spitalul ne pune la dispoziție pijama, haine pentru bebe în prima zi de viață, scutece și produse de igienă. Astfel, după ce copilul se va naște, va fi îmbrăcat cu hăinuțe de la ei, iar când decidem noi că vrem să fie spălat, vom avea la dispoziție produsele lor de igienă. Asta nu înseamnă că noi nu putem să le aducem de acasă pe ale noastre. Se poate, desigur, dar e important să știm că Spitalul Euclid oferă toate aceste lucruri, în cazul în care le dorim.

Pentru mine:

Ei și acum să vă spun ce am pus eu în bagaj. Mi-am pus, totuși, o pijama. Cred că mă voi simți mult mai bine în hainele mele și în mirosul meu. Mi-am pus două perechi de pantaloni de gravidă, două sutiene de alăptat și un halat mai gros, din catifea, în caz că-mi va fi frig. La recomandarea doctorului, voi lua cu mine o pereche de șlapi simpli, fără puf sau blănițe, asta ca să nu le murdăresc în timpul nașterii. Am luat și o rochiță comodă cu care să ies din spital și bineînțeles produsele mele personale igienă intimă. Mai exact, creme, seruri, gel de duș, deodorant, perie și pastă de dinți, perie de păr, elastice de păr, absorbante postnatale și chiloti postoperatori.

Foarte important, am cumpărat un bax de apă plată. Spun „foarte important” pentru că la prima naștere n-am avut. Nu mi-a spus nimeni că în maternitate nu voi primi un pahar cu apă după operația de cezariană, iar eu pur și simplu am uitat să-mi pun sau nu m-am gândit tocmai la apă. Colega de cameră de la terapie intensivă avea și mi-a dat și mie, dar nu mai vreau să trec prin experiența de atunci.

De data asta doctorul meu mi-a precizat că e important să am apă la mine și chiar mi-a recomandat sticle tip sport din care se bea foarte ușor. Așadar, le-am cumpărat și cred că vor fi primele pe care le voi pune în mașină când voi pleca spre spital.

Pentru Isaac:

Pentru Isaac mi s-a recomandat să pun două rânduri de haine, dar recunosc că am pus patru, să fie. Adică patru body-uri cu mânecă scurtă + patru salopete cu mânecă lungă. Asta a fost combinația pe care am folosit-o când i-am născut pe copii și am decis să o repet. Am pus și un bax mic de scutece mărimea 1, în caz că va fi nevoie. Nu știu sigur câte scutece vom primi din spital, bagajul meu e destul de încăpător, așa că am decis să am și eu la mine câteva. Am mai pus două pachete de șervețele umede, un gel de duș și o cremă pentru funduleț. La recomandarea mamei mele, voi lua la mine o păturică. Nu în ultimul rând, am pregătit și o ținută cu care să ieșim din spital și un costumaș alb din blăniță, același, de altfel, pe care l-au purtat și băieții când am fost externați.

Cam așa arată bagajul meu de maternitate. Tot ce mai trebuie să fac e sa scot scoica copiilor din pod. Am pus-o acolo acum multă vreme, pe când nu mă gândeam că o voi mai folosi prea curând. Eh, dar iată că i-a venit din nou rândul.

Deci, dragilor, încă tot gravidă mă găsiți, dar sper că nu pentru multă vreme. Dacă vreți să aflați care mai e situația, mă găsiți pe Instagram. Acolo vă promit că voi încerca pe cât posibil să vă iau cu mine în experiența nașterii mele. So, ne vedem pe Insta.

Instagram – Raluca Onuc

Citește și:

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 37 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 36 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 35 DE SARCINĂ

UNICĂ VS GEMELARĂ – SĂPTĂMÂNA 34 DE SARCINĂ

Articole recomandate

2 comentarii

  1. […] SĂPTĂMÂNA 38 DE SARCINĂ + BAGAJUL DE MATERNITATE […]

  2. […] SĂPTĂMÂNA 38 DE SARCINĂ + BAGAJUL DE MATERNITATE […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.