Ce este hidroterapia?

hidroterapia

Hidroterapia sprijină dezvoltarea mentală și psihică a bebelușului. Îi oferă șansa de a-și controla corpul și de a-și dezvolta capacitățile cognitive.

Timp de 9 luni, bebelușul crește și se dezvoltă în uterul mamei. Trăiește într-un mediu acvatic, în lichidul amniotic. Trecerea de la viata intrauterină la cea extrauterină este dificilă pentru orice nou-născut. Studiile au dovedit că pentru o adaptare blândă, această trecere trebuie să fie graduală.

Dacă ne dorim un bebeluș liniștit și fericit, în primele săptămâni sau chiar luni din viața lui, trebuie să-i oferim un mediu cât de poate de apropiat de mediul în care a trăit timp de 9 luni. Daca până să se nască, el a trăit dezbrăcat, o îmbrăcăminte incomodă sau din materiale neprietenoase, îl va agita, cel mai probabil. Dacă până să se nască a trăit într-un mediu în care tot ce auzea era un zgomot alb și bătăile inimii mamei, un mediu agitat și lipsa mamei îi va crea o stare de neliniște. Dacă în uterul mamei a fost mereu legănat de mișcările ei, legănatul după naștere s-a dovedit a fi cea mai simpla și plăcută metodă de a-i oferi un somn lin și odihnitor. Cred că ți-ai dat seama deja cam cum ar trebui să arate începutul vieții extrauterine ale bebelușului.

Hidroterapia face exact asta. Îi oferă bebelușui șansa de a se simți din nou „acasă”. Se va întoarce în apă, un mediu cât se poate de apropiat cu cel cu care era el obișnuit. Desigur, apa nu este lichidul amniotic, nici măcar apa purificată din spa-ul nostru, dar nu asta e ideea. Ideea este că, în sfârșit, se va putea mișca, ceea ce acasă, pe pătură sau în cădiță, nu va reuși.

Spa-ul nostru are deja pregătite 3 cădițe cu hidromasaj, create special pentru centrele wellness spa pentru bebeluși din întreaga lume.

Au un sistem de ionizare a apei, astfel pielea bebelușului este în siguranță. Apa este schimbată și purificată după fiecare bebeluș. Este atât de curată încât nu s-ar întâmpla absolut nimic nici măcar dacă i-ar ajunge în guriță.

Dar nu-ți face griji, apa nu-i va atinge fata. Bebelușul va fi ținut la suprafață cu ajutorul celui mai sigur colăcel pentru bebeluși din lume. Este un colăcel fără umflare, fără aer și fără risc de scurgere. Este creat dintr-un material ecologic, respirabil și neted care protejează pielea bebelușului.

Ce se întâmplă în apă? Copilul înoată și poate face asta de la câteva săptămâni de viață. Acest înot este plăcut, relaxant, dar totuși antrenant. La început, un nou-născut poate rezista între 5 și 10 minute în apă, dar pe măsură ce exersează, timpul poate crește până la 30 de minute.

Durează aproximativ 2/3 minute până când copilul se obișnuieste. După aceea, realizează că este liber, se simte în siguranță și începe să-și miște singur mâinile, picioarele, capul și să se deplaseze dintr-un colț în altul al cădiței.

Știi ce înseamnă asta? Un fel de antrenament pentru bebeluși. Hidroterapia activează toți mușchii corpului, începând de la gât, până la picioare.

hidroterapie

Un studiu din Finlanda a dovedit că bebelușii care au făcut hidroterapie au învățat să umble mai repede. Au avut o forță, o mobilitate și o stabilitate în picioare semnificativ mai mare, comparativ cu cei care n-au avut tangență cu hidroterapia.

Kinetoterapeutul nostru va fi acolo să-i sprijine și va interveni de fiecare dată când este nevoie pentru a stimula fiecare mușchi din corpul bebelușului, cu exerciții blânde.

Deci, pe lângă faptul că satisface nevoia de mișcare a bebelușului, hidroterapia îmbunătăţește capacitatea de funcţionare a aparatului cardiovascular, respirator şi locomotor.

Stimulează sistemului nervos și nu în ultimul rând stimulează digestia. E exact ca atunci când mergi la piscină și faci câteva ture de bazin. Nu-i așa că după ce ajungi acasă îți este foame? Exact asta simte și bebelușul după o ședință de hidroterapie.

Mișcările bebelușului din timpul hidroterapiei îmbunătățește echilibrul și coordonarea. Astfel, după câteva ședințe, se simt deja diferențe semnificative în ceea ce privește rigiditatea.

Mai mult decât atât, hidroterapia este o modalitate excelentă de a ne ajuta bebelușul să scape de crampe, colici, reflux sau constipație.

Și nu în ultimul rând, hidroterapia contribuie la un somn lung și odihnitor. Majoritatea babyspa-urilor din întreaga lume spun că după o ședință, bebelușii dorm între 2 și 5 ore.

Rezultatele sunt considerabil mai bune dacă hidroterapia devine un obicei în viața copilului și bineînțeles dacă este combinată cu masajul. Despre masaj, vom vorbi într-un alt articol.

Până atunci, vă dau întâlnire pe Instagram și Facebook. Mai jos ai link cu trimitere directă către paginile oficiale ale Pure Baby Spa.

Instagram: @purebabyspa.ro

Facebook: @purebabyspa.ro

Dacă îți place acest concept, ești interesat/ă de hidroterapie și vrei să fii la curent cu lansarea, ofertele și surprizele noastre, m-aș bucura să te abonezi newsletter-ului nostru. Am pregătit ceva special pentru toți abonații. Așadar, hai în gașcă. Click aici pentru abonare.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.