Carrot Cake – raw vegan

Nu mă omor după morcovi, dar acest carrot cake raw vegan este de încercat. Este un tort dulce acrișor, fără zahăr, perfect pentru adulți și copii.

L-am pregătit pentru prima dată la petrecerea de doi ani a gemenilor mei. Mi-am dorit pentru ei un tort delicios, dar și sănătos. Alimentele cele mai hrănitoare și ușor de digerat sunt cele consumate în forma lor naturală, adică întregi și crude. De aceea aleg întotdeauna pentru copii un tort raw vegan.

Morcovii au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Consumul regulat de morcovi îmbunătățește vederea, contribuie la sănătatea pielii, susține sistemul imunitar și ne protejează oasele.

Putem introduce morcovul în alimentația copiilor încă de la vârsta de 6 luni. E bine de știut că morcovii cruzi au efect laxativ, pe când cei fierți ajută la creșterea consistenței scaunului. Așadar, ei pot fi folosiți diferit, în funcție de necesitatea bebelușului. Un mod bun de a oferi morcovul unui copil proaspăt inițiat în diversificarea este gătit la aburi. În felul acesta nu-și pierde din nutrienți, iar copilul poate experimenta textura acestei legume, cu propriile mânuțe.

tort de morcovi
Ingrediente:

Pentru compoziția tortului:

2 morcovi

140g de făină de ovăz

140g curmale

4 linguri ananas confiat

5 linguri de cocos

o jumătate de linguriță de scorțișoară

Pentru cremă

300 gr caju hidratat cu cel puțin 4 ore înainte

1 lingură zeamă de lămâie

2 linguri de ulei de cocos topit

3 linguri sirop de agave

apă (cât e nevoie pentru a se omogeniza compoziția, dar încercați să folosiți cât mai puțină)

Mod de preparare:

Eu am început cu crema. Trebuie doar să amestecați toate ingredientele într-un blender și gata. Mai simplu de atât nu se poate.

După ce ați terminat crema, aveți nevoie de un robot de bucătărie. Adăugați în robot morcovii tăiați în bucăți. După ce i-ați mărunțit, adăugați și restul ingredientelor pentru compoziție. Trebuie să iasă o compoziție densa și lipicioasa.

Asamblare:

Eu am folosit o tava mică de cheesecake 18 x 7 cm. E o tavă din oțel carbon cu acoperire non-stick.

Se începe cu o jumătate din compoziția tortului pe care o întindem în tavă. Peste ea punem o jumătate din compoziția cremei. Punem tava la congelator pentru cel puțin două ore sau până când se întărește complet.

După ce ați scos tava din congelator, continuați cu cealaltă jumătate de compoziție pentru tort, iar deasupra întindem crema rămasă.

Acesta este tortul. Trebuie să-l lăsați din nou câteva ore la congelator și abia după aceea să-l decorați. Ca decor, eu am folosit semințe de dovleac, nuci și fulgi de migdale. Am format și câteva biluțe din compoziția de tort rămasă.

Este un tort rece pe care va trebui să-l țineți la congelator și să-l scoateți cu o jumătate de oră înainte de a fi servit.

Poftă bună! ❤️

Instagram – Raluca Onuc

Facebook – Raluca Onuc

Citește și:

CHEESECAKE DIN CAJU – RAW VEGAN

BRIOȘE CU BANANE ȘI UNT DE ARAHIDE

TREI VARIANTE DE MIC DEJUN PENTRU BEBE

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.